Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminy, copak jste užily za výbavičku pro srpnove mimi? Prvního máme unoroveho, tak to bylo snadne. Ale ted si nejsem jista. Krátký rukáv, dlouhý rukáv? Overaly? Něco teplého? Nebo spise opravdu letni veci? Nějak si to neumím představit.
Máme srpnovou a krátký rukáv jsme vůbec neužili, Nejraději jsem měla overálky a pak polodupačky s bodyčkem.
Záleží, jaký bude srpen a kdy máš přesně termín
Je velký rozdíl, jestli bude venku 15°C a nebo 35°C. Mám jedno dítko červencové a jedno srpnové. Na to srpnové jsem užila spíš body s dlouhým rukávem a dupačky/polodupačky a taky hodně overálky. Na to červencové stačila často jen plínka a body s krátkým. A letní čepička kvůli větru, ta musela být ![]()
Napiš mi jaký bude počasí, napíšu ti, co užiješ.
Upřímně, od zimního mimina se to bude lišit snad jenom tím, že nebudeš potřebovat zimní věci. Mám jedno jarní, přibude letní. Prostě podle toho jak bude, tak obleču
není to žádná maturita.
Já rodila koncem hodně teplého srpna, nejvíc jsem využila body a overaly s krátkým rukávem a nohavičkou, ty nosil dlouho, do konce září a do konce listopadu byl především zavinutý v klasické zavinovačce, tak moc oblékat nepotřeboval. Když se vykulil te zavinovačky, tak sem nejvíc používala bavlněné a fleecové overaly s dlouhým rukávem. Do kočárku jsem měla teplý fusak a v něm overálek s přehrnovacíma rukávama (skvělý vynález) a do autosedačky takovou fusako-kombinézu.
Záleží na počasí. Jak bude, ti nikdo dopředu neřekne.
Děti máme jaro - podzim - zima, dvojčata byla první letní miminka a dokupovala jsem na ně postupně podle počasí, až se narodila. Těch pár letních kousků, které budou potřeba zřejmě jenom chvilku, není problém pokoupit.
Základ budeš mít po starším dítku, tak bych se moc neplašila ![]()
Já na letní mimča používala overal s kr. rukávem a kr. nohavičkou, když bylo hodně teplo, tak jenom plenku, body a ponožky, když bylo trochu chladněji, tak body s kr. rukávem a polodupačky ![]()
@NapoleonovaDesire Já mám syna narozeného 31. srpna a oblečení s kr. r. jsem na něj téměř nevyužila, dokonce jsme už během září vytahovali fusak. V podstatě jsem pro něj využila úplně ty stejné věci a oblečení, co pro jeho staršího brášku narozeného koncem listopadu, přeskočil jen menší velikost zimního overalu.
Taky čekám srpnový.. Zajímal by me kočár.. Budes kupovat novy? Jde mi o to, aby se v zime vlezlo mimčo s fusakem do hluboke korby ![]()