Výběr studia při RD

131
2.3.20 21:06

Výběr studia při RD

Zdravím maminky, které se během RD pustily do studia vysoké školy, příp. vyšší odborné školy. Uvažuji o změně oboru (VŠ titul už mám, ale je to horší s uplatněním). Podělte se, prosím, o vaše zkušenosti, jak jste to zvládaly a jaký obor jste zvolily. Budete mi velkou inspirací, protože zatím mi to přijde nereálné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.3.20 21:15

Tos vystihla výborný moment, 2 dny po podávání přihlášek. :mrgreen: Na běžné obory, samozřejmě je pak ještě kopec různých druhých kol, soukromých škol apod. Však to asi znáš. Jsem na tom stejně jako ty a zatím jsem se nerozhoupala. Co máš za první obor? A pracovalas někde? Já jsem měla dítě už při prvním studiu - jazyk na fildě, teď máme druhé a já zvažuju, jestli si nějak nerozšířit možnost uplatnění, ale momentálně se můžu zbláznit i z mytí nádobí, nedejbože ještě myslet na seminarky a zkoušky. :zed: Když už, chtěla bych buď zdravotního laboranta, farmacii nebo nějakou ekonomku, ale reálně to nevidím. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.20 21:21
@sheran píše:
Zdravím maminky, které se během RD pustily do studia vysoké školy, příp. vyšší odborné školy. Uvažuji o změně oboru (VŠ titul už mám, ale je to horší s uplatněním). Podělte se, prosím, o vaše zkušenosti, jak jste to zvládaly a jaký obor jste zvolily. Budete mi velkou inspirací, protože zatím mi to přijde nereálné…

Začala jsem studovat v 7. měsíci těhotenství, po narození dítěte jsem na 3 měsíce studium přerušila a pokracuji teď dál. Zvládám to dobře, mám ke studiu ještě malý úvazek v práci. Vše je o tom že musíš chtít a musíš být ochotná tomu něco obětovat. Já obětuji svůj volny čas v době kdy dítě spí. A taky hodně záleží na oboru a tom jak je studium koncipované.

• Citovat
  • Upravit
131
2.3.20 21:31
@Anonymní píše:
Tos vystihla výborný moment, 2 dny po podávání přihlášek. :mrgreen: Na běžné obory, samozřejmě je pak ještě kopec různých druhých kol, soukromých škol apod. Však to asi znáš. Jsem na tom stejně jako ty a zatím jsem se nerozhoupala. Co máš za první obor? A pracovalas někde? Já jsem měla dítě už při prvním studiu - jazyk na fildě, teď máme druhé a já zvažuju, jestli si nějak nerozšířit možnost uplatnění, ale momentálně se můžu zbláznit i z mytí nádobí, nedejbože ještě myslet na seminarky a zkoušky. :zed: Když už, chtěla bych buď zdravotního laboranta, farmacii nebo nějakou ekonomku, ale reálně to nevidím. :nevim:

Ahoj, mám veterinární hygienu a uvažuji o oborech, které jsi zmiňovala, jen ta farmacie není možná dálkově. Pracovala jsem 6 let, nyní čekám druhé dítě a přijde mi, že od doby, co jsem doma, nejsem schopná si cokoliv zapamatovat a něco se snad i naučit :-/ možná novou říkanku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.20 21:39

Ju, studuji učitelství pro 1. Stupeň. Za mě pohodová škola, příjemné zpestření mateřského stereotypu.

• Citovat
  • Upravit
44197
2.3.20 21:58
@Anonymní píše:
Tos vystihla výborný moment, 2 dny po podávání přihlášek. :mrgreen: Na běžné obory, samozřejmě je pak ještě kopec různých druhých kol, soukromých škol apod. Však to asi znáš. Jsem na tom stejně jako ty a zatím jsem se nerozhoupala. Co máš za první obor? A pracovalas někde? Já jsem měla dítě už při prvním studiu - jazyk na fildě, teď máme druhé a já zvažuju, jestli si nějak nerozšířit možnost uplatnění, ale momentálně se můžu zbláznit i z mytí nádobí, nedejbože ještě myslet na seminarky a zkoušky. :zed: Když už, chtěla bych buď zdravotního laboranta, farmacii nebo nějakou ekonomku, ale reálně to nevidím. :nevim:

Přihlášku je možno na většinu škol podat do 15.brezna, do konce února to platilo před pár lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
2.3.20 22:37
@Anonymní píše:

Zdravotního laboranta moc nedoporučuji pokud nemáte možnost se doma s mužem střídat. Ve většině laboratoří se dělají ranní /odpolední nebo 24 hodin denně. A plat se službami docela dobrý, bez služeb bída.
Jsem zdravotní laborantka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital