Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím maminky, které se během RD pustily do studia vysoké školy, příp. vyšší odborné školy. Uvažuji o změně oboru (VŠ titul už mám, ale je to horší s uplatněním). Podělte se, prosím, o vaše zkušenosti, jak jste to zvládaly a jaký obor jste zvolily. Budete mi velkou inspirací, protože zatím mi to přijde nereálné…
Tos vystihla výborný moment, 2 dny po podávání přihlášek.
Na běžné obory, samozřejmě je pak ještě kopec různých druhých kol, soukromých škol apod. Však to asi znáš. Jsem na tom stejně jako ty a zatím jsem se nerozhoupala. Co máš za první obor? A pracovalas někde? Já jsem měla dítě už při prvním studiu - jazyk na fildě, teď máme druhé a já zvažuju, jestli si nějak nerozšířit možnost uplatnění, ale momentálně se můžu zbláznit i z mytí nádobí, nedejbože ještě myslet na seminarky a zkoušky.
Když už, chtěla bych buď zdravotního laboranta, farmacii nebo nějakou ekonomku, ale reálně to nevidím. ![]()
@sheran píše:
Zdravím maminky, které se během RD pustily do studia vysoké školy, příp. vyšší odborné školy. Uvažuji o změně oboru (VŠ titul už mám, ale je to horší s uplatněním). Podělte se, prosím, o vaše zkušenosti, jak jste to zvládaly a jaký obor jste zvolily. Budete mi velkou inspirací, protože zatím mi to přijde nereálné…
Začala jsem studovat v 7. měsíci těhotenství, po narození dítěte jsem na 3 měsíce studium přerušila a pokracuji teď dál. Zvládám to dobře, mám ke studiu ještě malý úvazek v práci. Vše je o tom že musíš chtít a musíš být ochotná tomu něco obětovat. Já obětuji svůj volny čas v době kdy dítě spí. A taky hodně záleží na oboru a tom jak je studium koncipované.
@Anonymní píše:
Tos vystihla výborný moment, 2 dny po podávání přihlášek.Na běžné obory, samozřejmě je pak ještě kopec různých druhých kol, soukromých škol apod. Však to asi znáš. Jsem na tom stejně jako ty a zatím jsem se nerozhoupala. Co máš za první obor? A pracovalas někde? Já jsem měla dítě už při prvním studiu - jazyk na fildě, teď máme druhé a já zvažuju, jestli si nějak nerozšířit možnost uplatnění, ale momentálně se můžu zbláznit i z mytí nádobí, nedejbože ještě myslet na seminarky a zkoušky.
Když už, chtěla bych buď zdravotního laboranta, farmacii nebo nějakou ekonomku, ale reálně to nevidím.
Ahoj, mám veterinární hygienu a uvažuji o oborech, které jsi zmiňovala, jen ta farmacie není možná dálkově. Pracovala jsem 6 let, nyní čekám druhé dítě a přijde mi, že od doby, co jsem doma, nejsem schopná si cokoliv zapamatovat a něco se snad i naučit :-/ možná novou říkanku ![]()
Ju, studuji učitelství pro 1. Stupeň. Za mě pohodová škola, příjemné zpestření mateřského stereotypu.
@Anonymní píše:
Tos vystihla výborný moment, 2 dny po podávání přihlášek.Na běžné obory, samozřejmě je pak ještě kopec různých druhých kol, soukromých škol apod. Však to asi znáš. Jsem na tom stejně jako ty a zatím jsem se nerozhoupala. Co máš za první obor? A pracovalas někde? Já jsem měla dítě už při prvním studiu - jazyk na fildě, teď máme druhé a já zvažuju, jestli si nějak nerozšířit možnost uplatnění, ale momentálně se můžu zbláznit i z mytí nádobí, nedejbože ještě myslet na seminarky a zkoušky.
Když už, chtěla bych buď zdravotního laboranta, farmacii nebo nějakou ekonomku, ale reálně to nevidím.
Přihlášku je možno na většinu škol podat do 15.brezna, do konce února to platilo před pár lety.
@Anonymní píše:
Zdravotního laboranta moc nedoporučuji pokud nemáte možnost se doma s mužem střídat. Ve většině laboratoří se dělají ranní /odpolední nebo 24 hodin denně. A plat se službami docela dobrý, bez služeb bída.
Jsem zdravotní laborantka