Uspávání v náručí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1580
14.8.12 23:37

Myslím a možná za to budu ukamenována, ale v manduce by snad nemělo být dítě dokud samo nesedí, aspoň podle rehabilitační doktorky. Zkusila bych babyvak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yo
187
14.8.12 23:39

@Vichrice no řídíme se řídíme, ale je to na palici :) babyvak je bezpečný? to je takový „hotový“ šátek? Ono zatím se to dá, ale až bude mít 10 kg…

edit:
na těch nosítkách je 0-x měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna86
14.8.12 23:40

@analoja Aneb - jen z bezpečného přístavu se loď nebojí vyplout :)
Já jsem syna nenechávala vyřvat nikdy a je samostatný v roce a půl až moc :mrgreen: Až je mi to někdy líto :)

@yo Úvaz - instruktáží je všude plno http://www.youtube.com/watch?… :)

• Citovat
  • Upravit
2616
14.8.12 23:41

@Vichrice Manduca je ergonomické nosítko, které je uzpůsobené i pro nesedící mimina, protože umožňuje mít kolena výš, než je zadek. Pro děti do 6kg je tam navíc taková vložka. U některých jiných nosítek (hlavně teda kolkanek) je problém to, že dítě jakoby visí za rozkrok a tudíž je celá váha dítěte na pátěři. To s mandukou nehrozí.

Jinak za mě osobně- uspávat takhle malinký mimčo jakkoliv, co mu vyhovuje. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
14.8.12 23:42

@yo babyvak je náročný v tom, že je jen přes jedno rameno, tak to bolí. Ale jinak je tam dítě v relativně přirozené poloze. Na palici to je určitě, nejednou jsem za sestrou na pár dnů byla, když se psychicky hroutila. Malá má teď něco kolem 7kg a když si ji hezky položíš v náruči na nohy a lehce se pohupuješ na balonu, tak to ani necítíš :) Jen to „zabírá hodně času“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
14.8.12 23:43

@yo mám tenhle sundám z ramena i s mimčem a spící mimčo i s vakem uložím do postýlky. Ten vak je super na to nandání a vyndání, ale na dlouhý nošení to není - bolí z toho záda. Ze šátku je to trochu složitělší vyndávání, ale už jsem to taky vychytala a pokud fakt spí, tak se nevzbudí. Jinak naučila jsem se dva úvazy podle videa, hlídám si polohu, kontroluju v zrcadle, tak snad dělám vše dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yo
187
14.8.12 23:43

@Anna86 pěkné pěkné a ten babyvak je vlastně už uvázaný šátek? :D Koukám na to vázaní, to je maturita :) jde mi především o to, jeslti je to bezpečné, někde jsem četl, že ty šátky nejsou vhodné z hlediska páteře. Je na tom babyvak lépe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
14.8.12 23:45
Jinak za mě osobně- uspávat takhle malinký mimčo jakkoliv, co mu vyhovuje. :kytka:

v tomhle naprostý souhlas. Jinak tedy klasické uspávací triky: 1. pevně zavinout, 2. dudlík, 3. bílý šum :)
Nemusí teda fungovat, ale za zkoušku to stojí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
14.8.12 23:46
@yo píše:
@Anna86 pěkné pěkné a ten babyvak je vlastně už uvázaný šátek? :D Koukám na to vázaní, to je maturita :) jde mi především o to, jeslti je to bezpečné, někde jsem četl, že ty šátky nejsou vhodné z hlediska páteře. Je na tom babyvak lépe?

Záleží na úvazu. I v šátku může miminko sedět tak, že má nožičky výš než zadek. Bybyvak už je „uvázaný“ spíš sešitý šátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yo
187
14.8.12 23:48

@analoja díky za tip na ten jsem se díval.. no záda nezáda vydržet to musíme,

50kg.. to je na malou bečku od piva (trochu pánského humoru do dámské společnosti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616

@yo šátek je na páteř dítěte naprosto ok, záda nosiče si postupně zvykají s tím, jak dítě nabývá na váze :mrgreen:. Stačí vědět, jak má mít dítě správnou polohu a pak už jen natrénovat úvazy, na netu je hodně instruktážních videí. Některá MC nabízejí i kurz. To, že je úvaz dobře, se pozná i podle toho, že dobře sedí nosiči i dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
@TýnkaK píše:
@Vichrice Manduca je ergonomické nosítko, které je uzpůsobené i pro nesedící mimina, protože umožňuje mít kolena výš, než je zadek. Pro děti do 6kg je tam navíc taková vložka. U některých jiných nosítek (hlavně teda kolkanek) je problém to, že dítě jakoby visí za rozkrok a tudíž je celá váha dítěte na pátěři. To s mandukou nehrozí.Jinak za mě osobně- uspávat takhle malinký mimčo jakkoliv, co mu vyhovuje. :kytka:

Také jsem tohoto názoru jako ty. Někteří lékaři, ač pokrokový, ho ovšem nesdílí. Když vidím nosítko, kde dítě visí za rozkrok, tak bych tam místo něj nejraději narvala ty rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna86
14.8.12 23:49

A všem těm, kdo radí nechat miminko vyřvat bych dala přečíst jednu kapitolu z Konceptu kontinua: http://www.dharmagaia.cz/…ivota-cast-2 ;) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
yo
187
14.8.12 23:50

@Vichrice jdu do babyvaku, přeci jen s tím šátkem bych se bál, považuji to spíše za alternativní metodu.
dudlík nechce a vysavač či fén po desáté večer nepouštíme.. asi má prdíky, koliky, pořád se jakoby protahuje, cvičíme, bojujeme.. na palici to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yo
187
14.8.12 23:53

@TýnkaK asi půjdu do toho babyvaku, ramena se dají snad střídat, tak to snad taková zátěž nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí