Dotaz manžela - reflex při fouknutí do obličeje

902
27.1.10 10:06

Dotaz manžela

Holky, k téhle otázce mě přinutil :-D manžel. Hrzoně ho zajímá, proč naše malá dělá to, co se chystám popsat. Když na ni foukne, ona prudce natáhne nosem. Jakoby vdechne! Děsně se tomu směje a manžel ještě víc :roll: Nevím, zda je to nějaký reflex, zda jí to nějak neleká, neškodí. Proto nejsem ráda, když jí to dělá, ale na druhou stranu nevypadá, že by ji to trápilo…A otázka prostě zní…děláte to dětem taky, nebo to napadlo jen toho mýho blázna???A případně, reagují vaše děti taky tak? Co myslíte, že by to mohlo být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
27.1.10 10:09

Je to reflex, využívá se třeba na plavání při nacvičování potápění.

tuším, ale nevím, myslím, že to má souvislost s porodem? Že když se dítě dostane na vzduch, tak je to reflex, aby se nadechlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
27.1.10 10:10

Podle mě to je stejný reflex,jako když na plavání před potopením foukneme miminku do obličeje. Jakoby se rychle nadechne a pak zadrží dech. Je to ono?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
27.1.10 10:11

ahojky,
je to reflex. děti jako kdyby měly moc vzduchu a nemohly se nadechnout. používá se to třeba, když dítě omdlí, tak se má na něho fouknout. nijak to neškodí, ale ani k ničemu nepomáhá. take to nepřehánět. ale když je to oba baví, tak je to fajn.jinak můžu tě uklidnit, manžel to malému dělá taky a oba se u toho moc smějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
27.1.10 10:13

Ahoj. Tak jsem asi taky blázen, protože to občas malýmu taky dělám. Fouknu na něj nadechne se nosem a potom vydechne a strašně se tomu tlemí :-D . Ale asi to opravdu nějaký reflex bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
27.1.10 10:24

jSEM RÁDA, ŽE NEMÁM EXOTA - MYŠLENO MANŽELA. mYLELA JSEM, ŽE TO BUDE NĚJAKÝ REFLEX, CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT V PORADNĚ, ALE BYLO MI TO TROCHU BLBÝ :oops: Sorry, za ta velká písmena, malá mi tady šmrdlá na klávesnici :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
27.1.10 10:27

TAky to delam obcas, kdyz mala rve vzteky- pomaha to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9226
27.1.10 10:53

Jo jo, presne, taky jsme ji foukali do obliceje kdyz brecela nebo ted kdyz se vzteka, tak to hodne pomuze :lol:

je to reflex a jak chodime na plavani, tak se to tam vyuziva hodne, sice my pouzivame heslo, ale fouknout na ne je taky jedna z variant :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7926
27.1.10 11:43

Taky to děláme, jak já tak manžel-jemu to dokonce poradil kolega.. náramně se u toho všichni bavíme. Jak píšou holky, je to reflex a dítě zadrží dech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
27.1.10 12:03

Ha, taky jsme dělali, když syn mom brečel a uklidňovalo ho to. Vlastně oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
27.1.10 13:25

Taky foukáme :lol: A Naty tohle má i ve větším větru. Vy to neznáte, když jdete proti silnému větru, že se jakoby nemůžete nadýchnout? Jsem snad exot? :lol: Já ve větru nemůžu dýchat ještě dnes. Tak si říkám, že je to podobné i u těch mimin :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.10 14:13

Mladýmu dokonce stačí, když na něho foukne vítr a hned zadrží dech, v létě to bylo dost často :roll: , jak jsme jeli proti větříku, tak fut ffff,fffff a haha haha :mrgreen:

Jéééé koukám, že JEVA má stejnýho exota :mrgreen: :mrgreen:  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
27.1.10 19:24

Janinkocumacku, nejen že mám stejného exota, i já jsem takový exot :lol: Ikdyž já snesu větší vítr než Natálka, to jako joo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
29.1.10 19:14

Pamatuju ze ja tohle delala synovci kdyz byl mimi(dnes je mu 19) a sestra mi tenkrat vynadala ze se dusi,proto lapa po dechu,ze za prve vydechuju kyslicnik uhlicity a za druhe je to moc prudke…?

Takze uz me od te doby to nenapadlo nikdy delat,ale jak to opravdu je to nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
12.2.10 10:25

Chlapi jsou asi všichni stejní exoti.Ten můj to dělá taky a moc ho to baví.A je pravda, že když malej řve, tak ho to na chvíli zastaví. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí