Výběr autosedačky 9-18 kg

20.7.13 23:54

Výběr autosedačky 9-18 kg

Ahoj, prosím o radu. Vybíráme s manželem autosedačku 9-18 kg pro našeho syna. Vlastníme auto s isofixem, ale již teď víme, že budeme občas potřebovat jet s autem, které ho nemá (známí). Existuje nějaká autosedačka s isofixem, kterou lze použít i v autě bez isofixu (pouze připoutáním pásy)? Jediné, čím jsme si jistí je to, že nechceme sedačku s pultíkem. Jinak si ale s výběrem absolutně nevíme rady. Díky moc za vaše rady a postřehy.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2926
21.7.13 00:20

Každá isofixová sedačka lze připoutat i do auta bez isofixu. ;) Vedle nešlápneš s Romerkou nebo Maxi-Cosi. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
21.7.13 07:41
@Loll píše:
Každá isofixová sedačka lze připoutat i do auta bez isofixu. ;) Vedle nešlápneš s Romerkou nebo Maxi-Cosi. :mavam:

Tak tohle tak úplně pravda není, jsou sedačky, které jsou pouze na isofix, není jich tedy extra moc, ale jsou a myslím že i některé romerky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
21.7.13 09:35
@j.a.n.i1 píše:
Tak tohle tak úplně pravda není, jsou sedačky, které jsou pouze na isofix, není jich tedy extra moc, ale jsou a myslím že i některé romerky…

Omlouvám se, měla jsem na mysli sedačky 15-36kg. :zed: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
21.7.13 09:47

Tak my máme Römer Trifix 9-18 a jsme max spokojení, ale myslím, ze jde pouze do auta s isofixem :nevim: Pokud ale na internetu zadáš Römer 9-18, tak už si precteš v popisu, jaká se dá přidělat i na pásy ;) Jo a naši mají v této kategorii v autě Maxi Cosi a taky velká spokojenost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.13 10:36

Díky moc za vaše postřehy…ještě jsme našli s manželem sedačku Romer Duo Plus TrendLine 2013, u které jdou opravdu obě varianty. Nemáte s ní někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
terka.fialka
21.7.13 10:41

Römer duo plus. Je na isofix i na pasy, odzkoušení, super. Mužů doporučit.

• Citovat
  • Upravit
7159
22.7.13 08:47

@fanankovoevulka no tak bohužel někteří zde radí sice různé sedačky, ale zrovna takové, které pro vás nejsou vhodné, ty Maxi-cosi 9-18 ani Römer Trifix totiž nejdou přidělat pásem, takže v duhém autě bez isofixu byste je nepřipoutala
pokud tedy chcete sedačku 9-18 s isofixem, ale i s montáží na pásy, a ne s pultíkem, tak to jsou např.: Römer Safefix plus, Römer Duo plus, Römer Versafix, Besafe IZI Comfort isofix, Concord Absorber XT… ty přiděláte do obou aut
jak jste psala o tom DUU, tak splní vaše požadavky, ale od Römeru bych bral spíše Safefix plus :http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…, je prostornější, dá se více polohovat, má integrovanou opěrku, je novější než Duo plus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
22.7.13 14:41

@steeve Tak já jsem sice psala, že máme Trifix, ale taky jsem u toho zakladatelce psala, že jde pouze na isofix a ať se podívá na internet, která sedačka této značky jde přidělat i pásem. Chtěla jsem ji jen poradit, že tato značka je dobrá, to samé u Maxi cosi sedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.7.13 17:08

@evcaB ano, v pořádku, proto jsem na to raději upozornil aby nedošlo k mýlce a nekoupila něco, co ji pak nebude pasovat
a protože v současné době Römer v kat. 9-18 vyrábí 6 různých modelů sedaček, tak je lepší že jsem jí přímo napsal, které modely ji budou vyhovovat a má jednodušší výběr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.13 21:15

Díky moc všem za vaše rady. Nakonec to vyhrála Romer Duo Plus, splňuje všechny naše požadavky a taky se cenově vešla do našeho limitu.
Ještě jednou díky!
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
25.7.13 15:46

Ahoj, potřebovala bych poradit. Dcera má 11 měsíců (sedí, chodí), 74 cm, ale jen 8,5 kg. Do vajíčka se ještě vejde a jezdit v něm bude co se dá. Momentálně tuto sedačku ale nemám k dispozici, je možné ji párkrát svézt v romeru 9-18 kg? Vadí to chybějící půlkilo?? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
25.7.13 15:48

Myslím, že určitě nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.7.13 16:29

@Enoulik sedačky 9-18 jsou od 9 kg, takže by tam nemělo být dítě, které nemá 9kg, nechte ji ve vajíčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
25.7.13 17:41

@steeve jak jsem psala, ve vajíčku ji určitě ještě nechám, ale momentálně ho nemám, pouze tu romerku po starší dceři a potřebuji někam odjet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí