Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Záleží na počasí. Jak bude, ti nikdo dopředu neřekne.
Děti máme jaro - podzim - zima, dvojčata byla první letní miminka a dokupovala jsem na ně postupně podle počasí, až se narodila. Těch pár letních kousků, které budou potřeba zřejmě jenom chvilku, není problém pokoupit.
Základ budeš mít po starším dítku, tak bych se moc neplašila ![]()
Já na letní mimča používala overal s kr. rukávem a kr. nohavičkou, když bylo hodně teplo, tak jenom plenku, body a ponožky, když bylo trochu chladněji, tak body s kr. rukávem a polodupačky ![]()
@NapoleonovaDesire Já mám syna narozeného 31. srpna a oblečení s kr. r. jsem na něj téměř nevyužila, dokonce jsme už během září vytahovali fusak. V podstatě jsem pro něj využila úplně ty stejné věci a oblečení, co pro jeho staršího brášku narozeného koncem listopadu, přeskočil jen menší velikost zimního overalu.
Taky čekám srpnový.. Zajímal by me kočár.. Budes kupovat novy? Jde mi o to, aby se v zime vlezlo mimčo s fusakem do hluboke korby ![]()
@murkyf píše:
Taky čekám srpnový.. Zajímal by me kočár.. Budes kupovat novy? Jde mi o to, aby se v zime vlezlo mimčo s fusakem do hluboke korby
My kocar mame, takže odjezdi v tom, v čem jezdil braska:D korbicka je jako nova. Hele, jestli muzu s kočárkem poradit, tak spis res sportak, kolem mne bylo mraky těhotných, všechny jsme resily korbičku..ve finale je fakt jen na pul roku. A ted jsem z toho sportaku, ptz byl v dvojkombinaci s korbickou, nestastna. Takže ja už bych vybírala jinak, ale ted kočárek novy kupovat už nebudem. Malej je nosici, takže máme satek, nosítko a všechno kombinujem, tak to zvladnem i napodruhy.
Dekuji za zkusenosti. Me šlo hlavně o ten srpen, jestli mam kupovat vůbec krátký rukáv. Neuměla jsem si toho malyho prdiska představit v kratkem tricku:D. Pro mne miminko znamená oblecene a pod hunatou deckou. ![]()
@Shaari90 píše:
Tak malá měla letos v létě i potničkyKdybych ji dala pod huňatou deku v těch třicítkách, asi bych jí moc neprospěla. Ale konec srpna nemusí být tak žhavý.
Když ja mam doma toho unoracka, tak proto:D
@NapoleonovaDesire My mame na zacatku srpna a body s kratkym nemel ani jednou, i kdyz byly vedra. Mela jsem je, ale i v porodnici jim davaj vse s dlouhym, jak jsou zcitlive na zmeny teplot. Prikryvala jsem doma v zavince jen lehkou deckou. Takze klasika, bavlnena bodynka s dlouhym, dupacky a overaly na spani s dlouhym. Pokud nebude 50 stupnu…Samozrejme nejaka ta mikca, cepicka bavlnena a tak. To se hodi, kdyz prejizdite nebo fouka. Kazda maminka ti ale napise jinak. Videla jsem i mamky, co to nesly z porodnice v bodycku s kratkym rukavem a bez teplacku jen tak s ponozkama… ![]()
@NapoleonovaDesire píše:
Dekuji za zkusenosti. Me šlo hlavně o ten srpen, jestli mam kupovat vůbec krátký rukáv. Neuměla jsem si toho malyho prdiska představit v kratkem tricku:D. Pro mne miminko znamená oblecene a pod hunatou deckou.
Tak já taky čekala srpňátko, původně termín 15.8, pak šoupnutý na 7.8. a kluk se narodil 31.7. Když byla ta horka, tak byl v kočárku jen v pleně. Bodýčka s krátkým rukávem jsem využila hodně a k tomu jsem dávala jen ponožky, maximálně večer lehký tepláčky. Občas, když byl trochu vítr, jsem přikryla lehkou dečkou. Nebo byl jen v plýně a přikrytý plenou. Mikinky a svetříky jsem skoro nevyužila, jen na večer. A loni byla vedra ještě v září.
@Shaari90 Predloni bych rekla…loni nebyly az takova horka a ja maleho teda vezla v bodynku s dlouhym rukavem, cepicce z bavlny s vetranim a polodupkach. Decku z porodnice bych urcite nedala hned kratky rukav. To az tak ve 2 mesicich treba.
Ale jak rikas…neco jinyho je dite pres 4 kg a neco jinyho nedonosenec. Nedonosenci bych urcite ten kratkej rukav nedala ani v tech 2 mesicich:))) Muj mel normalni vahu, ale zadnej zatucnenej klacek to teda nebyl:)))
@NapoleonovaDesire @Shaari90 mam vybraný easywalker, tak porad váhám
@murkyf Easywalker je super volba, taky ho mám, jen na léto doporučuju přikoupit sluneční UV clonu od Emitex. Krásně kryje jak korbu, tak sporťák, já do sporťáku dávala syna v 6 měsících a ta vestavěná clona je pro dítě co leží nebo je v polosedu celkem k ničemu, ale teď už jí využívá parádně.
Jinak já do korby nedávala ani čepčku, kočár je dostatečně krytý a nefouká do něj. Ale když se syn narodil tak byl opravdu extrémně teplý podzim a rodila jsem v těch největších vedrech předloňského srpna.