Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
1. naše malá spala cca do 2 měsíců v rychlozavinovačce na suchý zip, pak už jí byla krátká a odkopávala se, takže používáme právě ten spací pytel, když je chladněji, v těchto vedrech ji do něj ale nedávám a spinká jen pod lehkou dekou. Uvidíš sama co využiješ, každé dítko v zavinovačce spát nechce, takže pak třeba využiješ ten spací pytel. Určitě měj doma deky navíc, když bude chladněji, můžeš miminko ještě přikrýt i přes spacák či zavinovačku.
2.já jsem malou dávala na bok jen v porodnici, byla zapřená peřinkou a v pohodě, doma už jsem ji nechávala spát na zádech - pořiď si monitor dechu a nemusíš mít strach…
3. my máme zvednutou matraci pořád, malá už se na bok točí sama a v pohodě.
@Naima nemas zac, neres jestli mas neceho vic nebo min, to pak uvidis, ja jsem mela taky stresy, jestli ten overalek v 56 vubec unosime nebo ne, na diskuzi mi tvrdili ze moc ne…a unosila jsem, pujcila jsem ho kamaradce, ta byla taky spokojena a ted ho budu zase mit na prcka. Vsechno co jsem koupila jsem pouzivala, s necim jsem byla spokojena vic s necim min, necemu jsem nasla alternativni vyuziti.
co fakt vyuziti moc nenaslo byla ta klasicka zavinovacka.
Najde se tu prosím nějaká maminka která má koupené peřinky do postýlky? objednávala jsem si krásné povlečení 100×130cm ale peřinky přišly 92×125cm a polštář 56×34cmm paní mi peníze vrátila ale řekla že i od jiných výrobců je velikost stejná, se mi nezdá že by ty peřinky byly téměř o 10cm jiné, nemá někdo doma na přeměření? nevím co tedˇ. jestli paní prodavačka měla pravdu nebo ne…:-)
@Pilulkaaa tak jsem schválně zmeřila a peřinku máme cca 82×112 cm a polštářek 38×58 cm, tak nevím
povlečení mám tohle: http://www.slune-cz.cz/…ova-4dilna-/ a sedí krásně
@Verca1989 děkuju, tak to teda čučim..:-(
mám strach at mi v tom malá neplandá..:-) ale nic jinýho asi nenadělám. ![]()
@Pilulkaaa já to zatím vůbec nepoužila, mám polšářek i peřinku povlíklý ale schovaný, polštářek se stejně nemá dávat a peřina je dost veliká, tak ji necháme až do větší postele, ze začátku malá spala v rychlozavinovačce a teď ve spacím pytli ![]()
@Pilulkaaa to je divny, ja mam taky perinku 100×130 a 60×40. Ale povleceni mam k tomu doma site, ja jsem si teda zase nevybrala ze vzoru…tohle je ale standartni v cr prodavany rozmer
.
@Verca1989 ja mam zkusenost ze ve velke posteli uz byla mala a dala jsem rovnou dospelackou, mala se z pod ni odkopavala, ale aspon mame perinu do skolky. Priste bych to uz nekupovala.
@suik já je po pravdě ani neplánovala kupovat ale dostali jsme od babičky, ale tak dá se využít i jinak, tak je to jedno ![]()
Náš malej zezačátku házel ručičkama takže jsme už od porodu ho ještě zapalovali do látkové plínky a do rychlozavinovačky. V těch horkách to bylo hrozný, jinak než v závince neusnul. ale dneska už spí bez pleny s ručičkama nahoru a je spokojený. Dávali jsme ho na bok kvůli odblinknutí, ale máme monitor dechu tak jsme začali dávat na záda. Jinak máme postýlku na kolečkách, tak jsme v jednom čele kolečka sundali. jinak v postýlce taky nemáme ani polštářek ani peřinku