Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky
Zakládám tuhle diskuzi a chci se zeptat, jestli je tady nějaká maminka, která porodila ke konci roku 2016 a nebo ji to čeká v roce 2017 jako mně
Teď se moc letní procházky síce provozovat nedají
ale tak časem by to šlo
A už jen nějaká výměna zkušeností by stála si myslím taky za to ![]()
Ahoj Veverko
, zdravím Tě, také čekám, ale druhé miminko v červenci, kdy ty? nejsem sice z Vimperka, ale z Husince ( doufám, že to nevadí).Bydlíme zde půl roku a téměř nikoho zde neznám.. tak je to trochu, především teď v zimě dlouhé..pokud budeš chtít, ráda o čemkoli popovídám..:)
@fyphoon jé ahoj
já jsem bohudík už porodila, teď 25.1.
Aničku a je první. Přistěhovala jsem se s manželem, který je odsud, z Prahy. Takže od října jsme tady na plný úvazek ![]()
@Veverka1983.tak vam moc gratuluji k Aničce
vybrali jste krasne jméno, take jsme nad nim uvažovali než jsme zjistili, ze mimco bude koncem července..
jste holky šikulky, ze to mate uz za sebou… jak jste to zvládly? doufam, ze bez nějakých velkých útrap..už jste doma? to je zmena z velkoměsta na Šumavu, líbí se ti tady? jak jsi se aklimatizovala?
My se přestěhovali o cca 50 km dal než pocházím, ale je to pro me zmena velka ![]()
@fyphoon zvládli ale uf
přesně pred týdnem o takovém čase jsem se snažila zvládat kontrakce a nic nepomáhalo. Vůbec nic
byli časté, silné no… Jsem ráda že máme po. Ještě že tam byl se mnou manžel
A přišel si pro nás v sobotu. Rodila jsem ve Strakonicích ![]()
Ale jó, jde to tady. My jsme sem dojížděli každý víkend, tím že manžel je odsud, má tady rodiče, byt… Takže nešla jsem úplně do cizího prostředí. A já jsem zvyklá
Jsem ze Slovenska, do Prahy jsem šla studovat a po 14letech v Praze tady. A nelituji
pro rodinu je lepší příroda, menší město než neosobní, rychlá, špinavá Praha
![]()
@Veverka1983 to verim, ze to bylo narocne, aspon, ze uz to mate za sebou..a ted uz snad jen ty „lepší“ dny s vaši maličkou…
je Anička hodnounka? byla jsi ve Strakonicích spokojena?
Plně souhlasim, ze malé město je lepší pro rodinu, do Prahy občas rada vyrážím, ale velmi rada se vracím..
take jsme do Husince jezdili na víkendy než jsme se nastěhovali, docela si zvykám, ale přátele mi zůstali tam..a člověk jak je porad doma a venku take počasí nic moc, tak je to dlouhe ![]()
Ze Slovenska to mas docela daleko domu, vid..studovala jsem slovenskou vysokou a tak neco málo o něm i vim, co nam občas na přednáškách povídali
letos jsme tam chtěli jet na dovcu, ale uvidime jak to vse bude..
@fyphoon Slovensko je dál to je pravda
ale časem jsem tam jezdila uz jen 1-2krát ročně. Na víc nebyl čas atd
Ve Strakonicích jsem byla spokojená, rodil mně Dr. Zaremba a všichni byli hodní
A chápaví. Ten řekl manželovi- my chlapi by jsme to nezvládli ![]()
A odkud jste se pristehovali teda? ![]()
@Veverka1983 promin včera jsme jeli k segre a nedostala jsem se k PC.. tak to je dobre ze jsi tam byla spokojena, aspon nějaký muž ocení, tu „drinu“ z porodu, vid ![]()
Ja pocházím z nedalekého malinkeho městečka pod Kasperskymi Horami, takze za segrou to mam cca 45 minut, za coz jsem rada.. ![]()
Koho jsi zvolila z Vimperka jako pediatra?
@fyphoon v pohodě
taky tuhle zprávu píšu už pár hodín, protože malá si furt něco vymyslí ![]()
Jsme u pani Řezníkové. Byli jsme zatím jednou a dobrý. Hlavně jsme přibrali 240g tak jsem ráda
na kyčle ale půjdem do Strakonic. akorát škoda že u doktorky, i když si objednaná na den i čas, tak nemáš jistotu, že ten čas bude platit. Takže takový stres, jak to zvládne hlavně co se týče breku. Nevím jestli je normální aby probrečela celou dobu v čekárně
Ale doma to umí
A přijde mi to ještě takové, že ostatní budou na mně koukat, že ji neumím uspat a že ji něco je
No, takové… nejsem ještě na to zvyklá ![]()
No, v tak aspoň segru nemáš daleko ![]()
@Veverka1983
Koukam, ze jsi mela včera asi narocny den s malou, vid? je to malá zlobilka? spinka aspon trosku v noci, aby i ty jsi si odpocla? ty jo 240g za tyden? to je teda moc pekne, krasne a zdárně kojite?
možná se ji v čekárně nelibi, tak ti to musi říct. no taky to znam s malým kdyz jsme nekde museli byt a on se rozhodl plakat jak na lesy, taky jsem si připadala jako matka co neumí uklidnit své dítě..a ze on cca do dvou měsíců to uměl velmi dobre
plakat a nevěděla jsem co s nim..pak do toho jeste prdiky a vztekani se..no veselo, chapu te..takx jsem byla tak dva měsíce z toho na nervy asi se vším, ale pak se to zlepšilo..a uz jsem dokázala poznat co se deje nebo co chce
to se casem podá..neboj..jen doufam, te s druhým to bude lepší a hlavně vse klidnější..
Na ostatní se vyprdni, chapu jsou to nepříjemné pohledy, to je mi jasné..
mam známého prim. detske a ten rika, ze pláč je to jediné jak se můžou mimca projevit, kdyz se jim neco nezdá..segra ma ted 8mes. holcicku a ta kdyz byla malička, tak ta občas hrozne vyvadela a jediné co pomáhalo bylo nakojit a občas dudlík, jinak malá siréna rozcilena ![]()
Jojo jsem rada, ze mam segru i zbytek rodiny aspon celkem nedaleko
![]()
Včera jsme se ji totiž snažili utahat, aby v noci spala a rozeznavala pomalu den a noc. No, ono víc jde o to, že manžel je 2týdny doma a aby neplakala nebo zaspala tak jsme ji do včera chovali. No jo, ale co když manžel půjde do práce a ona bude vyvadet. Nemůžu ji furt chovat atd, jinak budu"otrokem". Nic neudělám, neodpocinu, přijdu o záda. Takže včera byl tvrdý režim
Ale zafungoval. +jsme ji vyvezli do Prachatic na VZP, takže v noci jedno kojení a paráda. A to jsme šli spát už v 21hod
vstali ve 2ráno, v půl 3zalehli a spali do 7rána
dnes jsme už byli na hodinu ven a je teda utahanaaa ![]()
No, v sobotu při propuštění 2940 a ve středu u pediatričky 3,18 ![]()
@Veverka1983 no to te chapu, ze byt dítěti otrokem je jednoduché, ale na prd..taky jsem to rikala, i kdyz obcas jsem nevydržela a ustoupila..jak jsem byla zasadova pred porodem, tak potom mi to dlouho nevydrželo,
malej nespal moc ve dne ani noci, byl neurotické k a vzteklej..casto brecel a poradne nejedl atd.. občas jsem ho nechávala vyrvat, protoze chování ani nic nepomohlo..nakonec jsem po par nocích nevydržela a kdyby aspon spal v posteli, ale ani to ne..spal od půlnoci na me, ja v polosedu, i kdyz jsem byla do rana dřevěná, tak jsme spali.. ale musim říci ze se celkově po 6.-nedeli uklidnil a pak začal celkem normálně spat v postýlce a vstával 2× za noc..tak jsem byla rada..plně te chapu, člověk si prdelky malinký rozmazly v dobrém a pak nic s nimi neudělá..cerstvy vzduch je dobrej, hodně mi to doporučovali a malýmu se spinkalo v kočárku docela dobre..Jojo občas je to boj, tak snad to Anicce vydrží byt hodna aspon v noci? Aby jsi si odpocla.. ![]()
Jako já si myslím že je hodná a i v noci se snaží
aspoň co posloucham i v okolí, že někomu pláčou děti v noci, nebo 3měsíce v kuse
neumím si to představit. U sousedky tchýně se střídá celá možná rodina, protože jinak to nejde. Takže takový extrém určitě nemáme
zatím
no uvidíme jak a co bude dál když manžel půjde do práce za týden
![]()
A bohudík se udělalo hezky, takže aspoň procházka je možná ![]()
@Veverka1983
No je to občas očistec s detickama..ale myslim ze je to hodně i o tom co si je casem naucis..
a co člověk vydrzi..
kde budu rodit? Zatim nemam jasno
porad si říkám času dost..jelikož hlavně zatim nemam jasno jak budu rodit, jsem po komplik. porodu s malým a uz ted mam problémy s tlakem atd, tak zatim visí otazníky zda sekci nebo přirozeně, protoze moje Dr. Spis se přiklání k sekci vzhledem k rizikům coz ja z jedné strany taky, ale z druhé jsem zastánce přirozených porodu..jinak premyslim o Prachaticích(kde jsem rodila i prvně) nebo Písku.. ![]()
Dnes bylo krasne, tak doufam, ze se vam i dnes podařilo vyvencit a načerpat
slunicka..
Ty jsi mela jake tehu s Aničkou? nebuj, jste holky šikovné a určo to zvládnete spolu až pujde manžel do práce..