Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Tak se na to auto běžte podívat do salónu a uvidíš, ne? Každýmu se líbí něco jinýho ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsme tříčlenná rodina. Manžel si asi půl roku zpět koupil Volkswagen CC, ale po dovolené v Rakousku jsme zjistili, že pro nás takový “sporťáček” není a že chceme vyšší auto. Já se v autech nevyznám, ale chci, aby si manžel koupil nové auto, ne ojetinu. Nakonec si vybral Škoda Karoq 2022, stojí cca. 800 000 Kč. Myslíte, že vybral dobře?
Kubatura, provedení… hlavně
Jestli potřebujete auto teď, tak s novým bude problem. Bezne je cekacka 6-9 měsíců. Na kodiaka dokonce rok s čtvrt, takže hodně stesti ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsme tříčlenná rodina. Manžel si asi půl roku zpět koupil Volkswagen CC, ale po dovolené v Rakousku jsme zjistili, že pro nás takový “sporťáček” není a že chceme vyšší auto. Já se v autech nevyznám, ale chci, aby si manžel koupil nové auto, ne ojetinu. Nakonec si vybral Škoda Karoq 2022, stojí cca. 800 000 Kč. Myslíte, že vybral dobře?
Nejspíš jo.
Karoq nemá poradny kufr.. Měl ho náš děda a do kufru by jsme nedali pořádně ani kočár. Takže za mě to rodinné auto není.
Rodinné auto je pro mě auto s velkým kufrem a 5 plnohodnotnými sedačkami, kam nacpu rodinu včetně sportovního či campingoveho vybavení na týdenní dovolenou. Takže ideálně Berlingo, VW Caddy, Dácie Logan či Docker a podobne typy aut. Žádné škodovácké auto tyto požadavky nesplňuje, jsou či se týče vnitřního prostoru prostě mrnave.
@hospodki píše:
Kubatura, provedení… hlavně
Jestli potřebujete auto teď, tak s novým bude problem. Bezne je cekacka 6-9 měsíců. Na kodiaka dokonce rok s čtvrt, takže hodně stesti
Hele jestli nemají požadavky na výbavu, tak může být i hned
Pár měsíců zpátky jsme brali čtverkovou Fabii, novou, ale jediný požadavek byl parkovací asistent - a měli skladovou, 10 dní a jeli jsme si
Ale ano, kdybychom chtěli vyšší výbavu, tak nám bylo řečeno +/- rok a půl ![]()
Máme Wolksvagen Touran, cizí značka ale rodinné auto skvělé. My ho kupovali ojeté, na nové nemame. Ale je vysoké, má 5 hodnotných míst na sezení + 2 výklopná další sedadla. Má 6rychlosti, parkovací senzor dozadu… Prostě vážně jsme měli dost aut ale tohle jsme si zamilovali 🤗
@LaEllaX píše:
Karoq nemá poradny kufr.. Měl ho náš děda a do kufru by jsme nedali pořádně ani kočár. Takže za mě to rodinné auto není.
To je pravda. Spousta známých jej kvůli kufru vyřadila a je pravda, že když jsem se na něj díval, tak pro rodinu s malým dítětem to moc není. Ten kufr je malý. Ale pokud jde kočár úplně rozdělat, tak jej tam člověk dá a další věci na něj, ale je to opruz to dělat při každým nakládání nebo vykládání.
@Cenarius píše:
To je pravda. Spousta známých jej kvůli kufru vyřadila a je pravda, že když jsem se na něj díval, tak pro rodinu s malým dítětem to moc není. Ten kufr je malý. Ale pokud jde kočár úplně rozdělat, tak jej tam člověk dá a další věci na něj, ale je to opruz to dělat při každým nakládání nebo vykládání.
Kočár rozebíram jen když někam cestujeme - víkendy, dovolené. Kdybych měla sundavat kolečka pokaždé, když někam jedu, tak me jeb.ne - cca 3× týdne a kazda cesta ma třeba 2 zastávky, takže 2× rozložit a 2× složit… no radši bych jela dopravou
@HloupýFlop proto píšu kubatura. Jako někomu stačí proste cokoliv - což tady nejspíš bude, když mají rodinu a manžel koupi, jak jsme za mlada říkali, kun. dolapku místo rodinného auta ![]()
Mame Karoq jako jedno z aut a rozhodne to neni rodinne auto. Dokud jsme byli dva, tak byl perfektni, od doby, co mame mimino, tak me akorat s*re
My ho kupovali s tim, ze nam ve dvou staci, kdybychom vedeli, ze rok na to otehotnim, rozhodne koupime vhodnejsi auto. V kombinaci s nasim velkym kocarem se totiz casto musim rozhodovat, jestli vezmu kocar s korbou nebo tydenni nakup. Na nejakou dovolenou pod stanem to taky neni, i na tech par dni v hotelu aby se clovek balil hodne minimalisticky, kdyz ma to dite.
Já si nemůžu vynachválit passata. Máme b8 a kufr to má krásne velký
pokud ale chcete SUV, tak bych radši kodiaqa než karoqa.
@Andělka55 píše:
Máme Wolksvagen Touran, cizí značka ale rodinné auto skvělé. My ho kupovali ojeté, na nové nemame. Ale je vysoké, má 5 hodnotných míst na sezení + 2 výklopná další sedadla. Má 6rychlosti, parkovací senzor dozadu… Prostě vážně jsme měli dost aut ale tohle jsme si zamilovali 🤗
Taky máme. Teď sme jeli na dovolenou a nacpali sme do kufru 2 kočáry, oblečení, jídlo prostě vše pro 5ti člennou rodinu. Taky sme max spokojení.
2020 jsme kupovali nové auto a Karoq byl ve výběru. Neobstál, protože byl malý
Vybrali jsme Hyundai Tucson Tle, na doporučení přátel a známých ( asi 10 rodin kolem nás ho vlastní a jsou spoko). Dnes už je nový typ Tucsonu, nevím jak prostorný je ale určitě stojí za prohlédnutí ![]()