Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím maminky, které si tu radotnou událost již prožily a obracím se na vás s prosbou. Jsem ve fázi rozhodování, kde bych chtěla rodit. Vzhledem k tomu, že jsem měla komplikace (nakonec císařský řez) u prvního porodu, chci se rozhodovat mezi nemocnicemi s JIPkou pro mrňata, což je v Praze Podolí, Motol a Apolinář. Apolináře jsem vyloučila hned, protože různé názory říkají, že se zde vůbec nedodržuje správné kojení a mimískům strkají dudlík bez vědomí maminek. Já jsem kojila velmi úspěšně 1,5 roku a do cca půl roku neměla malá ani čaj,i když se narodila v červnu. Tak teď nevím, zda Podolí (kde je to prý jak na běžícím pásu) nebo Motol. Můžete mi prosím poradit a napsat vaše postřehy. Mnohokrát děkuji
Andrea
Ahojky!
Ja nemuzu srovnavat, protoze jsem rodila jen jednou, ale moje zkusenosti jsou jen kladne. Rodila jsem v breznu v Podoli. Je to tam sice jako na bezicim pase, jak pises, ale musim uznat, ze je tam opravdu skvely a kvalifikovany personal, takze vsechno zvladaji a vubec jsem si nepripadala, ze by se mi malo venovali. Pristup vsech je velmi osobni a mily. Rodila jsem 39 hodin od prasknuti plodovky, takze jsem prosla i odd. rizikoveho tehotenstvi, pak samozrejme porodni sal a odd. sestinedeli. A vsude se o me starali jako o vlastni ![]()
Uzasne tam podporuji kojeni a meli velkou snahu naucit to i nas a dokonce se jim to povedlo (sestricky u me klidne sedely hodinu a zkousely vsechno mozny, jen aby to slo). Bohuzel jsem do tri tydnu po porodu prisla o mliko, takze jejich snaha byla bohuzel marna. Dudlik rozhodne nikomu nevnucovali, ale pokud si nektera z mamin rekla, tak ho dostala. V zadnym pripade nikomu nic nenutili.
Co se tyce zarizeni, tak skvele jsou porodni saly, naproste soukromi, neni slyset nic od vedle, vlastni sprcha, zachod, mic, radio a mozna jeste dalsi veci, ale ja jich nevyuzila ani se po nich nepidila. Hodne maminek zajima, jestli je budou nutit do klasicke porodni polohy, tak v Podoli rozhodne ne! Zkusili jsme nekolik poloh, ale me stejne nejvic vyhovovala prave ta klasicka v polosedu s nohama nahore, nikdo nic nenamital, nechali to na me. Porodni asistentky se u me vystridaly dve, obe byly skvele (ta druha jeste skvelejsi
). Lekar prisel az k samotnemu porodu a na siti, byl mily, vstricny a dokonce jsme se i zasmali.
Jedine, co muzu Podoli vytknout je trosku starsi sprchy a zachody, ale vsechno ciste. K dispozici byly jednorazove sitove kalhotky, vlozky, pleny pro mimco, kosmetika pro mimco. Jidlo klasicke nemocnicni, nic extra, ale pokud Te zasobi rodina, tak to jde. Pres den je na chodbe vozik s rohliky, chlebem a myslim, ze kavou nebo cajem (vse neomezene).
Tak uz me nenapada, co bych jeste napsala. Snad to staci k tomu, aby sis udelala obrazek. Ale musim rict, ze ja kdyz jsem se rozhodovala , kde rodit, taky jsem narazila na par negativnich nazoru na v podstate kazdou porodnici, takze vsude je neco a kazdy se mnou nemusi souhlasit, ze prave Podoli je nejlepsi volba. A jak rikam, nemuzu srovnavat.
Takze preju hodne stesti a hlavne bezproblemovy porod a krasne a zdrave miminko.
Ahojky Lucka a Niky
http://nikolasek.wz.cz
Ahoj, já jsem si zajela rodit, tak trochu do domácího prostředí a myslím, že se mi to moc vyplatilo. Je fakt, že jsme měli dlouho před porodem starch, jak tu cestu v zimě, v závějích zvládnem, ale zvládli. několikrát jsme si to jen tak svičně sjeli a musím říci, že porodnice v Hořovicích u berouna je vážně super. Myslím, že se nějaký ten kilometr navíc vyplatil! Cítila jsem se tam jak doma a anise mi od tamtud nechtělo:)
Ahoj! Rodila jsem v květnu v Motole. Personál na sále byl velmi příjemný, ale co se týče podpory kojení na šestinedělí, tak nic-moc. Jelikož jsem ho nejdřív neměla na pokoji (po císaři), tak dudlíka dostal téměř hned (asi moc plakal) a láhev (s Bebou) asi 3. den taky, protože jsem ještě neměla mléko. Možná, kdyby se dopředu člověk dožadoval, že dudlíka a krmení z láhve ne, tak by možná vyhověli, ale kdo ví. Když jsme 1. den ještě ležili na JIPce, tak některé sestry, které nám tam vozily děti na kojení, nebyly moc ochotné zůstat tam déle jak 10 minut.
Olča
Ahojky myslím že s výběrem porodnice je to vždy těžké a také si myslím že skoro ve většině větších porodnic to jde jak na běžícím páse.Já rodila 2× císařem a to u Apolináře a hodlám tam rodit i nyní.Skojením hlavně u prvního dítěte měli velikou trpělivost .Co se týče doby kterou jsem strávila na Jipu to bylo horší měli málo času tam být jen nakojit a zas si děti odvezli ale to jim nezazlivám protože je jasné že takových mrnat musej k maminkám rozvozit víc a sestrer je tam málo .Nyní mě moje setra přemlouvá at jdu rodit do Neratovic ,slyšela jsem na tuto porodnici hiodně chváli ,hlavně rodinné prostředí klid,návštěvy na pokojích a to i na oddělení jipu což třeba u Apolináře dovolí jen velmi zřídka . Tak vám přeji aby vaše volba byla ta správná a váš porod byl co možná nejpříjemnější .S pozdravem Majdalenka
Děkuji maminkám za pomoc při výběru porodnice. Je dobré si vyslechnout názory těch, které si to prožili. Ještě jednou děkuji