Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@yo zkuste mrknout na aukru nebo mimibazaru, často tam prodávají „obnošené“ babyvaky. Ten šátek je variabilnější a můžete ho používat dlouhou dobu, babyvak moc ne.
@yo Na takový ten tělesný neklid hodně pomáhá pevné zavinutí. První to nenáviděl už jako novorozenec, ale Dvojka se mi budí, pokud je „na volno“. Zkoušeli jste?
Ono to vázání šátku vypadá složitě, ale když to člověk natrénuje, nezabere to víc času, než utažení nosítka a je variabilnější - mimčo nemusí být jen na „stojáka“ jako v nosítku, ale i v kolíbce, jako v tom vaku a záda maminy jsou v pohodě.
Pokud bych měla extrémně nespavý dítko, tak bych pořídila ještě hacku, ale už jsem vychytala signály, kdy dát dítko spát, aby usnulo hned, tak asi nebude potřeba.
Jinak ještě se mi na uspávání osvědčilo houpací závěsný křeslo - mimčo usnulo a já si při uspávání odpočinula taky ![]()
@Vichrice píše:
Také jsem tohoto názoru jako ty. Někteří lékaři, ač pokrokový, ho ovšem nesdílí. Když vidím nosítko, kde dítě visí za rozkrok, tak bych tam místo něj nejraději narvala ty rodiče.
Za klokanky bych rovnou fackovala. ![]()
Jinak já jsem s mandukou max. spokojená a fakt i ten prťavec je tam v poloze, která je úplně „zdravá“. Dokonce je mi sympatické, že není možné nosit dítě koukající dopředu, protože to je prostě nevhodné a to i pro větší děti- nelze takto dosáhnout kulatých zad a nožiček do polohy M.
Syn šátek vázaný do kolíbky (do 4m.) nesnášel, bavil ho až při vázání do kříže, kdy mohl zírat na svět.
@analoja @Vichrice kouknu se, proberu to s ženou zítra. Teď spí, čekáme na sirénku ![]()
díky moc
taky nám říkají… nečtěte pořád ten internet, řiďte se podle sebe… za sebe můžu říct, že i když už se tu nic nedozvím (jakože jsem se dověděl) tak alespoň vím, že nejsme jediný kdo má doma takové psycho ![]()
Člověk by se opravdu neměl řídit vším, co si přečte, ale tohle jsou zkušenosti ![]()
Přeji pevné nervy a ať si prcka užíváte ![]()
@Vichrice tak to je hodně kruté video. Mě spíš přijde, že mu to pevné zavinutí vadí, nevím, vyzkoušíme
Je mi to i blbé kvůli tomu vedru co teď je :/
@TýnkaK píše:
Za klokanky bych rovnou fackovala.
Jinak já jsem s mandukou max. spokojená a fakt i ten prťavec je tam v poloze, která je úplně „zdravá“. Dokonce je mi sympatické, že není možné nosit dítě koukající dopředu, protože to je prostě nevhodné a to i pro větší děti- nelze takto dosáhnout kulatých zad a nožiček do polohy M.
Syn šátek vázaný do kolíbky (do 4m.) nesnášel, bavil ho až při vázání do kříže, kdy mohl zírat na svět.
To ráda čtu, protože bych šátek nebo manduku chtěla praktikovat na svém dítěti ![]()
@Vichrice hláška typu „hlavně si to užívejte“ nás v poslední době docela slušně vytáčí
užíváme.. se vším všudy ![]()
díky
@yo kruté se to jenom zdá
Vem si, že několik měsíců bylo takhle pevně „zavinuto“ v děloze
je na to zvyklé. Nebát se ho pevněji stisknout.
@yo píše:
@Vichrice hláška typu „hlavně si to užívejte“ nás v poslední době docela slušně vytáčíužíváme.. se vším všudy
díky
spíš to znamenalo: Ať je mimčo brzy vpohodě a vy si ho můžete užívat ![]()
@yo píše:
@analoja @Vichrice kouknu se, proberu to s ženou zítra. Teď spí, čekáme na sirénkudíky moc
taky nám říkají… nečtěte pořád ten internet, řiďte se podle sebe… za sebe můžu říct, že i když už se tu nic nedozvím (jakože jsem se dověděl) tak alespoň vím, že nejsme jediný kdo má doma takové psycho
Jednička byl masakr- prostě nikdy nespal už týden po porodu, pouze v ruce a to max. 20min v kuse. Položit nešel, to spustil okamžitý řev, ačkoliv do té doby byl v tak tvrdém spánku, že skoro nedýchal
. Do tří měsíců jsme ho nepokládali, jen nosili a spal s námi v posteli, jedině tak spal (tedy pokud jsme tam byli taky
). V noci se budil každé dvě až tři hodiny do půl roka. Od půl roka spal jen jednou denně a to maximálně hodinu. Měl nějakou poruchu usínání, nefungovalo nic, vyřvávání a medikaci jsme nepoužívali, ale asi to bylo to jediné, co jsme nezkusili. Každý den jsem bojovala o přežití a nic nestíhala. Prostě totální děs běs, kdo nezažil neví a to muž funguje na 100procent, žádný látro, co by nechal všechno na mě. Co já si vyslechla keců o rozmazlování bla bla.
Dneska syn spí po obědě dvě hodiny, usíná dávno sám ve svém vlastním pokoji a spí dobře. Je veeeeeeeelmi samostatný, nikdy netrpěl úzkostí z mojí nebo manželovi nepřítomnosti, je hodně společenský, komunikativní, veselý a já ráda všem chytroprdům, kteří se nad ním teď rozplývají, připomínám jejich blbý kecy.
Pokud děti blbě spí, je to náročný hodně, ale stojí to za to, si ty dětičky vypiplat, každé má holt potřeby jiné. Moc držím palce a mám radost, že svoje dítě nebudete frustrovat hned od natození. ![]()
Ps. dvojka je za odměnu- sama usíná, hoooodně spí, nebudí se pokud nemá třeba prdy a skoro nebrečí. Všechno stíhám s dvěma dětmi líp, než s jedním. ![]()
@yo píše:
@Vichrice tak to je hodně kruté video. Mě spíš přijde, že mu to pevné zavinutí vadí, nevím, vyzkoušímeJe mi to i blbé kvůli tomu vedru co teď je :/
Vedro nevedro, ta naše je raději zavinutá i v horku.