Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Myslím a možná za to budu ukamenována, ale v manduce by snad nemělo být dítě dokud samo nesedí, aspoň podle rehabilitační doktorky. Zkusila bych babyvak
@Vichrice no řídíme se řídíme, ale je to na palici
babyvak je bezpečný? to je takový „hotový“ šátek? Ono zatím se to dá, ale až bude mít 10 kg…
edit:
na těch nosítkách je 0-x měsíců
@analoja Aneb - jen z bezpečného přístavu se loď nebojí vyplout ![]()
Já jsem syna nenechávala vyřvat nikdy a je samostatný v roce a půl až moc
Až je mi to někdy líto ![]()
@yo Úvaz - instruktáží je všude plno http://www.youtube.com/watch?… ![]()
@Vichrice Manduca je ergonomické nosítko, které je uzpůsobené i pro nesedící mimina, protože umožňuje mít kolena výš, než je zadek. Pro děti do 6kg je tam navíc taková vložka. U některých jiných nosítek (hlavně teda kolkanek) je problém to, že dítě jakoby visí za rozkrok a tudíž je celá váha dítěte na pátěři. To s mandukou nehrozí.
Jinak za mě osobně- uspávat takhle malinký mimčo jakkoliv, co mu vyhovuje. ![]()
@yo babyvak je náročný v tom, že je jen přes jedno rameno, tak to bolí. Ale jinak je tam dítě v relativně přirozené poloze. Na palici to je určitě, nejednou jsem za sestrou na pár dnů byla, když se psychicky hroutila. Malá má teď něco kolem 7kg a když si ji hezky položíš v náruči na nohy a lehce se pohupuješ na balonu, tak to ani necítíš
Jen to „zabírá hodně času“.
@yo mám tenhle sundám z ramena i s mimčem a spící mimčo i s vakem uložím do postýlky. Ten vak je super na to nandání a vyndání, ale na dlouhý nošení to není - bolí z toho záda. Ze šátku je to trochu složitělší vyndávání, ale už jsem to taky vychytala a pokud fakt spí, tak se nevzbudí. Jinak naučila jsem se dva úvazy podle videa, hlídám si polohu, kontroluju v zrcadle, tak snad dělám vše dobře.
@Anna86 pěkné pěkné a ten babyvak je vlastně už uvázaný šátek?
Koukám na to vázaní, to je maturita
jde mi především o to, jeslti je to bezpečné, někde jsem četl, že ty šátky nejsou vhodné z hlediska páteře. Je na tom babyvak lépe?
v tomhle naprostý souhlas. Jinak tedy klasické uspávací triky: 1. pevně zavinout, 2. dudlík, 3. bílý šum ![]()
Nemusí teda fungovat, ale za zkoušku to stojí ![]()
@yo píše:
@Anna86 pěkné pěkné a ten babyvak je vlastně už uvázaný šátek?Koukám na to vázaní, to je maturita
jde mi především o to, jeslti je to bezpečné, někde jsem četl, že ty šátky nejsou vhodné z hlediska páteře. Je na tom babyvak lépe?
Záleží na úvazu. I v šátku může miminko sedět tak, že má nožičky výš než zadek. Bybyvak už je „uvázaný“ spíš sešitý šátek.
@analoja díky za tip na ten jsem se díval.. no záda nezáda vydržet to musíme,
50kg.. to je na malou bečku od piva (trochu pánského humoru do dámské společnosti).
@yo šátek je na páteř dítěte naprosto ok, záda nosiče si postupně zvykají s tím, jak dítě nabývá na váze
. Stačí vědět, jak má mít dítě správnou polohu a pak už jen natrénovat úvazy, na netu je hodně instruktážních videí. Některá MC nabízejí i kurz. To, že je úvaz dobře, se pozná i podle toho, že dobře sedí nosiči i dítěti.
@TýnkaK píše:
@Vichrice Manduca je ergonomické nosítko, které je uzpůsobené i pro nesedící mimina, protože umožňuje mít kolena výš, než je zadek. Pro děti do 6kg je tam navíc taková vložka. U některých jiných nosítek (hlavně teda kolkanek) je problém to, že dítě jakoby visí za rozkrok a tudíž je celá váha dítěte na pátěři. To s mandukou nehrozí.Jinak za mě osobně- uspávat takhle malinký mimčo jakkoliv, co mu vyhovuje.
Také jsem tohoto názoru jako ty. Někteří lékaři, ač pokrokový, ho ovšem nesdílí. Když vidím nosítko, kde dítě visí za rozkrok, tak bych tam místo něj nejraději narvala ty rodiče.
A všem těm, kdo radí nechat miminko vyřvat bych dala přečíst jednu kapitolu z Konceptu kontinua: http://www.dharmagaia.cz/…ivota-cast-2
![]()
@Vichrice jdu do babyvaku, přeci jen s tím šátkem bych se bál, považuji to spíše za alternativní metodu.
dudlík nechce a vysavač či fén po desáté večer nepouštíme.. asi má prdíky, koliky, pořád se jakoby protahuje, cvičíme, bojujeme.. na palici to je.
@TýnkaK asi půjdu do toho babyvaku, ramena se dají snad střídat, tak to snad taková zátěž nebude