Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, prosím o radu. Vybíráme s manželem autosedačku 9-18 kg pro našeho syna. Vlastníme auto s isofixem, ale již teď víme, že budeme občas potřebovat jet s autem, které ho nemá (známí). Existuje nějaká autosedačka s isofixem, kterou lze použít i v autě bez isofixu (pouze připoutáním pásy)? Jediné, čím jsme si jistí je to, že nechceme sedačku s pultíkem. Jinak si ale s výběrem absolutně nevíme rady. Díky moc za vaše rady a postřehy.
Eva
Každá isofixová sedačka lze připoutat i do auta bez isofixu.
Vedle nešlápneš s Romerkou nebo Maxi-Cosi. ![]()
@Loll píše:
Každá isofixová sedačka lze připoutat i do auta bez isofixu.Vedle nešlápneš s Romerkou nebo Maxi-Cosi.
Tak tohle tak úplně pravda není, jsou sedačky, které jsou pouze na isofix, není jich tedy extra moc, ale jsou a myslím že i některé romerky…
@j.a.n.i1 píše:
Tak tohle tak úplně pravda není, jsou sedačky, které jsou pouze na isofix, není jich tedy extra moc, ale jsou a myslím že i některé romerky…
Omlouvám se, měla jsem na mysli sedačky 15-36kg.
![]()
Tak my máme Römer Trifix 9-18 a jsme max spokojení, ale myslím, ze jde pouze do auta s isofixem
Pokud ale na internetu zadáš Römer 9-18, tak už si precteš v popisu, jaká se dá přidělat i na pásy
Jo a naši mají v této kategorii v autě Maxi Cosi a taky velká spokojenost ![]()
Díky moc za vaše postřehy…ještě jsme našli s manželem sedačku Romer Duo Plus TrendLine 2013, u které jdou opravdu obě varianty. Nemáte s ní někdo zkušenost?
Römer duo plus. Je na isofix i na pasy, odzkoušení, super. Mužů doporučit.
@fanankovoevulka no tak bohužel někteří zde radí sice různé sedačky, ale zrovna takové, které pro vás nejsou vhodné, ty Maxi-cosi 9-18 ani Römer Trifix totiž nejdou přidělat pásem, takže v duhém autě bez isofixu byste je nepřipoutala
pokud tedy chcete sedačku 9-18 s isofixem, ale i s montáží na pásy, a ne s pultíkem, tak to jsou např.: Römer Safefix plus, Römer Duo plus, Römer Versafix, Besafe IZI Comfort isofix, Concord Absorber XT… ty přiděláte do obou aut
jak jste psala o tom DUU, tak splní vaše požadavky, ale od Römeru bych bral spíše Safefix plus :http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…, je prostornější, dá se více polohovat, má integrovanou opěrku, je novější než Duo plus.
@steeve Tak já jsem sice psala, že máme Trifix, ale taky jsem u toho zakladatelce psala, že jde pouze na isofix a ať se podívá na internet, která sedačka této značky jde přidělat i pásem. Chtěla jsem ji jen poradit, že tato značka je dobrá, to samé u Maxi cosi sedačky.
@evcaB ano, v pořádku, proto jsem na to raději upozornil aby nedošlo k mýlce a nekoupila něco, co ji pak nebude pasovat
a protože v současné době Römer v kat. 9-18 vyrábí 6 různých modelů sedaček, tak je lepší že jsem jí přímo napsal, které modely ji budou vyhovovat a má jednodušší výběr
Díky moc všem za vaše rady. Nakonec to vyhrála Romer Duo Plus, splňuje všechny naše požadavky a taky se cenově vešla do našeho limitu.
Ještě jednou díky!
Eva
Ahoj, potřebovala bych poradit. Dcera má 11 měsíců (sedí, chodí), 74 cm, ale jen 8,5 kg. Do vajíčka se ještě vejde a jezdit v něm bude co se dá. Momentálně tuto sedačku ale nemám k dispozici, je možné ji párkrát svézt v romeru 9-18 kg? Vadí to chybějící půlkilo?? ![]()
@Enoulik sedačky 9-18 jsou od 9 kg, takže by tam nemělo být dítě, které nemá 9kg, nechte ji ve vajíčku
@steeve jak jsem psala, ve vajíčku ji určitě ještě nechám, ale momentálně ho nemám, pouze tu romerku po starší dceři a potřebuji někam odjet…