Znakování - znak "hotovo"

43035
25.1.10 14:47

Znakování - znak "hotovo"

Holky kdo znakujete, kdy se dite nauci „hotovo“ (a „jeste“) ?
V prirucce je, ze se to ma ucit jako jeden z prvnich znaku (a zacinat se ma v 8m), ale matejicek pise, ze hotovo dite chape az daleko pozdeji, myslim v 1,5 roce.

S jakymi znaky jste zacinaly?

Ja znakuju mlicko, jeste mlicko, mlicko hotovo, ham, jste ham, ham hotovo… samozrejme rafan zatim nic, ale kouka (pokud nema ruce v ocickach, coz v souvislosti s jidlem miva casto).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
25.1.10 15:04

Pudli já teď taky začala zkoušet a začala jsem se znaky - jídlo, pití, přebalit a teď hodinky protože za ty mi tahá pořád. Na hotovo a ještě mi přijde zatím brzy, Veru taky jen zírá ale snad se chytne.

Od mala sní děláme paci paci a to už teda umí a dělá sama někdy i na požádání. Tak uvidíme. Zajímali by mě taky zkušenějších mamin. Kdy vám tak děti začaly reagovat apod. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
25.1.10 15:07

Pudlo,

my jsme se znakováním začali až okolo 9 měsíce. Mykím si, že máte ještě čas. Teda zkoušet to můžeš, ale odezvu moc brzo nečekej.
Tobík jako první znakoval zvířátka, světlo a čepice. To právě okol toho 9. měsíce. Takové ty užitečné znaky jako hotovo a ještě přišly až okolo roku. Možná později.
Tady je diskuse o znakování: https://www.emimino.cz/…inkem-33200/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
25.1.10 15:09

Ahoj holky :) tak my znakujeme dost, tedy hlavně zologickou, to jí baví :) První znaky bylo jídlo, přebalit, hotovo a ještě, reagovat začala nějak po roce a teď to jede :) Umí toho spoustu. Jídlo, pití, piškot, křupka, a spoustu zvířátek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
25.1.10 15:10

Zoologická vede nad u každého :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.1.10 15:11

Tak Myšák pár znaků umí, umí právě to hotovo, pejsek, pít, jíst ale absolutně nechápe význam, jen to zopakuje po mně nebo na požádání třeba jako pacipaci.
To, že ukazuje, ale nechápe význam je prý ten druhý stupeň - nejdřív kouká, pak opakuje a pak chápe význam a umí používat. Tak to píšou v chytré knížce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
25.1.10 15:18

Achdarek: no pořád čteme a ukazujeme a zoologická je opravdu sranda, ale co třeba takový hroch? To je zvířátko naprd :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
25.1.10 15:22
Gina108 píše:
Tak Myšák pár znaků umí, umí právě to hotovo, pejsek, pít, jíst ale absolutně nechápe význam, jen to zopakuje po mně nebo na požádání třeba jako pacipaci.
To, že ukazuje, ale nechápe význam je prý ten druhý stupeň - nejdřív kouká, pak opakuje a pak chápe význam a umí používat. Tak to píšou v chytré knížce :wink:

hm, tak tak chytrou knizku jsem nedostala, sice jsem dostala luxusni sadu s leporely, CD, DVD, a podobne, ale v knizce jsou jen pribehy a prakticke rady skoro vubec ne :-(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
25.1.10 15:31

Pudloslava: chce to vydržet a pořád dělat znaky, vydrž, je ještě malý… možná je ještě opravdu moc brzy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
25.1.10 19:49

Mate jeste more casu!
My znakovaly od cca 8 mesicu, v 10 umela prvni znak (nakojit, coz nam behem tydne bylo na nic pac jsme kojit prestaly :D), dalsi za mesic byl tusim pes, od 11 mesicu do roka umela asi 5 a pak to jelo rychlosti cca 4 nove znaky za tyden. Celkem se jich naucila tak 70, ale v 15 mesicich zacla mluvit a v podstate behem mesice vsechno co dokazala znakovat tak uz rekla.
Jinak hotovo znala urcite jako jeden z prvnich znaku, ale moc ho nepouzivala (zroutek). To spis jeste :D oboji kolem roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
25.1.10 19:52
Pudloslava píše:
V prirucce je, ze se to ma ucit jako jeden z prvnich znaku (a zacinat se ma v 8m), ale matejicek pise, ze hotovo dite chape az daleko pozdeji, myslim v 1,5 roce.

Můžu se zeptat proč by 1,5roku starý dítě mělo umět znakovat slovo hotovo? Není to doba kdy začíná dítě komunikovat verbálně? Tuším tak okolo roku jsme se s našima dětma už dokázali nějak domluvit jestli chtějí ještě jíst nebo pít…
Pardon za dotaz, nic o tom nevím, jen mě to překvapilo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
25.1.10 20:30

Matyho jsem učila znakovat, ale přišlo to samo kolem 13. měsíce. Do tý doby jsem se mohla stavět na hlavu, ani „piškot“ jsem z něj nevyrazila. „Ještě“ byl jeden z prvních a nejčastějších znaků :roll:
Kamarádky kluk znakoval „piškot“ a „ještě“ hned od začátku (asi kolem 10. měsíce), ale taky to bylo na dlouho jediný.
„Hotovo“ jsme nepoužívali, ale slovu „naposled“ Maty rozuměl kolem 13.-14. měsíce určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
25.1.10 20:37

Ahoj, já znakovala hotovo tak, že jsem dvakrát máchla rukou horizontálně před hrudníkem dlaní dolu, jako bych si otřepávala vodu z rukou. A Teri znakovala hotovo nepřetržitým mácháním celou paží. Většinou znakovala hotovo preventivně, už když mě viděla, jak blížím s nějakým jídlem. :lol:

Jinak znakovat jsem začala od 6ti měsíců (ne mých :-P ), a dcera začala až kolem 11ti měsíců. A znak hotovo byl jeden z prvních. Zato „ještě“ jsme nepoužívaly vůbec. Ale s jejím přístupem k jídlu mě to nepřekvapuje. :-D

Jsem ráda, že jsme se do znakování pustily, protože si řekla, co potřebuje a ušetřily jsme si dost řevu :cert: Původně jsem myslela, že budeme znakovat praktické věci jako jídlo, pití, zima, spát atd. Ale skončily jsme taky u zvířat. :-D Některé znaky si vymyslela Teri sama - klíče, telefon a čepici a některé jsem vymyslela já - sněhuláka, brejle nebo slona 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
25.1.10 20:42
lacenka píše:
Pudloslava píše:
Můžu se zeptat proč by 1,5roku starý dítě mělo umět znakovat slovo hotovo? Není to doba kdy začíná dítě komunikovat verbálně? Tuším tak okolo roku jsme se s našima dětma už dokázali nějak domluvit jestli chtějí ještě jíst nebo pít…
Pardon za dotaz, nic o tom nevím, jen mě to překvapilo :oops:

ne znakovat, ale pochopit - je to preci jen abstraktni pojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
25.1.10 20:44

no tak nse alespon ja ty znaky hezky nauciím, ne? :-)))) jo jeste u nas asi taky hrozit nebude, kdyz uz nahodou ma JESTE hlad, coz skoro nikdy neni, tak to signalizuje revem se zavrenejma ocickama a jeste s pestickama v ocickach :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí