Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ach jo,do ted to bylo milionove mimi(je porad:-).),budou nam 4mesice,krasne ji,po kazdem papu si na chvili zdrimnul,probudil,usmival se,v noci spinka az 9hodin.Avsak!!Je to tak tri dny,co pred nocnim spanim zuri,krici,place,propina se do luku,myslela jsem,ze je to vecerni kolika,uz jsem prestala davat kapky na boleni,ale pres den byl v klidu..,nepomahalo konejseni,chovani,hlazeni,klubicko,krceni nozek,proste byl ve svem zuricim svete,ale prislo mi,ze by rad spinkal,jen mu neslo usnout,ted mi to dela i pres den,tak pul hodiny nez usne,kolikrat i ze spani zaplace,je mozne,ze ma moc energie a potrebuje ji vybit?Jak ho uklidnit?Jak zabavujete takhle stare mimco?Co mam delat,nebo,co je spatne?????:-((
Hele nám tohle dělá odurčitý doby taky. S tím rozdílem, že spustí v momentě, kdy ho položím do postýlky a přestane, když ho vyndám. Jinak jsem někde četla, že některý děti prostě před spaním pláčou…
V tomhle věku už asi kolika né. Ale možná si mění pravidla hry. Jak roste mění se i jeho režim. Chce více bdít, více si hrát..Má potom více zážitků na zpracování a proto může být neklidný. Pokud pláče, ale jen půl hodiny před spaním ( žádné ječení celou noc a nemožnost usnout), brala bych to jen jako další vývoj jeho schopností
a možnou změnu režimu - třeba najede na menší spaní přes den. Přesně v tuto dobu začala naše Bára méně spát přes den a celkově se tak nějak přeměnila na větší mimi, které už tak snadno neusne..
Uvidíš, že s tím jak poroste bude si sám měnit svůj průběh dne a každý měsíc to bude o něčem jiném. Ted zrovna pláče, ale za 14 dní to může být jinak.. ![]()
ještě chci upozornit, že zuby ve 4 m už lezou, takže kontrola tlamičky nebude od věci.
Tak jako bys popisovala našeho Lukášek, bylo zatím dva dny, ale včera vydržel do 2h do noci. Já už nevěděla co s ním. Bylo vidět, že by spal, už i zabíral, ale zase ho budilo vzlikání, takže řev nanovo a spal celkově v noci špatně, ani jsem neměla odvahu ho přendat do postýlky, jen aby se neprobudil. myslím, že chce spát, ale neví jak na to. Snad to byly jen dvě vyjímky, jinak bych skončila v blázinci.
jak jim kontrolujete dasna?ja mu prejela prstem,ale nic jsem necitila,on se tomu rechtal,tak to asi zoubky jeste nebudou.jinak ted jsem cetla,ze ty kapky sabsimplex,ve vetsim mnozstvi mohou pusobit i zacpu-je to mozne?Radsi jsem je prestala davat,my kakame jen teplomerem,vcera jak hrozne kricel a kroutil se,tak jsem ho vykadila teplomerem,mel tam toho pozehnane,ale spis ridke,plakat stejne prestal jen na chvilku,takze dalsi etapa?
Sabsimplex? to je pěkný svinstvo. Si ho vyzkoušej na sobě. Já ho zkusila a i já z toho byla špatná. Takže jsem to malý okamžitě přestala dávat a radši jsem jí koupila ty drahý probiotika a ještě jí dávám občas Babycalm- ten jí chutná. ![]()
Ahoj všem.......
Culikata tak mě tohle dělala malá přesně v tomhle věku…já pořád myslela-bolení bříška, než jsem přišla na to, že to je z únavy, že je prostě tak unavená a přetažená, že je až hysterická-a když jsem jí vzala do náruče-konejšila, hladila, tak to bylo ještě horší-prostě chtěla mít klid…
zakládala jsem si kvůli tomu i diskuzi-mrkni..
https://www.emimino.cz/…minka-30035/
Mně to dělá občas Markét přes den, večer naštěstí ne (ťuk ťuk). Pomáhá uvozit ji v kočárku, občas stačí třeba dvě minuty a je to
Časem se to naštěstí zlepšuje.
Ditto77: tak přesně jak to popisuje ve tvé diskuzi, tak to bylo včera u nás. Jak jsi to vyřešila?
no je to hruza,ja jsem na to sama,tak mi to rve vsechno,takovy rev jsem teda u neho jeste neslysela,je to fakt na zblazneni,na druhou stranu je mi ho lito,protoze nevim,co mu je:-(((((((,mam z toho hruzu,ponevadz se to kazdym dnem stupnuje!!!!!!!Vetsinou kdyz ho nakrmim,tak je klid,smeje se a do pul hodiny to zacne..............................................holky zabralo vam neco?prijde mi,ze i poprcava,ale ani jako male mimi s temi mega kolikama tak nevyvadel,az je uplne vycerpany,upoceny,tak se uklidni.
Možná se řehtal protože mu dělalo dobře, že jsi mu přejela prstem po dásních. Moji malé rostou zoubky od 3měs. a od té doby i špatně usíná a v noci má slabý spánek(i šustění peřin ji trošku budí). Před tím měla tvdrý spánek, že jsme si i mohli pouštět filmy v pokoji.
Sama si s tím nevím rady.
Lidka a Sami (5měs.)
no takze super,snazila jsem se vyhnout houpani a chovani,ale to bylo jedine,co nam vcera zabralo,do 10min.usnul,pak jsem ho drzela za rucku tak hodku,porad sebou sije a cuka,prijde mi,ze mu ten mozecek zacina premyslet nad tim vsim denim a hrackama a je toho najednou moc,nevim,,,,,,,
Jak začli tyhle trable, tak Saminka odmítala ukolébávání jakéhokoliv typu. Když jsem ji chtěla ukolíbat, tak plakala ještě víc.
Tak jsem ji nechala a ona do půl hoďky přestala sama, ale občas měla zvýšenou teplotu, takže to je tak nešlo. To jsem ji musela dát čípek a držet ji za ručičku dokud tvrdě neusnula.
Lidko,koukala jsem,ze mate 5mes,porad jeste bojujete s tou hysterii pred usnutim?Me to docela zneklidnilo a verim,ze to prejde brzy,nejlepe hned.Me by zajimalo,zda to delaji i miminka maminek,ktere davaji UM,mam pocit,ze jsk mluvim s mamcama,tak ty co krmi UM nemaji se spanim problem,mne to zacal delat taky pote,co jsem prestala davat UM a zacala davat plne MM,chjo...................ale co ja vim,co se v tom mozecku deje?
Culikato, no bojujeme furt. Já jsem hodně toho názoru, že je to tím, že ji bolí zoubky, ketré nám rostou od 3měs. Kolikrát, když jsem ji večer vzala do náruče a přejela prstem dásně tak ji to dělalo dobře, ale někdy brečí jen tak a nechce vůbec uspávat. Když jsem ji zkoušela uspávát, tak to bylo horší. Brečela ještě víc.
Opravdu nevím čím to je a sama si nevím rady. Doktorka řekla, že to tak některé miminka mají a že se s tím nedá nic dělat. Klidně i říkala, že jestli chce být Saminka sama, tak ji mám nechat samotnou. Je fakt, že někdy začne brečet jen co ji položím do postýlky, ale pak pláč postupně ustává, když odejdu a do půl hoďky usne.