Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
potřebovala bych poradit s výběrem kočárku. Chtěla bych kombinaci hlubokého kočárku se sportovním a autosedačkou. Aby se dobře skládal do auta a nebyl příliš těžký pro nošení do schodů.
Miminko čekáme v březnu. Bydlíme ve městě v kopci ve staré zástavbě. Budeme tedy jezdit do kopce a z kopce po dlažebních kostkách a různých nerovnostech (obrubníky atd.), zároveň také na chalupě po polních cestách a v lese.
Zřejmě tedy budu potřebovat kočárek houpací, aby na hrbolatém terénu miminko neskákalo. Nevím, jestli by kvůli kopci nebyl lepší kočárek s ruční brzdou.
Tak prosím poraďte, který by byl nejlepší.
Díky ![]()
Quinny Speedi + original hluboka korba Dreami + autosedacka MaxiCosi Cabrio
nebo
Jane Nomad bud klasika s tvrdymi gumovyma koleckama nebo ve verzi Air s nafukovacima zadnima kolama + original Jane hluboka korbicka - zde je nevyhoda, ze neni adaptabilni podvozek s autosedakama MaxiCosi - ja preferuju bezpecne sedacky. Samozrejme lze nasadit Jane autosedacku-vajicko.
Ahoj, koukni na Gesslein…F6.....vyšší cena, ale supr barvy a kvalita… ![]()
Hanka1 píše:
Quinny Speedi + original hluboka korba Dreami + autosedacka MaxiCosi Cabrionebo
Jane Nomad bud klasika s tvrdymi gumovyma koleckama nebo ve verzi Air s nafukovacima zadnima kolama + original Jane hluboka korbicka - zde je nevyhoda, ze neni adaptabilni podvozek s autosedakama MaxiCosi - ja preferuju bezpecne sedacky. Samozrejme lze nasadit Jane autosedacku-vajicko.
HAnko1
dovolim si oponovat Jane jsou bezpecne autosedacky- uz neplati, ze jen MC a Romer maji super vajicka- koukni do novejsich ADAC testu a prosim, nehan to, co neni pravda ![]()
My máme Moon Ocean 3S a autosedačku Maxi Cosi Cabriofix. Naprostá spokojenost, kočárek je lehký, dobře a rychle se skládá, je svěle ovladatený. Sporťák jde otočit dítětem k sobě i ven.
Sice to není módní top, ale dle mě by pro vás byl podle toho, co píšeš nejlepší takovýto typ kočárku.
Je to Inglesina Magnum, je to trojkombinace, skvěle houpe, je hodně prostorný a my k němu měli i autosedačku Huggy se základnou..Já ale časem naopak zjistila, že do terénu nevyrážíme vůbec (jen na chtě a tam máme jiný kočár), takže nakonec máme trojkolku Teutonia, kterou teď podědí mladší…Ale spokojená jsem byla s oběma kočárky a do terénu a sněhu byla Inglesina fakt nej… ![]()
záleží kolik chceš investovat a jestli ti sejde na věcech, jako je otočný sedák sportovního kočárku apod.
houpací kočár za sebe nedoporučuju, blbě se tlačí do kopce, a ruční brzdu naopak doporučuju, super na jízdu z kopce, hlavně po porodu (bydlíme v kopci,. vím o čem mluvím). pak podle mého jsou dobrá nafukovací kola - všechna. žádné plastovky.
já měla (a mám i na druhé..) zmiňovaný q.speedi+ dreami+maxi cosi
jsou další varianty, jako quinny freestyle + korba se sedačkou viz výše. oboje s brzdou. speedi sporťák 11:5kg, freestyle 15kg (možná víc, takže nic moc..), ale otočný sedák, užší..oboje trojkolky
Jané slalom + korba + strata autosedačka. s brzdou. kol, 2009 12kg, 2010 14kg a otočný sedák,ale užší (30cm).
nomad do terénu - nevím.. lehký terén zvládne, ale do přírody to moc není.. jinak je to bezva kočár a je lehounký.. (bez brzdy)
další variantou je třeba bebeconfort hightrek, otočný sedák ale opět menší, maxi cosi sedačka, s brzdou. liší se názory na jeho stabilitu (sedák ej hodně vysoko), a na jeho velikost - třeba mně přijde sedak docela malý.. taky není moc těžký..
ka-tka píše:Hanka1 píše:HAnko1
dovolim si oponovat Jane jsou bezpecne autosedacky- uz neplati, ze jen MC a Romer maji super vajicka- koukni do novejsich ADAC testu a prosim, nehan to, co neni pravda
souhlasím, Strata je hodně bezpečná, za bezpečnost dostala v ADAC ++, celkově pravda „jen“ GUT, ale testovali bez isofixu..
v r. 2008, nyní už je v prodeji isof. základna. MC cabriofix má sehr gut právě s isofixem.. stejně tak roemer.
myslím, že hanka nechtěla hanit
jen nekupovala v poslední době autosedačku a to pak prostě ztratíš přehled.. a ne každý to furt sleduje, jako my ![]()
pravdou je, že rebelka a matrix teda neoslnily.. ale strata jooo. ![]()
u autosedačky fakt 100 % platí - nejdřív mrknout na ADAC a vybírat podle toho..
a pokud máte isofix v autě, určitě investujte do sedačky a zákaldny, spíš slevte na kočárku, vyplatí se to ![]()
nevím, terko, máš spíš představu trojkolky, nebo 4 kolkly, otočná nebo fixní kola. ?
jo, Easywalker Qtro není špatný, ale easywalker trojkolku jednočecí bych asi nevolila..- jsou lepší na trhu.. jizvíková mluví ze zkusšenosti s dvojčecím, který je fakt jedinečný..,,. ![]()
Dík všem moc za příspěvky.
Jinak já bych asi spíš volila čtyřkolku. Od trojkolky mě kamarádky dost zrazují, že je nestabilní. A vzhledem k tomu kopci, kostkám a obrubníkům spíš potřebuji něco stabilnějšího.
S těma kolečkama právě nevim, co je výhodnější…?
A co se týče investice, tak jsem měla představu tak do 15000 za celej komplet.
terko. určitě nafukovací kola jsou do terénu lepší. sice se může stát, že píchneš, ale na druhou stranu komfort pro dítě je větší, kola lépe tlumí nárazy.. maximálně ještě kvalitní kočár jako teutonia, který má komorová bezdušová kola, a hlavně - dobré odpružení. ale klasické plastovky nejsou na kostky a do terénu nic moc, kočárky kombinací jsou tvrdší a s miminkem to moc hází..
pokud se bojíš stability 3kolky, asi bych volila 4kolku s otočnými koly. aby se ti dobře manévrovalo. to pak ale v 99 % nemůžeš počátat s ruční brzdou.. (myslím, že nějaké teutonie jí mají..) - jenže ty jsou už trochu cenově mimo..
(ale ze své zkušenosti můžu říct, že stabilita dobré 3kolky je dobrá, jen musíš dodržovat určitá pravidla, právě při najíždění na chodník a tak.. ale my s ním projeli terénu hodně a nikdy nešel k zemi bokem..
ještě když mluvíš i o té ceně, hodně mě upoutal hoco master L . design sice nc moc (resp. rakousko/německý), ale má natáčecí nápravu, otočný sportovní sedák, 4 kola, nafukovací, stabilní,má korbu a je kompatibilní s maxi cosi. není nejlehčí, pravda, 15kg ale líbí se mi, i jsem ho hodně dlouho zkoumala v obchodě… jen ta ruční brzda chybí…
Nataša píše:ka-tka píše:Hanka1 píše:HAnko1
dovolim si oponovat Jane jsou bezpecne autosedacky- uz neplati, ze jen MC a Romer maji super vajicka- koukni do novejsich ADAC testu a prosim, nehan to, co neni pravdasouhlasím, Strata je hodně bezpečná, za bezpečnost dostala v ADAC ++, celkově pravda „jen“ GUT, ale testovali bez isofixu..
v r. 2008, nyní už je v prodeji isof. základna. MC cabriofix má sehr gut právě s isofixem.. stejně tak roemer.
myslím, že hanka nechtěla hanitjen nekupovala v poslední době autosedačku a to pak prostě ztratíš přehled.. a ne každý to furt sleduje, jako my
pravdou je, že rebelka a matrix teda neoslnily.. ale strata jooo.u autosedačky fakt 100 % platí - nejdřív mrknout na ADAC a vybírat podle toho..
a pokud máte isofix v autě, určitě investujte do sedačky a zákaldny, spíš slevte na kočárku, vyplatí se to
nevím, terko, máš spíš představu trojkolky, nebo 4 kolkly, otočná nebo fixní kola. ?
jo, Easywalker Qtro není špatný, ale easywalker trojkolku jednočecí bych asi nevolila..- jsou lepší na trhu.. jizvíková mluví ze zkusšenosti s dvojčecím, který je fakt jedinečný..,,.
Tak tak pravdu dis Nataso - pro mne autosedacky vajicka uz nejsou prioritou a v novych testech sledujisedacky od 15 kg a vys pro druhacku, mladsi dvouapulleta ma Romer DuoFix - snad nam jeste rok vydrzi a pak pujde do isofixoveho Kidfixe stejne jako starsi segra.
Ja autosedacku vejce vybiraja pred tremi roky a MC Cabrio byla jasna volba - uz po prvni kladne zkusenosti s MC Citi pred skoro 8 roky
.
Taky jsem potrebovala kompatibilni na golfko-podvozek Zapp pac po druhe blbe hojici se jizve po sekci jsem potrebovala neco lehkeho nez rvat vajicko na tezsi konstrukci sposrtaku.
Katko Jane jsem nijak nehanela - ctes mezi radky a neni to prvni diskuse, kde se jezis kdyz nekdo napise ze Romer a MC jsou jedny z nejbezpecnejsich na trhu…
O nove kolekci Jane vcetne novych vajicek jsem nepsala tudiz nehanela, zakladatelka asi jetou kupovat nebude…Ale to, ze cca 3 roky a zpet dele nedopadaly Janecka nijak extra v testech oproti zde jiz zminovanym MC a Romer se s tebou dohadovat nebudu, pac je to fakt - testy jsem sledovala pravidelne od doby prvniho tehu v roce 2002 po to posledni v roce 2007… ![]()
Tak asi nejvíc bych byla pro tu čtyřkolku s ruční brzdou a nafukovacíma kolama…tady toho asi na výběr moc nebude ![]()
Zatím jsem našla tyhle:
Gesslein F6 2010 nebo Gesslein F6 2009
Potom u těch Teutonií jsem koukala, že mají u všech varianty s ruční brzdou
Pak Hartan Racer S 2010 Basic S ruční brzdou nebo Hartan Topline S Brake Jet-Felge 2010, ale ty nevím jaký maj ty kolečka… ![]()
Ještě budu hledat… ![]()
Kdyby vás některou ještě napadl nějakej typ, tak dejte prosim vědět, a nebo kdybyste měly nějaký komentář k těm, co jsem tu citovala
Díky ![]()
Jéééééé
pamatuji si, jak jsem to tady taky řešila a teď už doma skoro 5.měsíců máme holčičku… Já bydlím v centru Prahy, takže velké dlažební kostky, vysoký obrubníky,… koupili jsme nakonec Maxi Cosi Mura 4 a jsem fakt spokojená! Kolečka jsou odpružená, obrovská korba oproti ostatním „píďům“
složí se v mikro sekundě a model 2010 je prý i odlehčený…