Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Prvního půl roku skoro nic nepotřebuješ, mít do čeho děcko oblict, latkový plíny na kekly, plinky, vajíčko do auta, nějakou skladnou přebalovací podložku, nosítko od narození nebo šátek, případně kočár + výbavu do kočáru dle ročního období. Rychlozavinočka je dobrá pro držení mimina člověkem, který si není úplně jistý v držení mimina, třeba dědeček. Některý mimina mají rády zavinutí, swadle me zavinovačka je fajn, jiný mimina zavinovačky nesnáší. Já měla péřový polštář, péřovou zavinovačku, hezky v létě chladila, syn na ní spával (na rozvinuté).
Investovala bych do merino oblečků.
Zbytek koupíš dle potřeby.
Dle dispozic baráku, proutěný košík s kolečky, hacku, postylku v jiným patře než je ložnice…
Koš My sweet baby na velkých kolečkách. Mimino jsem si v něm vozila po celým domě, vydržel až do doby, kdy se dítě začalo zvedat a hrozilo, že vypadne.
Teď bych nakoupila podle potřeby. Ze zkušenosti už vím, že jsem měla spoustu „krámů“, co jsme ani nevyužili nebo byly zbytečné. ![]()
Ideálně takové ty nákladné, ne úplně jisté věci popůjčovat v rodině nebo od kamarádek - košík, nosítko, péřové zavinovačky apod. Protože pak zjistíš, že v tom mimino odmítá být a tisice v háji. ![]()
@prejeta_zaba bohužel nemám nikoho, kdo by mi to půjčil
Koukala jsem na nějaký nosítka a houpátka, ale úplně nevím jaký vybrat
@Anonymní píše: Více
Spousta věcí stačí z bazaru: houpátko, postýlka, přebalovací pult, koš na miminko apod. Šátek nebo nosítko můžeš taky sehnat na vinted, jestli se bojíš šátku, tak zkus koupit šátkové nosítko. Já nosila nejdřív v šátku a pak v nosítku Monilu. Nebo jsou i stránky, kde si můžeš nosítko půjčit na zkoušku, poradí ti co a jak. Investovala jsem do lepšího kočárku, protože jsme plánovali hodně chodit. Na přebalování kup perlan, ať neutrácíš za ubrousky, ty jsou stejně plnř chemie. Jestli máš sušičku, tak ani toho oblečení není potřeba moc.
@K92 děkuji za radu😊 můžu se zeptat jaký kočárek? Já vždy chtěla thule, ale bohužel se nám nevejde do výtahu..
Nekupovala bych nic velkého předem. Já třeba kos, postýlku, vůbec nevyuzila, mám kontaktni děti, zato nedám dopustit na šátek. Rozhodne bych se neobesla bez prebalovaku, prebalovat někde na zemi nebo posteli, tak si za chvíli zničil zada. Stejně tak sem nevyuzila lehatko do vany, dudliky, flašky, prakticky sem nevyuzila ani monitor dechu, neb mi děti odmítaly byt v postýlce, zavinvacky sem taky posílala dal tak, jak sem je koupila, děti nemohly byt svázané, jinak dostávaly hysterické scény. Koupila bych kočárek, kvalitní vajíčko, par oblecku, ty pak dokoupit podle potřeby, každému vyhovuje něco jineho, já třeba vyhazovala opevovana zavinovaci body, overaly a klasické dupacky, strašně to zdrzovalo při oblékání. Kojici polštář sem využila jen na spaní s břichem, ale po porodu už mi byl k ničemu. Fajn bylo lehatko na odložení dítěte, mohla sem ho brát třeba i do koupelny, kam bych se v košem nebo pojizdnou postylkou nevešla. Pak byla zbytečná většina hraček, děti to nezajímalo. Proste každé dítě je jiné, každá matka je jiná, zbytečné kupovat něco předem, dneska většinu věcí sezenes do druhého dne, když to potřebuješ. Mít to vajíčko na cestu z porodnice, mít kam dítě uložit, něco na sebe, par plenek (ty bych taky do zásoby nekupovala, nevíš co vam sedne), základní lekarnicku a vystačíš si ![]()
Nositko a houpatko nech az po narozeni ditete, uvidis, jestli to budes vubec potrebovat.
Jako nejlepsi vychytavku povazuju vajicko na otocne zakladne, bylo to strasne prakticke, hlavne kdyz bylo mimco trosku vetsi a neprenaselo se ve vajicku, ale usazovalo rovnou v aute. To bych si rozhodne poridila znova.
Nosici věci bych koukla na fb ve skupině nosíme děti, jsou tam z dřívějška dobře zpracované info pro začátečníky a v albech zanosene věci na prodej, ale i tam pozor na podvody a pak třeba v nějaké komunitní skupině na fb.
Dopustit? Tak bych to neřekla.
Já využívám přebalovák, postýlku, kočárek jsem využívali taky hojně. Naopak nosítko šlo po vyzkoušení hned zpátky majitelům. To jsme nedali a naštěstí si tu věc jenom půjčili.
Nejvíc využita je autosedačka
Naopak jsem vůbec neměla šátek, košík, péřovou zavinovačka. Tu bych ani nemohla koupit doma mám alergika a ten by se tu prostě udusil
Tak to moc neporadím, výtah jsem nikdy řešit nemusela. Thule vidím často, pak z těch trojkolek easywalker, babyjogger… ale rozměry netuším. Kamarádka má do malého výtahu tuším G-mini.
Dobry je tfk, podobný jako thule, ale není to takové monstrum ![]()
Urcite se vam nevejde? Mame Thule, doma teda vytah nemame (jsme v prizemi), ale ted jsme byli v panelaku, a jeli tam klasickym uzkym vytahem a kocarek jsme tam nacpali, teda jen tak tak a muselo se na jizdu zvednout drzadlo na ruce, ale vesel se s jednou osobou
S kocarkem jsme jinak moc spokojeni.
Ahoj holky, začínám postupně kupovat výbavičku, máte nějaký typ na něco, na co nedáte dopustit? 😊