Výbavička pro miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10026
18.3.24 11:39

Doporucuji se u vajicek zamerit na vajicko, kam das i vetsi ci dlouhe dite (85 cm). Cast sedacek je jen do 75 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
18.3.24 12:31

Jo jeste k vajicku me napadl poznatek, meli jsme Cybex Cloud Z, to je vajicko, ktere se da mimo auto sklopit temer do lehu. Bylo to perfektni hlavne, ze treba na jezdeni po nakupech jsem nemusela tahat korbu, nacvakla jsem vajicko na podvozek kocaru, sklopila do lehu a jelo se. Ve vajickove poloze totiz miminko nema travit prilis mnoho casu, takze neni moc dobre, kdyz nekde couras pul dne s ditetem ve vajicku, takhle to bylo pro zada ditete o moc lepsi. Nebo kdyz mimino usnulo v aute ve vajicku, prenesla jsem ho domu, sklopila do lehu a nechala ho tam dospat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2905
18.3.24 13:58

U vajicek bych se zpetne zamerila i na vahu. Jak jsem vsechno nakoupila od Cybexu a udelala si “trojkombinaci” (pak vlastne uplne zbytecne) tak u vajicka (aton m) me pak fakt nemile “prekvapilo” jak je tezke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KerrisKate
18.3.24 21:19

Mam ted doma skoro mesicniho prcka a prijde mi, ze jsem spoustu veci koupila zbytecne, a to jsem se to snazila omezovat.

Veskere potreby ke kojeni, co jsem si predem koupila, muzu zahodit, protoze se mi laktaci nepodarilo dostatecne spustit, takze odsavacku apod. doporucuju kdyztak objednavat az v pripade potreby.

Spi nam v postylce s monitorem dechu, ale nesnasi spaci pytel, takze jsem ted stejne objednavala novou zavinovacku a vybavu do postylky az po 3 tydnech, kdy jsme prisli na to, jak spi nejradsi. Pres den ho mam v hnizdecku, to vyuzivam hodne, vyhovuje mi, ze si ho muzu libovolne prenaset podle toho, kde zrovna jsem. Plenky zkousime ruzne znacky, nektere protekaly, po jinych mel opruzeny zadecek, takze nedoporucuju delat zasoby. Navic velikost 1 nosil asi tak tyden.

Vlastne jedina investice, kterou doporucuju, je dobra autosedacka (pokud budete hodne jezdit) a kvalitni kocarek. Promyslet si, kde a jak chces prebalovat, aby to pro tebe bylo pohodlne a mit pripravenou postylku bez zbytecnych kravin uvnitr. Hodne latkovych plen na utirani vseho moznyho.

A zasobu do „lekarnicky“ - nejaky krem na zadecek (infadolan, bepanthen baby nebo treba rybilku), sudocream na opruzeniny, nejakou nestiplavou desinfekci na pupik (lih uz se dnes nedoporucuje), repik na odvar (omyvali jsme tim opruzenej zadecek, da se to pouzit na ruzne vyrazky apod.). Hodily se nam gazove ctverecky (na otirani oci i pupiku). Teplomer a nuzky na nehty. Perlan (nastrihany na kousky) na otirani zadecku pri prebalovani.

• Citovat
  • Upravit
19.3.24 14:35
@KerrisKate píše: Více

Nejsem zakladatelka, ale diskuzi sleduji, též se mi bude hodit. A toto jsou super rady do toho úplného začátku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.24 07:55

@KerrisKate Děkuji moc za typy
Já zatím nekoupila skoro nic. Pokud budu kojit, odsávačku mám úplně novou od kamarádky, když ne tak ji to hezky vrátim zpět 😅
Hnízdečko do postýlky bych chtěla koupit, zavinovačku mám jednu a chci zkusit koupit ten jeden pytel, uvidíme co bude vyhovovat 😊
Teď jsme koukali na kočárek a moc se mi líbil moon resea+ 2024 tak uvidíme, který nakonec budeme mít 😊

• Citovat
  • Upravit
KerrisKate
20.3.24 09:27
@Anonymní píše: Více

Jak tu radi holky, fakt kupovat predem nema moc smysl… ja vcera treba poprve zkousela uvazat maleho do satku, no to byl rev, tak rudeho vzteky jsem ho jeste nevidela :D

Ja teda kdyz chtela neco kupovat, protoze jsem mela obdobi, kdy me v tehotenstvi vse detske prislo hrozne roztomile, tak jsem kupovala vetsi obleceni (od te 62 vys). Padesatku jsem nekupovala vubec (vedela jsem predem, ze malej bude velkej) a 56 tu mam asi 10 bodycek, dva overalky a par kalhot, se kterymi si vystacime (ale teda mame susicku).

