Posazuji syna do židličky - neškodím mu?

68
25.1.10 11:31

sezení

Ahoj holky, dnes jsem tu poprvé a zajímalo by mě jestli dělám chybu, když svého 8 měsíčního chlapečka dávám do židličky kde sedí, on se teda ještě sám neposadí. Proto mám strach, abych mu neničila zádička. Mám s tím radši ještě počkat? Když ho posadím, tak se sám v sedě udrží.Díky za všechny odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kasa
25.1.10 11:34

Pokud ho tam nedavas na cely den a jenom na krmeni tak bych ho nechala.
Kamaradky mala si taky neumi sednout protoze se jeste neplazi ale rovnou stoji a seda si ze stoje. :lol:

• Citovat
  • Upravit
9867
25.1.10 11:39

Krmila bych v autosedačce a neposazovala bych… Vždyť je to jen na pár týdnů, to se dá vydržet, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
25.1.10 11:49

Teda naše Barunka v osmi měsících kráááásně seděla v kočárku i v židličce. Zádíčka rovná, nehroutila se.. a ortopedka mi řekla, že když sedí takhle „normálně“ hezky, tak ať si sedí :-) ale sama se ze země taky ještě chvíli neposadila. Takže já soudím podle toho „jak“ dítě sedí, když ho posadím.. pokud se nehroutí, sedí fakt hezky a stabilně, tak ho nechám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
25.1.10 12:07

mám stejnou zkušenost jak Sylvii… malej seděl, ale neposadil se! a rehabilitační sestřička mi řekla, že je to v pohodě.. že ho posazovat můžu… samozřejmě nemůže tak sedět furt!
kdyby seděl a kulatá záda že prej to ne!
tak nevím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
25.1.10 12:21

Pokud se sám neposadí,krmila bych v autosedačce nebo v lehátku,pokud máš..Do židličky bych ho nedávala. :wink:

Na věk nehledím..Adámek se sám posadil taky až někdy v 8 měsícíh,Emička už v půl roce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
25.1.10 12:26

Dokud holky neseděly, krmila jsem v lehátku nebo autosedačce. Dítě dělá věci tehdy, když je na ně připravený. Určitě ti vydrží sedět, ale sedí proto, že ho posadíš ty, ne proto, že je na to připravený. Takže za mě taky ne. Stejně tak i se sezením v kočárku.

• Citovat
  • Upravit
781
25.1.10 12:29

Já bych asi taky neposazovala, máme polohovací židličku, tak jsem ho krmila v tom pololehu, jinak v autosedačce. Ale nemyslím si, že když ho posadíš na chviličku jen na krmení, že ho nějak poškodíš, spíš si myslím, že je pro něj namáhavější sedět a tím pádem taky nepohodlnější. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
25.1.10 12:42

Také se přikláním k neposazovat :) Krmila bych v autosedačce, až bude ta správná doba na sezení, tak si sedne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
25.1.10 14:23

taky bych neposazovala. malá byla pohybově opožděnější, takže jsme chodily hodně na rehabky a rozhodně neposazovat dřív než si dítě sedne samo. prvně by se měl plazit, pak lozit po 4 a z tohohle si sednout, aby zádové a břišní svalstvo bylo dostatečně posílené. samozřejmě beru na vědomí, že jsou holt děti, které určité etapy rovnou přeskočí a stojí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
26.1.10 14:13

Ahoj, souhlasim s bedru. Jsem fyzioterapeutka a skoro cely posledni rok jsem cvicila prevazne s miminkama.
Pokud se dite neposadi samo, tak se opravdu nedoporucuje posazovat. Pro kvalitni sed je potrebna dobra koordinace brisnich a zadovych svalu. Spousta deti se vsede udrzi, ale to neznamena, ze je sed kalitni. Nekdy se zda, ze je dite narovnane, ale maminka si casto nemusi vsimnout odchylek, kterych si fyzioterapeut vsimne.
Takze doporucuji vydrzet a neposazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65341
26.1.10 14:14

Taky krmím Matese v židličce…
autosedačka je v autě-vajíčko a nosit dítko v sedačce už nezvládám,je to moc těžký…takže jí nahoru už nevynáším.
večerní kaši dostává v lehátku–sám se taky ještě neposadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65341
26.1.10 14:15

Jo ještě---při tom krmení v židličce je napolohovám do pololehu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie