Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, vždycky se mi líbila jména z východní Evropy a Ruska. Ráda bych znala vaše nápady na krásná jména ze zmiňované oblasti pro obě pohlaví.
Mě se líbí:
Dívčí: Anna, Elena, Maria, Viktoria, Mirela, Diana, Nikolina, Evelina, Valeria
Chlapecká: Alexander, Ilia, Andrei, + ne moc východní David, Dominik a Kristian
Poradíte jaká jména by zněla dobře k příjmení Arseev/Arseeva?
Elena Arseeva, Andrei Arseev tihle mi sedí k příjmení
Příspěvek upraven 30.07.15 v 13:58
Nějak mi nepřijde, že ta jména (mimo těch 3 klučičích) jsou Ruská nebo východoevropská. ![]()
@malinika píše:
Nějak mi nepřijde, že ta jména (mimo těch 3 klučičích) jsou Ruská nebo východoevropská.
Nemusí být původem z této oblasti ale tam často používaná a tedy také sedící k příjmení a na východě snadno vyslovitelná né třeba takový Řehoř nebo Kateřina ![]()
Nevim jak ostatni, ale Evelina pochazi z keltstiny ![]()
Nesedi mi zakonceni na A k prijmeni na A, tudiz bych volila konec na E, dejme tomu Valerie Arseeva.
Z klucicich se mi libi Alexander.
Ještě jsem objevila tato jména:
Zina, Zita, Žeňa, Ljuba, Alina, Galina, Zoya, Irina, Malvína, Naděžda, Světlana, Taťána…
Anatol, Ilja, Kirill, Lev, Oleg, Timur, Vadim, Boris, Vasil…
Ahoj @Karmenka,
naši nejlepší přátelé jsou bulharsko-českým párem. Díky tomu nám bulharština doslova pronikla do rodiny. Nejen, že jsem se začala bulharsky učit, ale také jsem poznala mnoho bulharských přátel, jež jsou u nás pracovně či studijně velmi úspěšnými lidmi
Od té chvíle pohlížím na bulharskou kulturu úplně jinak, než-li dříve.
Dívčí jména: Elena (na Masarykově univerzitě pracuje uznávaná lingvistka doktorka Elena Krejčová) NEBO Viktoria (z latiny - znamená vítězství).
Chlapecká jména: Alexander (přátelé mají syna Alexandra a já mám dceru Alexandru) ![]()
Alexander jako bojovník - je to stejně jako Viktoria silné jméno
![]()
A co říkáš na jméno Georgi Arseev?
V Bulharsku je jméno Georgi hodně oblíbené, vyslovuje se tak, jak se píše, tedy Georgi.
PS:
Dále mě napadlo ještě chlapecké jméno Anastas. Anastas Arseev ![]()
Jedni z našich přátel se jmenují Ilia a Mariana.
Ještě mě napadá, nevíte někdo jak je to v Čr s ženským příjmením končícím na -eva? Jak je to s dívčím příjmením v mužském tvaru vím ale jak získat tuto koncovku?
Já mám Ninu
uvažovala jsem u druhý nad Soňou
jinak si mi líbí Irina ![]()
@Karmenka píše:
Ještě mě napadá, nevíte někdo jak je to v Čr s ženským příjmením končícím na -eva? Jak je to s dívčím příjmením v mužském tvaru vím ale jak získat tuto koncovku?
Myslím, že Arseevová, ale nerozumím tomu, proč by se mělo jméno z důvodu bydliště v ČR takto komolit a upravovat dle potřeb českého jazyka. Já bych si hrdě nechala příjmení Arseeva. Prostě tak, jak je to na východě
Domnívám se, že většina českých žen by přijala východní příjmení bez jakýchkoliv úprav ![]()