K tomu seznamu bych jeste pridala vanicku (nebo si jednoduse nejak promyslet, kde a jak budes prcka koupat) a na zvazeni je chuvicka (nam se hodi, muzu maleho nechat chrnet v postylce a delat neco po byte). A pro nas je teda skvely ohrivac + sterilizator v jednom, ale to proto, ze jsme na umelem mliku (takze zase je to spis polozka, co kdyz budes potrebovat, koupis potom).

Je fajn mrknout i na benefity tvoji pojistovny, casto ruzne veci hradi. Me proplatili predporodni kurz a mela jsem tam 2000 na vybaveni pro novorozence.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.24 09:41

@KerrisKate Oblečení jsem hodně dostala, ale samozřejmě už jsem párkrát neodolala a kupovala jsem velikosti větší, mám těhu cukrovku tak že moc nepočítám s tím, že by byl malý 😅 Mám sušičku takže taky moc oblečení kupovat nebudu, přijde mi to zbytečné když to má opravdu na chvilku
Chůvičku jsme koupili od Tesly, že se spáruje s telefonem, což mi přijde super
Určitě využiji vaničku, přijde mi to praktičtější, že se člověk nemusí naklánět nad vanou, takhle si to dám na stůl

• Citovat
  • Upravit
3013
20.3.24 09:59

Hele s tou vaničkou na stole jsem taky měla velké plány, ale ten opruz to naplnit a pak vylejt..Zkuste si to schválně někdy nanečisto : )
Já jinak byla nejradši za pěkně naducanou péřovou zavinovačku kde mimino strašně rádo spalo.
Vajíčko na otočné bázi a související zrcadlo abych na něho při jízdě viděla, kočárek podle mých představ-s prvním dítětem jsem vzala za vděk nějakým šuntem a byla jsem z toho zoufalá a DRŽÁKY ponožek :)
Jo a overaly na zip místo cvočků a uplně nejlíp, když ten zip byl dvousměrný a na přebalení se to dalo otevřít od nozičky do pasu.
Když jsem čekala první, měla jsem obecně monstrózní zásoby všeho a všechna možná udělátka co by se mohla hodit.
S druhým jsem měla pár kusů oblečení, pleny, základní kosmetiku, zavinovačku a dál jsem čekala co bude.(plus velké věci jako kočár, postýlka..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
20.3.24 10:19
@Kryptozoo píše: Více

To souhlasím s tou vaničkou. První dítě jsme museli koupat ve vanicce na stole, protože koupelnu jsme měli v rekonstrukci, a byl to opruz největší. Nanosit tam vodu, pak to vylejvat… O potopě ani nemluvim :mrgreen: Druhý koupu ve vanicce, kterou mám ve vaně a pohoda.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.24 11:06

@Kryptozoo
Hrozí mi císař, myslím si, že se neohnu do vany 🤣 no uvidíme, vaničku pak můžu mít i ve vaně
O té péřové zavinovačce jsem četla, je to vhodné i pro děti narozený v červenci? Bojim se, aby se v ní neuvařil😂 🙈

• Citovat
  • Upravit
6654
20.3.24 12:12

My meli vanicku na takovem tom podstavci, mela jsem ji vedle vany a napoustela ji sprchovou hadici. Bylo to o moc pohodlnejsi, nez se ohybat do vany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3013
20.3.24 12:35

Já nakonec miminko hlavně sprchovala a když koupala, tak ve dřezu. Žádné ohybání, napouštění :palec:
Osobně bych zavinovačku brala i na letní dítě, může ležet na rozepnuté, mít dole otevřenou a volné nohy, nemusíš ji utahovat..Když není uplně na padnutí tak klasicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
20.3.24 12:36

Ta zavinovačka záleží asi hodně na dítěti. Můj synek se narodil v dubnu a noci měl zavinovačku zavinutou až do září - jinak mu prostě byla zima. A přes den na ni ležel v kočárku - nesnášel prazdnej kočár. Teď je mu 11 měsíců a na té zavinovacce stále spí v postýlce. Už ji teda nemá zavinutou samozřejmě.

• Citovat
  • Upravit
KerrisKate
20.3.24 12:38

Ja mam vanicku se spuntem, koupu na kuchynske lince, napusteni (mame takovou tu vytahovaci baterii) i vyliti je otazka par vterin (jen ji posunu nad drez a odspuntuju a jdu maleho v klidu osusit a oblict), nemusim se ohybat. V koupelne bych se ohybala a neni tam tolik mista :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4