Výbavička - více dotazů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lightsun
8.7.12 09:01

Ahoj, všechno se zajede až bude doma. Taky jsme měla hromady a dítko z toho nic nechtělo…
1. dítě spalo pod tenkou dečkou, zavinovačku nechtělo, peřinky taky ne
2. nejvhodnější je poloha na zádech, klíny netřeba. Měla jsem půjčené od kamarádky a nikdy nepoužila. Pokud na boku, tak jen zpočátku a ve velkém polštáři, ukládali tak děti i v porodnici, ale mrně to tak dlouho nebavilo
3. klín pod (nebo i na) matraci je super, určitý stupeň refluxu má každé dítě, tudíž klín neuškodí.

• Citovat
  • Upravit
18000
8.7.12 09:02

1. Rychlozavinovacka v nasem pripade uplne na nic-byl v ni uplne durch. Na co ale nedam dopustit je zavinovacka Swaddle me! Spinka mi diky ni od malicka skoro celou noc. Je to moje asi vubec nejlepsi investice do mimca.
2. Naprd. Pujcila mi je kamaradka, pouzila jsem je asi 10krat.
3. Nikdy jsem nepolohovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
8.7.12 09:03

Ahojda, měla jsem dvě rychlozavinovačky na spaní a přehazovala přes ní ještě tenkou deku.. Teď jsou malé 4 měsíce a jak je teplo tak má na sobě jen overal a spí odkopaná.
Když byla ještě malinká a tolik se nevrtěla tak sem ji přes den občas dala na bok opřenou o kraj postýlky, na noc spala většinou na zádech, válečky jsou podle mě zbytečnost.
Matraci jsem měla vypodloženou dvěma dekama, přece jen kdyby ublinkla v noci tak pro jistotu, to jsem měla do třech měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
8.7.12 09:08

1. Koupila jsem si dvě rychlozavinky na suchý zip a dva spací pytle. Rychlozavinku jsem použila párkrát, problémem bylo, že tak malé mimčo do ní nezavinu, zavinka je velká a sucháč malý, bála jsem se, že vypadne. Spací pytel jsem použila jednou a na chvíli. Opět malé miminko a velký pytel. Zavinuju tedy do velké tetra pleny (přeložím na půl aby vznikl trojúhelník a nejprve zavinu jednu ruku, pak druhou…nemikliká sebou a lépe usíná, čím pevněji, tím lépe!).
2.Polohovací klínky mám (válečky), ale nepoužívám, když dávám na bok, opírám ho o bok postýlky. Poslední dobou se stejně kroutí a ráno je na zádech, ale to dělá až poslední dobou, budou mu 3 měsíce.
3. Postýlku nijak nepolohuju. Mám matraci na úplně prvním, nejvyšším stupni (asi záleží, co máš za postýlku), abych se nemusela tolik ohýbat. Kolem má mantinely a super. Pokud se ptáš kvůli tomu, aby miminko nějak nevypadlo apod., tak to fakt ne.

Ještě k tomu spaní dodávám, že ho přikrývám peřinkou nebo nějakou lehčí dečkou. Teď, jak je vedro, se stejně odkope, takže spí jen zabalený v tetra pleně, body a ponožky.

Příspěvek upraven 08.07.12 v 09:12

• Citovat
  • Upravit
2183
8.7.12 09:08
@Kačenkaaaa píše:
Naima Neboj jak budeš mít druhé budeš profíík ;)

no druhé čekám a jsem vyplašenější snad než před prvním :mrgreen: ale doufám, že se to po porodu upraví a budeme v pohodě.
jinak první v zavinovačce nespalo a ted si myslím, že to byla chyba takže na druhé ji mám připravenou a pak až bude starší chci ho naučit na spací pytel, aby se neodkopával, protože to byl u nás největší problém.
Polohovací klíny jsem neměla a nebudu pořizovat ani ted. když blinkal nadzvedla se postýlka na jedné straně a bylo to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
8.7.12 09:24

@Kačenkaaaa no to ani nee. :mrgreen: první byl plánovaný císařem a vzpomínám s nadšením bylo to super, ale ted mě čeká klasika a nikdo mi neřekne kdy to bude tak toho se bojím :zed: a pak ten chaos s dvouletákem bude taky na palici, ale máš pravdu co jsem nepoužila a nemám v plánu jsem dávno prodala a co vím, že jsem podcenila už mám v zásobě takže mě už nečeká nakupování, alespon toto mám z krku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
8.7.12 09:39

1. Miminka jsem měla jen v rychlozavinovačce. Tlustá fleesová byla super i pro letní holčičku - my padali vedrem na ústa, ona zakuklená a nadšená :roll: Ty klasické zavinovačky jsou lepší na pevné zavinutí, i když mě stačily i ty na suchý zip, a to jsem musela balit hodně pevně.
Když jsem odebrala zavinovačku (u syna v 8mi měsících :zed: ), děti šly do spacího pytle, v chladnějším období jsem ještě přikrývala slabou dekou. A asi od roku (co děti začaly chodit) spaly jen pod dětskou peřinou. S přechodem do velké postele pod velkou peřinou.
2. Neměla jsem, nepotřebovala jsem. Miminko jsem nikdy nepolohovala tolik, aby mohlo přepadnout. Zapřela jsem o šprušle postýlky jen mírně.
3. Tak to nevím, neporadím. Nikdy jsme postýlku zvednutou neměli. Ale při problémech bych ju zvedla i při spaní na boku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
8.7.12 10:02

@Edita27 tak malá ležela normálně na zádech, hlavičku měla na straně a ty jsem střídala, hlavu placatou nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
8.7.12 10:03

Ahoj, tak já používala ze začátku zavinovačku na spaní, až z ní vyrostla, tak spací pytel a teď, v těch vedrech ji ani nepřikrývám.
Od porodnice jsem malou dávala na bok, hned si tak zvykla no a po asi měsíci, se sama vždy překulila na záda.
Já mám podloženou postýlku od porodnice, donesli jsme si totiž hned domů rýmu a prý to pomáhá no a už nám to zůstalo… Malá je tak zvyklá.
Uvidíš, sami si najdete své návyky a zvyky, jako asi každý. Hlavně dej sama na sebe a na rady z porodnice (je to zvláštní, když všude radí něco jiného ;), ale o něco se opřít musíš a dodržovat všechny rady, co ti kdo řekne, to by ses zbláznila :think: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
8.7.12 10:11

Záleží na miminku. Jedno z našich dětí nevydrželo v zavinovačce ani pár týdnů. Syn ji porstě nesnesl. Dalších 5 v zavinovačce spalo. Vůbec se mi ale neosvědčila rychlozavinovačka na suchý zip. Děti se prokopávaly ven, věčně rozbalené. Ten sucháč toho prostě moc neudrží, takže jsem pak koupila něco takového a spokojenost veliká http://www.batolata.cz/detail.php?…

Polohovací klíny - ano, máme, ale nepožívali jsme kvůli spaní na boku, ale je super, když miminko zvrací, později využiješ i při rýmě. Za mě je to kousek, který se doma prostě neztratí a velká položka to taky není. I MUDr. mi schválila malinko zvednutou postýlku, když se byla podívat na novorozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
8.7.12 10:15

Este som neprecitaa kto ti co radi ale tu za mna, vzorek dve deti :-)
1. dcera spala len uviazana plienkou a prikryta perinkou, zavinovacku ani pytel nesnesla :roll: syn nezniesol byt zviazany plienkou ale zboznoval zavinovacku, mali sme velku teplu, sila nam ju jedna holka odtialto, vnutro flisove a bola na suchy zip a este masli.. neprikryvala som uz
2. dceru stacilo polozit na bok, podopriet perinkou a neprekulila sa
syn extremne pohyblivy a este s kefalhematomem, bolo nutne polohovat polohovacimi valeckami, inak sa hned pretocil na chrbat, polohuje sa aj koli vytvarovaniu hlavicky, na to doporucujem polstar z pamatovej peny pre najmensich, robi to tusim firma candide,
3.zalezi ci budes mat blinkaci miminko, dcera v pohode, nedvihali sme postielku,
syn s refluxom, ked nie je na vyvysenom, dusi sa :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30811
8.7.12 10:24

Malá spala v rychlozavinovačce první 4 m, byla v ní často i přes den v kočárku, prostě jí to bylo pohodlné. Pak když jsme uspáali podle Karpa, tak jsem jí zavinovala napevno do tetra osušky…Zvednutou postýlku jsme měli asi první měsíc, na doporučení doktorky = podložili jsme nohy knížkama.
Místo polohovacích válečků jsme používali srolovanou osušku, užívali jsme to dost často, malá spala na boku ráda. Spací pytel měla od toho cca 4 měsíce až do 1r, tedka v těch vedrech se naučila konečně spát bez něj. Pod peřinou nevydrží, je pořád odkopaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27003
8.7.12 10:32

Za me rychlozavinovacku a pokud je chladneji tak jeste jsem prikryvala perinkou. Postylku jsem nezvedala jen kdyz mel rymu, tak jsem podlozila polstarkem nebo tak. A na bok jsem nedavala, teda prvniho ano a mel spatne kycle, jakmile jsem ho davala na zadicka byly ok(bez sirokeho baleni),druheho jsem na bok nedavala a kycle ok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
8.7.12 10:54

Je tady už spousta rad, tak se ani nebudu moc rozepisovat. měli jsme rychlozavinovačku, ve které spal dlouho a rád, někdy ještě s dekou, na boku nespal nikdy, nepolohovala jsem.
ale nejvíc zážitek pro mě - jednou když přítel přišel z práce, tak jsem se chlubila, jak jsem přišla na to, jak krásně malý usne. chovala jsem ho v zavinovačce a měl plenečku skoro přes celý obličej a krásně usnul. přítel mi říkal: vidíš, však my na to na všechno přijdeme a tys měla strach. měla jsem slzy v očích :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
8.7.12 10:54

Zavinovacku jsem pouzivala jenom ze zacatku na sklidneni, uplne klasickou snerovaci, jeste po me :-D Dcera ji ale nesnasela a dokazala se z ni vymotat i kdyz byla hooodne pevne zamotana…
Takze od te doby pouzivam bud spaci pytle bez rukavu (tloustka dle pocasi) nebo jenom decku…

Polohovaci valecky jsem taky nepouzivala, ani poradne nevim k cemu jsou :nevim: V porodnici nam navic radili nechavat dite spat na zadech, samo si odvrati hlavu na jednu stranu, z boku se pry snadneji prevrati na bricho…

Za sebe radim nekupovat zbytecne moc veci typu co kdyby se mi to nahodou hodilo…ze zkusenosti vim, ze se to pak nepouzite vali doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí