5týdnů - v noci po kojení nespí

2398
22.1.10 08:35

5týdnů - v noci po kojení nespí

Mám 5ti týdenního broučka, a velký problém se spaním v noci.
Prcek večer usíná mezi 20-21hod (buď při kojení,v náručí nebo hlazením na gauči,občas usne i sám v postýlce), v noci se budí 1-2× na kojení,ale i když usne u prsu,jak ho dám do postýlky,hned se vzbudí a vydrží nespat 1-2hod. Chvíli jej nechám v postýlce,ale nakonec to vzdám a vezmu ho k sobě, nosíme jej s manželem,většinou to končí tak,že jdu spát do obyváku (v ložnici s námi spí ještě 2 letá dcera,tak ať ji nebudím).
Přes den malý taky moc nespí, přespaný nebude.
Je ještě brzy po něm chtít,aby rozeznával den a noc?Jak mu v tom pomoct?
Tím,že mám starší holčičku, nemám čas se dospat přes den :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
598
22.1.10 08:50

Ahoj podle toho co píšeš ,tak tě lituji! Hlavně mimi v noci nechovej nech ho skutečně vybrečet je to hodně těžké,ale nic se mu nestanek když se vypláče a uvidí , že si tím nepomůže. Pokud si mimi před spaním učíš na hlazení, mazlení apodobné věci moc rychle si na to zvykne a budeš jeho otrokem!!! Máš starší holčičku tak víš jaké to je. Nenech se miminkem ovládat :-) Jinak pozor na pití kafe, čaje , kofoly, coly..... vše ty děti strartuje k většímu bdění.Také pokud jsi třeba kuřačka i cigarety jsou životabudiče.....Držím pěsti a hlavně nevzdávej se a nech mimi vybrečet, rozsviť mu světýlko nech ho v postýlce, vůbec ho z ní nezvedej, maximálně ho pohlaď ale žádný jiný kontakt, a funguje to!!!tatínek to taky musí vydržet a malé děti palkání těch malých ignorují , je to brečení jen tak nevzbudí. Mám děti taky 2 roky od sebe a tak jsem si tím taky prošla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
22.1.10 08:52

Ahoj,

Myslím, že je to normální v tomhle věku (týdnu miminka). Lucinka mi to takhle praktikovala asi do 4 týdnů pravidelně každou noc. Kolem 6. týdne se to začalo upravovat a dnes po kojení usne téměř hnedka. Je stará 2 měsíce a 2 týdny.
Kolem 6. týdne taky pochopila, že večer po koupání následuje noční spánek. Zkus vydržet ještě týden, dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
22.1.10 08:58

No,já nevím :nevim: Adámek byl taky miminko nespavec,přes den toho moc nenaspal a v noci taky ne.Budil se pravidelně na kojení po 2 hodinách,pak usnul a zase..Když bylo třeba,chovala jsem ho a houpala.Pětitýdenní mimi se mi zdá moc malé na to,abys ho nechala v postýlce do úmoru řvát..Kolem půl roku si Adámek utvořil pravidelný režim nočního spánku,budil se „jen“ jednou,dvakrát.Spáč z něj ale nebyl nikdy.Od deseti měsíců spával přes den jen jednou - asi na půl hodinky.Večer usínal kolem 8,v 6 ráno už byl nadobro vzhůru - s nočníma přestávkama..

Nechci strašit,ale myslím si,že pokud je „nespavé“dítě,nic moc s tím nenaděláš.Nemáš po ruce třeba babičku,která by se občas věnovala přes den dcerce,zatímco Ty si odpočineš?

Vím,že jsem Ti moc neporadila,možná vzala iluze a naštvala.Ale moje roční dcerka spí od příchodu z porodnice celou noc a celkově spí daleko víc,než Adámek v jejím věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
opuce
22.1.10 10:48

ahojky
no já nesouhlasím s tím,že hlazením a mazlením se stane s maminky otrok, ale možná je to povahou dítěte.Nám jsou ted 4 měsíce a kousek, usínáme tak, že si vedle ní lehnu a hladím, jak začne klimbat, tak ji přehodím do postýlky,malá se budí v noci na jídlo 1 a to se napije a pokračuje ve spaní,nevyžaduje tady toto mazlení…
přes den, když začne být protivná, tak si spolu lehneme, hladíme se a většinou do 10 min spí…
takže já ze své zkušenosti bych radila vzít si mimčo do postele,ale každé mimčo je jiné a každá mamča musí příjít na to co zabírá u nich..

• Citovat
  • Upravit
381
22.1.10 10:58

ahoj,ja taky nesouhlasim s urvanim tak maleho miminka,muj kluk byl ale vcelku neuplakany,mozna je to tim,za spime spolu,hodne jsem ho hladila,mazlila,pusinkovala,ale moc nechovala,to jsem byla prilis unavena,ale usinali jsme v objeti…ted jsou mu 4mesice,nekdy me jeste na uspani privola,jen ho obejmu a hned usne,nebo chytim za rucku,ale usina i sam…myslim,ze i Tobe se to casem upravi.Hlavne si zkus najit zpusob,ktery vyhovuje i Tobe,pokud chces houpat,tak houpej,chovej,uvidis co si vybere,kdy se nejrychleji uklidni,ci unavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
22.1.10 12:12

Takhle malé mimčo ještě nemusí nutně rozeznat noc a den a některé děti si zvykají déle.
S hlazením a mazlením souhlasím, na houpání a nošení bych neměla náladu ani sílu( to není o sobectví, ale zvyku).
Pokud moje malá brečela klidně jsem jí i někdy chvíli nechala - když brečí i v náručí, tak jaký je to rozdíl nechat jí v postýlce, že??
Také jsem ležela při usínání vedle ní, držela za ručičku, nebo hladila po čele.
uvidíš, že až povyroste, víc se zharmonizujete a sám si řekne co ho uklidní - jen aby to nebylo to nešení :cert:
Jinak už jedno dítě máš, tak jistě víš, že děti si už bděcí pauzy natahují a snaží se trochu toho nasát..Bohužel některé i v noci.
držím palce.. určitě to bude brzy jiné, lepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
22.1.10 13:58

Jestli nespí, tak to nevadí, ať klidně kouká do tmy.
Ale jestli i plače, tak ho něco trápí. Třeba prdíky…

Teď u druhého (má dnes 4,5 týdne) mu před spaním udělám masáž, tzv. ho „vyprdím“ a noci máme zaplať PánBůh klidný. Ale když ho nemůžeme utišit, tak si ho vezmeme k sobě do postele, funím mu do ucha, hladím ho na hlavičce od vlásků přes čelo směrem k očičkám. Přidržuju dudlík a do ucha mu říkám ššššššššš ne š-š-š, ale jedním dechem dlouhé šššš :wink: Taky ho mám těsně zavinutého, ruce podél tělíčka. Mám ho v rychlozavince, ale v ní ještě napevno zabalenýho do plínky - vypadá jako zakuklenec, taková mumie či jak to nazvat. Děti to prý mají rády a potřebují mít kolem sebe těsno.
U prvního jsem to nevěděla a moc mě to mrzí…
inspirovala jsem se tady
 http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
22.1.10 14:55

Moc všem děkuju za rady a tipy :-) .
Starší holčička spala více, přes den i v noci, opravdu se napila a spala, takže něco takového neznám.
Mám pocit,že už jsem vyzkoušela všechno, měla jsem malého v posteli, hladila, držela za ručičku, taky jsem zkoušela plínku přes očička - zatím nezabralo nic.Taky jsem mu nechala rozsvícenou lampičku,ať se jen tak kouká, ale stejně začně za chvíli brečet.
Co „pomáhá“ je,že ho mám v náručí,sedím v posteli,klimbám a on do hodiny usne.

Zkusím vydržet do konce šestinedělí, třeba se to nějak srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
22.1.10 15:33

Tak ať se to aspoň v rámci možností srovná :kytka: ..Já jsem měla to štěstí,že jsem měla nejprve nespavce a potom Šípkovou Růženku..Kdyby to bylo naopak,taky by to bylo těžké. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
22.1.10 16:11
Jana206 píše:
Tak ať se to aspoň v rámci možností srovná :kytka: ..Já jsem měla to štěstí,že jsem měla nejprve nespavce a potom Šípkovou Růženku..Kdyby to bylo naopak,taky by to bylo těžké. :zed:

já přesně tak :lol: :lol: :lol:
až jsem z toho byla špatná a přemýšlela jsem, jestli je ten „spavec“ normální a zdravý, když furt chrupká a baští…
mmch - u nás se to spaní u prvního nesrovnalo ani po šestinedělí… Spíš se to zhoršilo natolik, že neuměl usnout sám. Změnilo se jen to, že se nechal uhojkat i od taťky, takže jsem měla aspoň chvilinečku pro sebe.
tak nechci strašit… První byl takový aktivnější, ze začátku všechno zvládal dřív než vrstevníci - přičítám to tomu, že zatímco ostatní spali, on trénoval pasení, přetáčení, plazení a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
24.1.10 07:19

Obě mé děti měly obdodí, cca kolem toho měsíce, kdy prostě v noci na dvě hoďky ožily a pohoda. Normálně jsem je chovala, nebo jsem s nima zalezla do obýváku, dala do lehátka, pustila si tv a ony zas usnuly. Přejde to, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
24.1.10 07:19

Obě mé děti měly obdodí, cca kolem toho měsíce, kdy prostě v noci na dvě hoďky ožily a pohoda. Normálně jsem je chovala, nebo jsem s nima zalezla do obýváku, dala do lehátka, pustila si tv a ony zas usnuly. Přejde to, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.10 23:24

Ahoj,my sme to měli taky tak,ale asi v 8týdnu se jí to upravilo a už spí celou noc.Hodně nám pomohl dudlík,v noci,když byla popapaná a nechtěla spát tak sem jí ho dala a ona se s ním sklidnila,pak sním usnula.Jinak co radila doktorka,tak koupat až ráno,to prý dítěti spraví režim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
15.2.10 13:58

Ahojky,
tak jsem ráda, že jsem to tu našla.
Naše malá je také nespavec. Usíná kolem 20h až 21h. A pak se budí tak o pul noci. No A PAK JÍ TRVÁ TAK 1 AŽ 2 HODINKY NEŽ ZABERE!!!! Tak ji chovám, dám dudlík a jak začne usínat dám do postýlky. Pak se vzbudí tak v 5h ráno a to samé napapá a nemuže usnout. Budou nám 2 měsíce. A bojím se, aby se to změnilo.
Nevím, jestli nedělám špatně tím chováním.

moc děkuji, když napoíšete :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky