Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Martino, opravdu jsi to vyřešila geniálně:) A je dobře, že jste si o tom promluvili a rozumně a domluvili se.
Když jsem otěhotněla a řešili jsme jména, zcela jasně jsem prohlásila, že se naše dítě nebude jmenovat po NIKOM z rodiny. Domluvili jsme se na jméně. Někdy v 17týdnu těhotenství jsem jela k babičce a našla ji mrtvou. Musím se přiznat, s babičkou jsem měla fajn vztah a celá situace na mě zapůsobila, že i já měla najednou pocit, že bych měla malou pojmenovat po ní. Nechala jsem si to pro sebe. Za prvé jsem si vybavila právě svou podmínku výběru jména po nikom z rodiny a za druhé jsem věděla, že to je spíš nával emocí, účinek celé té situace, kterou umocnilo právě to, že jsem babičku našla já. Takže nakonec má malá jméno, na kterém jsme se domluvili předtím (teda, jméno jsem vybrala já a manžel odsouhlasil:))
Doma jsem jména jen oznámila, nenechala si do toho mluvit a zcela narovinu řekla, že jméno nemá být po nikom.
Opravdu nemam ráda ,když se rodiny nutí do jiných rodin (tchánovci a rodiče do rodiny svých dětí).
Jinak Alfred se mi nelíbí, ale dneska se dost často dávají celkem neobvyklá jména. A nikdo netvrdí, že se někdo nebude smát ani Báře, ani Honzovi apod.
Držím Patrikovi a Zuzance palce a přeju do života to nej:)
Gabča a Bára (rok)