Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Vybiram autosedacku pro naseho 3 letaka. Pred par mesici jsem si byla jista, ze chci Storchenmühle Solar SeatFix, ale ted jsem opet studovala a nasla Römer Kidfix SICT ISOFIX Trendline.
Chtela bych se proto zeptat, ktera z techto sedacek je lepsi?
A pokud se tu objevi Steeve, tak zda je mozne tyto sedacky videt u nej v obchode?
Diky ![]()
Ahoj, určitě bych dala přednost značce Römer, v Německu vyhrává pořád různý ADAC testy a patří k nejbezpečnějším (ve všech třídách sedaček)
@dusicka.. Ahoj, tak my máme ten Romer. Je určitě hodně bezpečná, ale je potřeba počítat s tím, že zabere dost místa. Máme fábku a s touhle sedačkou se tam už moc lidí nevleze. Horko těžko jsem k ní nacpala dva podsedáky.
@kopretina11 diky za upozorneni, ale velikost snad ani resit nemusim. Vic nez dve deti neplanujem ![]()
@dusicka.. píše:
@kopretina11 diky za upozorneni, ale velikost snad ani resit nemusim. Vic nez dve deti neplanujem
Tak to je dobře, kupte Romerku, je fakt kvalitní, nemusíte se ničeho bát, fakt asi nejkvalitnějsí na trhu
@dusicka.. My taky ne, ale je to blbý, když chceš svézt ještě někoho jiného. Ten v prostředku musí chudák sedět jen na půl zad ![]()
@kopretina11 : Tak jedno dítě v hodně kvalitní sedačce - a další dvě na podsedáku, což jsou největší šunty pro bezpečnost
To mne fakt hodně zarazilo aaa pobavilo
.
@teta 278 Ty dvě děti nebyly moje a vezla jsem v tom co mi dali jejich rodiče ![]()
@teta 278
Já jim to říkám pořád, že podsedák je k ničemu. Ale taky už jsou to osmiletý holky, tak to už na těch podsedácích dojezdí.
Jinak teda až nám to naše budoucí druhé jednou doroste do romera king plus, tak se do zadu nevejde už vůbec nikdo ![]()
Podle testu ADAC vychazi obe sedacky srovnatelne. I cenove jsou na tom dost podobne…
@kopretina11 ted mame sedacku 9-18 a k tomu vejce na zakladne a jeste si tam v pohode dospelak sedne, mame vetsi auto, takze dobry ![]()
@dusicka.. To závidím. Ta fábka je fakt úzká. I když jsme v první řadě řešili hlavně pořádnou sedačku, než místo v autě. Ono u té romer Kidfix SICT to místo zabírají hlavně ty boční airbacky. A nesmí se o nic opírat, takže se ta sedačka nedá posunout víc na dveře. Jinak je to samo dobrá volba. My jezdíme hodně po dálnici, takže to bylo snadné rozhodování.