Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, naše Kája bude mít zítra šest měsíců a mně vrtá hlavou, jestli má nebo nemá růstový spurt? Poslední tři dny je hrozně protivná, což nikdy nebývá. spí ještě míň, než jindy(pro názornost popíšu dnešní spací schéma:usnula v půl osmé, v deset vstávala, do jedenácti jsme zabírali, v jednu vzhůru až do tří, pak od půl šesté jsme na nohou). Přes den nespí vůůůbec, jen v kočárku maximálně hodinu a něco. Kojím plně, poslední dny mi přijde, že víc, ale ne žádný extrém (jako třeba ve třech týdnech - to byl mega spurt
)
Nevím, zda je to normální spurt a za chvíli bude líp, nebo jestli tohle už bude standart. Takovéhle noci mám za sebou tři a jsem lehce unavená
Zvlášť když přes den mi fakt nedá chvilinku pro sebe. Mám plnou pusu aftů, nehty zlámané do krve a jsem unavená. Asi chci od vás slyšet, že bude líp
![]()
Ahoj to spíš vypadá, že se budou klubat zoubky, jinak růstový spurt je cca v 6 týdnech, 3 měsících, 6ti měsících,ale ten se spíše projevuje větším hladem ![]()
Zoubek už jeden máme, dole vpravo - žádné teploty, slintání, nateklé dásně…
ja si taky myslim, ze pri spuru by spis papala a kynula. tipuji tez zoubky, nemusi byt videt…
Ahojky, Kubík měl spurt na 6 měsíci dost divokej. 14 dní se mi budil v noci po hodině a přes den spal max. 3× po 30min.
Pokud nemá teplotku, tak vydrž!!!
Má potřebu kousat? Pokud ne, tak bych zoubky vyloučila.
Spurty jsou 3,6 týden a 3,6 měsíc
Holky - vydržte! Ono je to náročné, ale bude zase líp. ![]()
Kouše věci normálně, dává do pusy věci od té doby, co se to naučila - tj.asi od tří měsíců. Žádný extrém.fakt 14 dní???Ach jo! ![]()
Kouše věci normálně, dává do pusy věci od té doby, co se to naučila - tj.asi od tří měsíců. Žádný extrém.fakt 14 dní???Ach jo! ![]()
Týja taky bych to asi viděla spíš na zoubek, každý může růst jinak, po šestém měsíci toto byl náš běžný denní režim
, do té doby spinkal parádně, usnul v sedm a budil se ve dvanáct, tri a pět a pak po sedmé, po šestý měsíci se to úplně rozhodilo, začal vstávat třeba po hodině, ale každou noc úplně jinak
a v podstatě do roka to bylo naprosto nepravidelný, někdy se vzbudil 2× někdy i 6×, pak jsme v noci přestali kojit, ale budí se stále, ale stačí položit a chruje dál ![]()
tak tedy VYDRŽ BUDE LÍP
v patnácti budeme rádi, když s náma ty naše zlatíčka vůbec promluví ![]()
Tyjo, chci te podporit, u nas je to hodne podobny, s tim rozdilem, ze u nas se nespi od tri mesicu. Prvni mesic spal furt, pak min a po 3 des! A ted mel spurt a to bylo teprv neco, pres den naspi max. hodinu zhruba po 10-15ti minutach, pokud je nosenej spi lip a dyl. Nehty se mi lamou, kam az muzou, uplne chapu, jak se citis. At je to spurt, nebo zuby, ono to prejde a za chvili uz budes jen vzpominat! Vydrz!
Holky, muze byt spurt i kdyz castecne kojim plus prikrmy? nebo je jen u plne kojenych? zatim jsme meli jen ve trech tydnech. posl.dva dny je plactivy, je teda fakt, ze porad rve neco do pusy a kmasa s tim ze strany na stranu jak zbesily, ma na dolni dasni bilou tecku, ale jako zub mi to neprijde. fakt nevim. v noci se porad budi a vypada to prace ze hlady. naopak je zas pres den docela dost spavej…
@dani24687 píše:
Holky, muze byt spurt i kdyz castecne kojim plus prikrmy? nebo je jen u plne kojenych? zatim jsme meli jen ve trech tydnech. posl.dva dny je plactivy, je teda fakt, ze porad rve neco do pusy a kmasa s tim ze strany na stranu jak zbesily, ma na dolni dasni bilou tecku, ale jako zub mi to neprijde. fakt nevim. v noci se porad budi a vypada to prace ze hlady. naopak je zas pres den docela dost spavej…
Rustovy spurt nema s jidelnickem co delat, je to obdobi, kdy dite rychleji roste a potrebuje vetsi prisun energie
Je to ve 3 a 6ti tydnech a ve 3 a 6ti mesicich…zhruba.
@asha píše:
Rustovy spurt nema s jidelnickem co delat, je to obdobi, kdy dite rychleji roste a potrebuje vetsi prisun energieJe to ve 3 a 6ti tydnech a ve 3 a 6ti mesicich…zhruba.
ale prece u deti s um neni, ne?
@dani24687 píše:
A proc by nebyl?
@dani24687 píše:
Maji to uplne stejny, akorat u nich muze byt ta nabidka pri zvyseny poptavce jaksi okamzita, takze to muze projit bez vetsiho povsimnuti
U kojenych deti to muze trvat dva tri dny, nez se upravi ten vydej podle poptavky.
@asha píše:
Maji to uplne stejny, akorat u nich muze byt ta nabidka pri zvyseny poptavce jaksi okamzita, takze to muze projit bez vetsiho povsimnutiU kojenych deti to muze trvat dva tri dny, nez se upravi ten vydej podle poptavky.
tak to pak nejspis prozivame spurtika. diky ![]()