Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
prosím poradte, dcera 5 měsíců se dvě hodiny trápí nejspíš se sraženým mlékem v krku. zkoušela jsem, aby to zapila, alke nepomohlo. natahuje jí, ale ven to nejde. občas zakašlke nebo zachrčí. a přitom je hrozně ospalá, ale u prsa neusne. na rameni s sebou pořád vrtí, ale nepláe, ale ani nespí. co s ní?
nezdá se mi, ale občas zakašle nebo kýchne a včera byla na prvním očkování. asi ji zkusím dát napít umělé mléko.
Zkusila bych zavolat na pohotovost,nemusi to byt sranda,mohla mlicko vdechnout…to je samozrejme nejhorsi moznost, ale je treba s ni pocitat.
Jestli je zahleněná,tak jí to tíží a nemůže asi trávit.Očkování - no nevím,jestli na to má vliv nebo se to začíná vyvrbovat(reakce).Pro jistotu ji dej na bok,aby v případě blinkání měla lepší polohu.Jinak nevím.
děkuji za rady a podporu. to umělé hned vyblinkla, ale taky si u toho pořádně říhla. ted tahá dudlíka a zavírá oči a snad usíná. tak snad to bylo ono a bude konečně spinkat.nemám se koho zeptat na rady, tak píšu sem. volala jsem 3 lakt. poradkyním - jedna nevěděla, druhá to nebrala a třetí řekla, at zavolám zítra. a to měly všechny napsáno: volat nepřetržitě.
A teplotu nemá, dýchá jinak normálně?? Aby to nebyla laryngitída .....
Kdyby mlíko vdechla a začala se trošku dusit, tak by dávno začala modrat od nosíku a rtů… Předpokládám ale, že se tak nestalo, jinak bys asi dávno volala pohotovost…
ddeenniissaa píše:
nemám se koho zeptat na rady, tak píšu sem. volala jsem 3 lakt. poradkyním - jedna nevěděla, druhá to nebrala a třetí řekla, at zavolám zítra. a to měly všechny napsáno: volat nepřetržitě.
Já nevím, ale není lepší raději volat v případě něčeho takového doktorovi ? Nejraději na pohotovost ? Je to přece jen malé mimčo ![]()
tak to nakonec budou hleny, které stékají do krku. kapu nasivin a stříkám sterimar. teplotu nemá. jak se to řeší jinak?
nos má právě úplně čistý, nejspíš to budou hleny v krku, občas zakašle.
Může to být začínající zánět hrtanu, to je pak nejlepší zajít k doktorce, aby ji prohlédla. Může se to dostat až na průdušky. Ale stejně tak to může být i rýma, která zatím stéká do krku a nutí malou ke kašli. Raději bych být tebou zítra zašla k mudře, ať se na ni pro jistotu koukne. Ale jinak Sterimar klidně malé stříkej, nic tím nezkazíš, spíš naopak. Nasivin bych dávala, až bude mít ucpaný nos. A taky něco do krku - můžeš Stodal, Hedelix, Mucosolvan, Stoptussin.
tak jak jsi dopadla?My meli taky tu zadni rymu,kdyz si rihnul,nebo ublinknul,tak mel i hnede hleny,vlastne porad ublinkaval hleny,doktorka nam na to ani nic neporadila,nerekla,tak ja jen zvlhcuju vzduch,to mu ulevilo,ale nastesti to vzdycky nejak vyslo ven,tak to nebylo vazne,co vam pomohlo?