Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nas se doma pres den neusne skoro nikdy,nekdy usne,ale to jen tak max.na 30 minut.Co treba uspat venku v kocaru?To u nas zabira,to staci pul hodky jezdit a pak spi dal i 3 hodiny ![]()
Podle mě čím víc a čím déle budeš chovat, tím hůř…
Když mi tohle dělá přes den, tak nechám chvilinku vyplakat, ale opravdu jen chvilinku, přece jen je ještě prťě..a chodím co 5 minut a zkouším dudlík..většinou jdu takhle i 10 X ale pak mi usne…
A kolik ji je? Ja jsem nachodila s Matesem v naruci kolem kuchyne peknych par kilaku pres den, v noci spal, to mu bylo tak mesic az dva. Prestalo to samo, pak kdyz se chtel nosit, tak uz jsem mela nositko, tak sel do nej a v nem chrnel.
Ahooooooj,
tak Tě jdu podpořit, tohle znám… u nás z ničeho nic těsně před třetím měsícem jak když utne a přez den sám neusnul… ale věř, že je to jen takové období… ted je to tak 14dní, co mi přez den krásně usíná, dám do postýlky, čajík a usne, kolikrát když jdem ven, tak než ho oblíknu, tak spí.
Nevím, kolik je Tvojí malé, ale věřím, že to brzo přejde!!!! pokud ne, jediná rada - nechat vyřvat…
U nás to bylo u prvního prcka naprosto stejné. Uspávali jsme v náručí do roka, pak už měl přes 10kg a já už to nezvládala, tak jsme ho nechali vyřvat. Za 2 dny byl klid. Šoupla jsem ho do postýlky, přečetla pohádku nebo jsem chvilku zpívala a prcek věděl, že mu nic jinýho nezbude, než usnout. Nefunguje to na všechny, taky záleží na věku, mimi bych plakat nenechala… někdo tuto vyřvávací metodu nezvládá… u nás to prostě zabralo. No babo raď ![]()
to je jak u nas, pres den sama neusne, ja ji teda nenosim, ze bych chodila, mam ji polozenou na ruce na polstari, budi se presne po 30ti minutach (ted dopo vydrzela 50min
), vecer usina sama (nechali jsme ji ale pred tydnem vyrvat, zacala si vynucovat chovani i vecer, to jsem odmitla), ale radu jaxi nemam, v kocarku usne, ale v techto mrazech nechodime tak casto ven…
čičinka píše:
Ja jsem nachodila s Matesem v naruci kolem kuchyne peknych par kilaku pres den, v noci spal, to mu bylo tak mesic az dva.
To je přesné..
Jinak na kočárek je ted docela zima a doma v něm jen tak taky neusne..
Tak to je jeste malicka, to bych vubec neresila.
Jako mam nosence, chovala a pak nosila v satku ci nositku, jakmile si o to reknul a rozhodne to neni horsi.
Ted po obede polozim do postylky a jdu, chrni hned. A vecer dostane mliko, polozim, maximalne trochu nadava, ale vetsinou ticho - ihned usina. Kdyby mela byt pravda, ze dite, ktere je hodne nosene, tak se tim rozmazli, tak by mi tu ted melo vrestet dite jak na lesy, ale nic takoveho nezazivam. Samozrejme bylo obdobi, kdy se hodne budil v noci a pres den byl protivka, ale to mu rostli zuby.
Kapi 6tydnu, to je jeste drobek, to jsem taky furt nosila a chovala, bud rada za ty dobry noci, to spani pres den se zlepsi ![]()
Tak to je ještě malinká.My jsme taky chovali protože jsem měli prdíky a to se nedalo nic dělat.pak si odvyknul asi ve 3 měsících a usínal krásně sám pustili jsme kolotoč a usnul.Ale jakmile mu začly růst zuby tak jsme zase začali chovat a bohůžel už nepřestali.Takže jsem 3 měsíce chovala každý večer někdy i přes den když jsme nebyly v kočárku.A teď v pátek jsem se už naštvala taky už má 9 kilo a docela to odnáším už.Tak necháváme vyřvat vždycky se jdu na něj podívat řeknu mu aby spinkal párkrát tam zajdu a on usne.Tak nedoporučuju pak až bude starší usínání v náručí ,člověk je pak jak otrok a mimčo si na to zvykne,já se mu nedivím mě by se to taky líbilo ![]()
Tak snad to brzy přejde..děkuji za odpovědi, my se zase prořvaly k dalšímu krmení, tak jdem na to, aspoň bude chviličku ticho
![]()
Ještě musím napsat, že obdivuju všechny maminy, co si pořídí miminko k malému dítěti.
Vůbec si nedokážu představit mít s takovým křiklounem, kterého musím celý den nosit mít ještě třeba roční či dvouletý dítko
![]()
Ahoj, s malou jsme to měli taky tak od narození až do 3. nebo 4. měsíce, kdy si začala brát dudlík, a pak už usnula s dudlíkem a nosit jsme nemuseli. Myslím, že je dobře, že miminko nosíš a nenecháš je brečet. Takhle malé dítě si tím ještě nic nevynucuje. Mějte se pěkně a ať jste zdraví. Jitka
jejku, to ještě miminečko - to bych nosila. Já jsem Etíka nosila do soboty - 4,5 měsíce - celé dny,když bděl - a najednou z toho křičení vyrostl…hraje si pod hrazdičkou,baví ho pasení…
![]()
Vydrž!! Stojí to za to!
A neobdivuj nás - zvládneš to teď,zvládla by to s dvěma taky!!! ![]()
Tak už několikátý den bojujem s tím, že naše mimičo PŘES DEN usíná zásadně jen v náručí
Takže když chci aby spinkala, tak musím nosit a nosit a chovat dokud neusne a pak velice opatrně šupnout do postýlky. A jakmile se probudí (vydrží jen tak max půl hoďky většinou), tak řve a řve dokud zase nevemu a nechovám
Je na toto někajá rada??? Podotýkám, že v noci není absolutně problém s usínáním. Nakrmíme, pochováme, šup do postýky a spí (nebo třeba chvili kouká a pak usne sama..). Tak nevím v čem je to přes den jiné, snad jen že není tma ??

(zrovna ted mi ječí v postýlce, tak mi nezbyde nic jiného, než zase chovat..)