Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, Karolínka leze pozadu. Spíš se teda tak sune. Na kolínkách hodně péruje, ale jakmile se začne přesouvat, je to pozadu. Je to předstupeň lezení dopředu nebo co? Dělají to některé vaše děti taky tak? ![]()
Jojo Lucka taky takhle lezla, nejdřív chtěla dopředu a lezlo jí to dozadu, tak se vždycky někam zašoupla.
A pak z ničeho nic vystartila dopředu. ![]()
taky taky
a jde ji to cekem rychle, dopredu se sice snazi, ttreba kdyz pred ni dam hracku, ale stejne nakonec zacne couvat ![]()
tak třeba začne už taky brzy dopředu. Pořád se mi někam zašoupává a vidím na ní, že by chtěla dopředu pro hračku, ale couvá, myška moje malá ![]()
U nás to zezačátku probíhalo stejně
Nožky už ví, co by měly dělat, ale ručky ještě tak úplně nespolupracují, proto i když chce dopředu, nakonec je z toho pohyb vzad
A kolikrát pak spadla vpředu na čumes, než se naučila, že musí i těma ručkama pohnout dopředu…
Neboj, to je normální, spousta dětí to tak dělá. Včetně naší starší dcery.
moje madam nelezla,ale kamarádky byla jako rak…byla z toho nešťastná…jednou před ní postavila misku se svačinkou a to se najednou zadní náhon přepnul na přední…a hamání bylo na podložce…což nebylo tak podstatné v dané chvíli.. ![]()
Moji dva synovci lezli taky jak raci… Pak z toho byl dřep, pak stání u nábytku - a pak se rozběhali…
Ahoj, taky jsme to tak měly. Nejprve se plazila dozadu, pak se to naučila dopředu. Poté lezla dozadu a nakonec i to lezení zvládla dopředu ![]()
A jak se tak dívám na metřík, tak Karolínka je ještě malá, takže bych ji dala čas a uvidíš, že na to příjde sama. Moje dcera začala lézt dopředu až ve 13-ti měsících ![]()
Můj Jach taky leze dozadu. Celkem slušně se tak pohybuje po bytě. Snaží se i dopředu, ale hrozně se u toho rozčiluje, že mu to nejde a nejde
Prý to tak napřed dělají, než začnou lézt dopředu. Je to pro ne lehčí.