Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Milé maminky, ráda bych vás poprosila o radu při výběru kočárku, když si nějaký vyberu a pak si přečtu recenzi tak mám z toho totiž totální zmatek. Od narození posledního dítěte uplynulo 6 let a je hodně novinek. Nutně potřebuji poradit. Nejsem proti tomu si koupit použitý kočárek, který se třeba již nevyrábí. Mí horcí kandidáti jsou:
X-lander x1
ABC Design 4 tec
Mutsy Transporter
Casual play S6
Popřípadě nabídněte nějaký jiný.
Tím, že jsem si přečetla recenze si už nejsem jistá žádným.
Můj největší se byl x-lander x1 - úžasný podvozek, ale teď si nejsem jistá skladnosti do auta a výtah, váha a prostornost sporťáku a korby.
X-lander x1 soupeřil s ABC Design 4 tec, ale nemám jistotu jak to bude s houpáním miminka a dle recenze ze stabilitou a jízdou v zimě.
Casul play S6 mě dost zaujal, ale nevím jak prostornost, houpaní miminka a terén (bydlím ve městě, ale sem tam jezdím k rodičům na vesnici) a ještě ty přední kolečka, líbí se mi jejich polohovatelná autosedačka, ale prý neodpovídá kvalita.
Ke kočárku Mutsy je prý špatný nánožník, ale má dobře houpat.
Pokud bych měla napsat požadavky, tak mi jde o skladnost do auta - manipulace, váha, prostornost korbičky a spoťáku, terén, aby se dala připevnit sedačka na podvozek kočárku, možnost svést se starým výtahem (bydlíme ve 4. nadzemním podlaží). Děkuji moc za Vaše rady. ![]()
mám dojem, že to řešíš jak nové auto.
Pokud chceš houpací kočárek, žádná kombinace ti nebudou houpat tak, jako klasický hluboký. Jako první bych si vytáhla rozměry a váhu kočárku a srovnala bych si to vedle sebe, pak změřila výtah a porovnala rozměry. Třeba ti nějaký kočár vypadne, pak bych porovnala ostavní věci co požaduješ. Kdo má x lander, bude ho vychvalovat atd…
Přesně jak píše ynax, nejdřív řeš výtah a auto, tudíž rozměry složeného a rozložného kočárku a výběr se ti určitě zúží.
My jsme taky měli problém s autem a výtahem, ale taky s cenou, takže u nás zvítězil Tako jupmer X ![]()
Kamarádka prodává x-lander, kdyby si měla zájem ![]()
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Petro,
X1 od Xlanderu má malou korbičku, jako všechny Xlandery. nehoupe, ale v terénu pruží, resp. je odpružený a nedrncá tak, že z dítěte vyklepeš duši.
ABC desg. 4tec není do terénu vůbec. je to spíš městský kočár. že by houpal, toho si vědoma nejsem.
CasualPlay S6 - ani ten není do terénu. přední kola jsou plastová, dvojitá otočná, a to holt není do terénu. místa je v Casualech obecně dost málo
nehoupou vůbec, jsou i mizerně odpružené.
mutsy transporter - nemá nafukovací kola, takže terén taky nic moc. starší nekupuj, měly problémy s konstrukcí. korby jsou obecně malé, stejně jako Xlader.
moje rada je:
dneska už je ale dost bezpečných vajíček, navíc spousta značek dělá i adaptéry na maxi cosi (tudíž i cybex, který je bezpečný a za rozumnou cenu)
třeba ti tohle v něčem pomůže.
Děkuji Vám, za cenné rady, k tomu výběru, při prvním dítěti jsem se musela spokojit z bazarovkou za 1000kč z finančních důvodů, a proto si to teĎ chci fakt užít.
Jinak jsem zapoměla dodat, že mým horkým kandidátem je Espiro enzo, né evo, má čtyři kola, vzhled je uspokojivý.
S tím autem, mám combi, ale když pojedu někam se psama, tak musím dát do kufru ještě klec na psy, tak proto ta skladnost do auta.
Jestli má někdo enzo nebo někoho z ná kdo ho má, prosím ať napíše zkušenost. Děkuji ![]()
Děkuji za ty autosedačky, u prvního syna jsem neměla auto, takže jsem konkrétně vajíčko neřešila, nebylo třeba.
Tak já jsem chtěla houpací kočárek, a V Travel vyhrál na plné čáře, je odpružený jako žádný jiný. Takže za mě jednoznačně tento kočárek. ![]()
Tak jak tuším X-lander se už navyrábí pokud teda myslíš ten jak vypadá jak formule s těma červenejma pružinama,stejně tak S6 už se dělá jen S4 a pokud to stihneš je ještě někde v akci celý set za 14000Kč http://www.aaakocarky.cz/…cni-set.html což je veliká sleva z původní ceny a má navíc narozdíl od S6 nafukovací kola což je si myslím lepší - je to ale jen s tou nepolohovací autosedačkou což je ale lepší podle mě, čím míň se toho hejbe tím líp
Nerozhodná Petra píše:
Děkuji Vám, za cenné rady, k tomu výběru, při prvním dítěti jsem se musela spokojit z bazarovkou za 1000kč z finančních důvodů, a proto si to teĎ chci fakt užít.
Jinak jsem zapoměla dodat, že mým horkým kandidátem je Espiro enzo, né evo, má čtyři kola, vzhled je uspokojivý.
S tím autem, mám combi, ale když pojedu někam se psama, tak musím dát do kufru ještě klec na psy, tak proto ta skladnost do auta.
Jestli má někdo enzo nebo někoho z ná kdo ho má, prosím ať napíše zkušenost. Děkuji
ale enzo jako takové se už neprodává, jen enzo Evo.. ?? ![]()
stránky výrobce: http://espiro.eu/pr,produkty
když jde o skladnost přechodnou, je dobré mít rychlosundavací kola, pak se ten balík dost zmenší..
o Enzo Evo tu je diskuze: https://www.emimino.cz/…o-evo-63421/
Tak a jsem definitivně v pasti 3 z 5– ti kočárků se již nevyrábí, o x-landru jsem to věděla o casualpalay jsem si to myslela a o evu jsem to ani nevěděla.
Nemohly byste tedy třeba vychválit ty co máte doma? Třeba se ve finále rozhodnu úplně jinak. Děkuji za všechny příspěvky, které posíláte. ![]()
http://www.e-broucek.cz/…autosedackou
Super cena, kvalitní, super odpružení, prostorný, na všechny terény.. už nevím jak ho víc vychválit
Neee, fakt jsem spokojená ![]()
A máte ho jako trojkolku nebo samostatné čtyři kola? Pokud 4 kola, jak je to s točením těch koleček? Mám totiž obavy, že se budou zasekávet třeba na nerovnostech?
Nerozhodná Petra píše:
A máte ho jako trojkolku nebo samostatné čtyři kola? Pokud 4 kola, jak je to s točením těch koleček? Mám totiž obavy, že se budou zasekávet třeba na nerovnostech?
Mám čtyřkolku, kolečka se nezasekávají skoro vůbec, jen občas, když s ním jezdím na rovině sem a tam.. ale to asi dělají všechny kočárky
Kdyžtak se dají zaaretovat ![]()
mám Quinny speedi s korbou, na obě děti. plus baby jogger city elite na 3měsíce, kdy nebyl mladší připravený na QUinny sporťák..
ale Quinny není moc oblíbený, nemá otočný sporťák, nemá polohování do lehu, má malou korbu a bouda není nic moc. není ale kočárek, který by byl lépe ovladatelný a lehčí a přitom tak vhodný do terénu (a že jsem jezdila s kdečím..jané, PP, casualplay, .. atd. )
miluju ho i po 4 letech. i přes to, že pro spoustu lidí rozhodně není tím pravým.. ![]()