Výbavička - více dotazů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
8.7.12 08:24

@Naima je to trochu drazsi sranda, ale ja ji taham furt i ted, je docela skladna, hodi se na leto, dite se v ni tolik nepoti. bud s ni prikreju dceru v kocarku, nebo jsem i jednou potahla polstar, pac se hrozne potila na hlava a spala v mokrem, tohle tomu zabranilo. A jako malou jsme ji furt zavinovali.

daji se koupit barevny originalni, ale drazsi, nebo na www.anavy.cz ci sijeme detem.

@Etcetera78 presne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
8.7.12 08:24

@rejžička Já vím :oops:, manžel mi pořád říká, ať se nebojím, že na to přijdu hned, jak bude doma, ale já mám pocit, že coby nejhorší matka na světě, „to hned porouchám“ :oops: :lol:.

• Citovat
  • Upravit
Billi
8.7.12 08:25

Ahoj.
1. Záleží na miminku a ročním období. Některé děti vyloženě touží po zavinutí. Ale jde vyřešit tak, že zavineš do plíny a přikryješ dekou. Z rychlozavinovaček se nám vykopal a v klasické mu byl hic.
2. Klíny jsme neměli, spal na zádech.

• Citovat
  • Upravit
2231
8.7.12 08:26

Já taky řešila klínky jestli koupit nebo ne. Nakonec jsme je neměli a taky jsme to přežili. Je to asi lepší pro tvůj klid aby se nepřevalilo na bříško, ale my jsme ho podložili peřinou, kterou jsme ze začátku nepoužívali, jak už tu bylo také zmíněno a dávala jsem pozor aby byl jen mírně do boku. Malej tedy nebyl blinkací, čekáme druhé a asi do klínků tentokrát půjdem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
8.7.12 08:36

Ahojky
1. Na co si ho zvyknes, v tom bude spinkat :-) Nektere deti treba nechteji zavinovacky, a jine zase chteji, ale zalezi i na tobe. V porodnici bude spinkat bud v rychlozavinovacce (ctverec vyplneny umelymi vlakny na suchy zip), nebo v klasicke zavinovacce (takova ta utazena), nebo ho tou zavinkou jen prikrejes. V tehle vedrech ho treba jen das do postylky a prikrejes dekou… Kdyz toho mas takhle vic variant, tak to je fajn, uvidis co ti bude vic vyhovovat. Na rozlozenou rychlozavinovacku se da polozit. Priprav si vic dek, tech neni nikdy dost :-)

2. Polohovaci kliny - za mne zbytecnost, mimino na boku spi samo, nepretoci se. V nejhorsim lze vypodlozit srolovanou plenkou nebo deckou. Ale treba je vyuzijes, az se zacne otacet… Jestli mas monitor dechu, tak bych je nekupovala (my je nemame)

3. Vypodlozeni postylky - to bych kazdopadne udelala. Neni to zas takova prace a muze pomoct, pokud budes mit blici dite.

• Citovat
  • Upravit
7240
8.7.12 08:36

@Naima Neboj, já taky vůbec nic nevěděla, nehledala, zkušenosti nulové a jak jsme si malou přivezli domů, naskočilo to tak nějak samo. Najednou bylo všechno přirozené, jednoduché.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
8.7.12 08:43

@suik Ta vypadá opravdu dobře, moc děkuji za zaslání odkazu :).

@Kačenkaaaa naopak, to bylo přínosné, už teď mám pocit, že minimálně oblečky ve velikosti 56 jsem trošku přehnala a nemá šanci je unosit :oops: :lol:. No, člověk se učí, u dalšího už bude vědět.

Jinak moc děkuji za všechny komentáře, je to evidentně naprosto individuální miminko od miminka a maminka od maminky. Jako všechno v životě :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
4823
8.7.12 08:53

@Naima
1, dle meho rychlozavinovacka staci. Kdyz bude mimco vyzadovat pevne zavinuti, tak skvele poslouzi obycejna plinka. Neni treba kupovat zadne drahe vymozenosti. Vim o cem mluvim, pevne jsem zavinovala do osmeho mesice :lol:
Po zavinovacce jsme presli na spaci pytel a pak jen na perinku. Ted v lete ani neprikryvam :-D
Kdyz se mi zdalo byt zima, jak v zavinovacce, tak v pytli jsem pripadne prikryla perinkou.

2, o polohovacich klinech na bok jsem vubec neuvazovala. Jak uz psaly holky, staci podlozit srolovanou dekou.
Jinak ani dr. se stale neshodnou, zda nechat dite spat na boku nebo na zadech - z porodnice jsem odchazela s tim, ze rozhodne na boku a nase pediatricka zase rikala, ze zasadne na zadech (pripadne s klinem pod hlavou) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
8.7.12 08:53

Měla jsem jednu klasickou zavinovačku a jednu rychlozavinovačku, používala jsem obě asi do necelých 2 měsíců, pak začla malá spát ve spacím pytli. Ten je super, ale teď jak jsou ty horka tak je jen přikrytá plenkou.
Na bok jsem nikdy nedávala, jen otáčela hlavičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
8.7.12 08:56
@Naima píše:
Milé kolegyně, prosím o radu (no, spíše více rad), sice jsem prostudovala diskuze, ale jsem teď spíš ještě více zmatená, než před tím :oops:.

1. Měla jsem za to, že mimču koupím peřinku, na noc ho prostě přikryju a hotovo. Teď jsem si tu prostudovala různé zavinovačky, rychlozavinovačky a jsem čím dál zmatenější? V čem má teda dítě vlastně spát 8o? Koupila jsem si tlustou rychlozavinovačku na suchý zip, teď jsem objevila zase takové ty pěkně utahovací, tak nevím, jestli dokoupit nějakou klasičtější? Dává se pak ještě deka nebo peřinka nebo nic? Btw mám ještě spací pytel zakoupený v euforii ve slevách v Tescu - co potom s ním, když je eventuelně zavinovačka, to fakt nevím :lol:.

2. Polohovací klíny do postýlky pro pozici na boku - má to pro začátečníka význam? Trošku mám strach, že se mi miminko při zapření o srolovanou peřinu nebo deku překulí na bříško.

3. Když spí miminko na boku - mám také zvedat (polohovat) postýlku?

Pro ostřílené maminky budou možná moje dotazy hloupé, ale pro mě jsou to momentálně dost zapeklité záležitosti, jejichž vyřešení vidím na osobní Nobelovku :oops: :lol:. Děkuji dobrým duším, které poradí :kytka:.

ahoj
on hlavní problém je to, že to nevyřešíš teď ale až po porodu, jaký bude to Tvoje mimi..taky nepíšeš kdy máš termín, od toho se taky dost odvíjí..taky jak doma topíte apod..

ad 1/ peřinku bych nezatracovala, tu určitě někdy v průběhu využiješ, náš první spal v postýlce malé až skoro do 3 let, a nakonec taky pod peřinkou, takže ta se využije, nebo když je větší zima, tak i přes zavinovačku, pytel atd…
Rozdíl mezi klasickou zavinovačkou (co byli za nás) a rychlo, co jsou teď vidím hlavně v té náplni. V té původní je to obal na náplň, která se pokaždé prát nemusí. V té rychlo je to komplet apere se to dohromady. Měla jsem obojí a využila obojí, cca tak do 3-4 měsíců, pak už se tam nevešel. Jinak tu rychlo můžeš vždycky něčím převázat, když by se ti zdálo, že to ty suché zipy málo drží. Ale tohle je prostě o nátuře mimi, některá jsou zavinovací a některá hold ne ;)
Spací pytel přichází většinou na řadu pak, po tom 4m, kdy se ty mimča začínají víc mlít i ve spaní, takže to oceníš, že pak nemá pořád odhalená zádíčka apod. ALe zase záleží jestli to snese a hlavně jakou jsi pořídila velikost v tom výprodeji. :lol: :lol:

ad 2/ podle mě to význam nemá, zbytečně vyhozený peníze, stejnou službu udělá deka/ručník a je to vážně jen na chvíli, protože pak už se ti to dítko protočí klín neklín :P

ad 3/ zvedání polohování postýlky se většinou řeší, když je k tomu nějaký důvod, např. ublinkávání/reflux apod. a pak ano, nechává se o zvednuté pořád, i když spí na boku nebo na zádech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
8.7.12 08:59

Naima:
usmívám se nad tvými dotazy a vzpomínám, že jsem kdysi řešila totéž :).

Ono ti to opravdu naskočí samo! Vůbec se toho neboj. To, že se tolik zajímáš je známkou toho, že už teď svoje dítě miluješ a chceš pro něj to nejlepší. Po porodu až dítě uvidíš se láska ještě znásobí a instikty naskočí :palec:
Držím ti palce a nenech se pohltit starostmi - užívej si těhotenství a potom miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
8.7.12 09:01

Ahoj, všechno se zajede až bude doma. Taky jsme měla hromady a dítko z toho nic nechtělo…
1. dítě spalo pod tenkou dečkou, zavinovačku nechtělo, peřinky taky ne
2. nejvhodnější je poloha na zádech, klíny netřeba. Měla jsem půjčené od kamarádky a nikdy nepoužila. Pokud na boku, tak jen zpočátku a ve velkém polštáři, ukládali tak děti i v porodnici, ale mrně to tak dlouho nebavilo
3. klín pod (nebo i na) matraci je super, určitý stupeň refluxu má každé dítě, tudíž klín neuškodí.

• Citovat
  • Upravit
18000
8.7.12 09:02

1. Rychlozavinovacka v nasem pripade uplne na nic-byl v ni uplne durch. Na co ale nedam dopustit je zavinovacka Swaddle me! Spinka mi diky ni od malicka skoro celou noc. Je to moje asi vubec nejlepsi investice do mimca.
2. Naprd. Pujcila mi je kamaradka, pouzila jsem je asi 10krat.
3. Nikdy jsem nepolohovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
8.7.12 09:03

Ahojda, měla jsem dvě rychlozavinovačky na spaní a přehazovala přes ní ještě tenkou deku.. Teď jsou malé 4 měsíce a jak je teplo tak má na sobě jen overal a spí odkopaná.
Když byla ještě malinká a tolik se nevrtěla tak sem ji přes den občas dala na bok opřenou o kraj postýlky, na noc spala většinou na zádech, válečky jsou podle mě zbytečnost.
Matraci jsem měla vypodloženou dvěma dekama, přece jen kdyby ublinkla v noci tak pro jistotu, to jsem měla do třech měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
8.7.12 09:08

1. Koupila jsem si dvě rychlozavinky na suchý zip a dva spací pytle. Rychlozavinku jsem použila párkrát, problémem bylo, že tak malé mimčo do ní nezavinu, zavinka je velká a sucháč malý, bála jsem se, že vypadne. Spací pytel jsem použila jednou a na chvíli. Opět malé miminko a velký pytel. Zavinuju tedy do velké tetra pleny (přeložím na půl aby vznikl trojúhelník a nejprve zavinu jednu ruku, pak druhou…nemikliká sebou a lépe usíná, čím pevněji, tím lépe!).
2.Polohovací klínky mám (válečky), ale nepoužívám, když dávám na bok, opírám ho o bok postýlky. Poslední dobou se stejně kroutí a ráno je na zádech, ale to dělá až poslední dobou, budou mu 3 měsíce.
3. Postýlku nijak nepolohuju. Mám matraci na úplně prvním, nejvyšším stupni (asi záleží, co máš za postýlku), abych se nemusela tolik ohýbat. Kolem má mantinely a super. Pokud se ptáš kvůli tomu, aby miminko nějak nevypadlo apod., tak to fakt ne.

Ještě k tomu spaní dodávám, že ho přikrývám peřinkou nebo nějakou lehčí dečkou. Teď, jak je vedro, se stejně odkope, takže spí jen zabalený v tetra pleně, body a ponožky.

Příspěvek upraven 08.07.12 v 09:12

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí