Výchovné tábory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2258
10.4.20 11:33

Můžeš být v klidu v tom, že do pasťáku ti bratra nedají. Takto to skutečně nefunguje, v dnešní době jsou tam děti, které něco již spáchaly. Takto by se tam stejně akorát něco přiučil. Určitě to chce psychologa, případně psychiatra. Maximálně by ho mohli odebrat do dětského domova, ale jestli by to něco řešilo :nevim: v kolika letech to začalo, proč to vůbec zacalo a jak se k vám chovají prarodiče, proč vás nevychovají rodiče? Je toho hodně, menší děti často reaguji na problémy v rodině agresí a pokud to s nimi není řešení můžou si to osvojit jako způsob chování do budoucna. Stejně tak může mít nějakou poruchu, která se bude projevovat agresí? Co s ním zatím prarodiče v tomto ohledu podnikli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.20 11:40

@_.Emilyyy
Nijak se to neřešilo. Babička to řeší tím, že ho chce poslat pryč. Tím to hasne. Samozřejmě se navštívil i psycholog, kde jsme byli celá rodina. Babička pak s dědou 2× navštívili sezení sami, protože podle sociální pracovnice je problém i v nich. Babička pak řekla, že ani já ani bratr a ani ona s dědou tam chodit nebudeme, protože to nepotřebujeme.
Proč má špatný vztah? Já si s nimi nesedla z toho důvodu, že jsou staří. Nikdy se nepřizpůsobili moderní době. Jako malá jsem nemohla spát u kamarádek ani ony u mě, protože se to takhle prostě v jejich době nedělalo. To samé, když jsem s nimi chtěla jít ven nedostala jsem žádné peníze, i když jsem splnila všechno, co po mně prarodiče chtěli. Samozřejmě mi někdy děda něco dal, ale babičku to pokaždé rozčílilo. Pak oblečení, prarodiče mají opravdu hodně peněz, navíc na nás dostávají docela vysoké dávky, ale i tak nám nikdy nekoupili skoro žádné oblečení. Všechno jsem to dědili z druhé ruky, doteď po mně babička chce, abych nosila oblečení po své matce, když byla v mém věku. (teď by jí bylo přes 40 a mně v říjnu čekají dvacítky). Kvůli tomu se vám samozřejmě na základce smějí. A to je můj největší problém. Nikdy mě nepochopili a stejně tak to mají i u bratra. Nechápou ho, ani se o to nesnaží. Očekává se, že my jim vyjdeme se vším vstříc, ale to bratr nehodlá dělat. Dokud oni nebudou respektovat jeho on nebude respektovat je (to sám řekl). Ovšem můj bratr měl vždycky volnější režim jak já co se např. týče elektronické techniky. Dědovi nikdy nedělalo problém vylepšovat jeho počítač a dokupovat mu k tomu věci. Vždycky všechno, co provedl bylo v pohodě.
Babička říká, že děda nikdy nebyl chlap. S čímž souhlasím. S mámou dělal to samé, co s bratrem. A nebudu lhát, naše máma si pěkně pokazila život.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.20 11:45
@Sexynohy píše:
Můžeš být v klidu v tom, že do pasťáku ti bratra nedají. Takto to skutečně nefunguje, v dnešní době jsou tam děti, které něco již spáchaly. Takto by se tam stejně akorát něco přiučil. Určitě to chce psychologa, případně psychiatra. Maximálně by ho mohli odebrat do dětského domova, ale jestli by to něco řešilo :nevim: v kolika letech to začalo, proč to vůbec zacalo a jak se k vám chovají prarodiče, proč vás nevychovají rodiče? Je toho hodně, menší děti často reaguji na problémy v rodině agresí a pokud to s nimi není řešení můžou si to osvojit jako způsob chování do budoucna. Stejně tak může mít nějakou poruchu, která se bude projevovat agresí? Co s ním zatím prarodiče v tomto ohledu podnikli?

Dobře, děkuji za uklidnění. Psychologa navštěvuje. Zatím to nijak nepomohlo. Navíc jak začala ta karanténa tak si ani v sezení nemohlo pokračovat.
Asi ve 12-13? Nepamatuji s to přesně. Kvůli PC. Máme s ním problémy jen kvůli PC. Hádá se s babičkou jenom, protože mu na něm zakazuje být a vypíná mu ho. Nechci říct, že se k nám prarodiče chovají špatně, ale prostě na nás aplikují výchovu, který byla v jejich době. Nezajímá je, že je 21. století a doba je jiná. Brácha se stal před třema rokama sirotkem, protože naše mamka zemřela na rakovinu. Když mu byli dva se jeho otec zabil opilí na motorce. Můj táta v té době seděl, protože na mě neplatil alimenty. Poslali ho za psychologem. To je jediné.

• Citovat
  • Upravit
9128
10.4.20 11:56
@Anonymní píše:
@_.Emilyyy
Nijak se to neřešilo. Babička to řeší tím, že ho chce poslat pryč. Tím to hasne. Samozřejmě se navštívil i psycholog, kde jsme byli celá rodina. Babička pak s dědou 2× navštívili sezení sami, protože podle sociální pracovnice je problém i v nich. Babička pak řekla, že ani já ani bratr a ani ona s dědou tam chodit nebudeme, protože to nepotřebujeme.
Proč má špatný vztah? Já si s nimi nesedla z toho důvodu, že jsou staří. Nikdy se nepřizpůsobili moderní době. Jako malá jsem nemohla spát u kamarádek ani ony u mě, protože se to takhle prostě v jejich době nedělalo. To samé, když jsem s nimi chtěla jít ven nedostala jsem žádné peníze, i když jsem splnila všechno, co po mně prarodiče chtěli. Samozřejmě mi někdy děda něco dal, ale babičku to pokaždé rozčílilo. Pak oblečení, prarodiče mají opravdu hodně peněz, navíc na nás dostávají docela vysoké dávky, ale i tak nám nikdy nekoupili skoro žádné oblečení. Všechno jsem to dědili z druhé ruky, doteď po mně babička chce, abych nosila oblečení po své matce, když byla v mém věku. (teď by jí bylo přes 40 a mně v říjnu čekají dvacítky). Kvůli tomu se vám samozřejmě na základce smějí. A to je můj největší problém. Nikdy mě nepochopili a stejně tak to mají i u bratra. Nechápou ho, ani se o to nesnaží. Očekává se, že my jim vyjdeme se vším vstříc, ale to bratr nehodlá dělat. Dokud oni nebudou respektovat jeho on nebude respektovat je (to sám řekl). Ovšem můj bratr měl vždycky volnější režim jak já co se např. týče elektronické techniky. Dědovi nikdy nedělalo problém vylepšovat jeho počítač a dokupovat mu k tomu věci. Vždycky všechno, co provedl bylo v pohodě.
Babička říká, že děda nikdy nebyl chlap. S čímž souhlasím. S mámou dělal to samé, co s bratrem. A nebudu lhát, naše máma si pěkně pokazila život.

tohle jsem si myslela, oni všichni akorát začnou nadávat „no to je grázl a do pasťáku s ním“, ale problém je často i na straně druhé.
Pokud prarodiče nemají sebereflexi a výchovu nezvládají, nenechají si poradit, chybu hledají jen v druhých a ne v sobě, neumí vychovávat jinak než to třeba dělali vaší matky, tak to moc řešení nemá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.20 12:03

Že chce 14letý kluk hrát hodně na PC, to je celkem normální, mám stejně starého syna a seděl by tam pořád, to samé jeho kamarádi. Taky umí pěkně vylítnout, je cholerik po manželovi, ale chce to mít ty pevné hranice. Děda je měkký a babička je asi hodně přísná. Jako když nemá brácha problémy ve škole a je tam oblíbený, tak nevěřím, že to je na nějaký pasťák. Jinak něco jako převýchovný tábor existuje, není to žádný pasťák nebo diagnosťák, syn má právě problémovou spolužačku - kouří, mamce kradla peníze, ve škole byla agresivní na spolužáky. A ta tam byla, je to někde na Šumavě, bohužel podrobnosti nevím. Byla tam minimálně půl roku, někdy jezdila domů. Ale ve škole se všem ulevilo, že tam byla, syn i jeho spolužáci nebyli nadšení, že se zase vrátila. Ty píšeš, že brácha ve škole problémy nemá. Nešlo by, aby si ho do péče vzala teta?

• Citovat
  • Upravit
14005
10.4.20 12:12
@Anonymní píše:
@_.Emilyyy
Babička říká, že děda nikdy nebyl chlap. S čímž souhlasím. S mámou dělal to samé, co s bratrem. A nebudu lhát, naše máma si pěkně pokazila život.

Tak to je kosa, ze to babicka moc neresi. Ja jsem optimista a treba by se to tim psychologem postupně zlepsovalo..

K tomu špatnému vztahu- presne tohle jsem si myslela, ze bude ten duvod..Chapu, ze ti vadilo, ze nebyli moderni, ze ti nerozuměli, omezovali te, chapu ze to vadilo i to obleceni atp…Jsou to proste prarodiče..Ale cítila si, ze te maji radi, ne? A mas je rada, ze?
Nemate to nejlehčí,
Ale aby kluk napadal babičku..To uz fakt zle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.20 12:23
@Anonymní píše: Že chce 14letý kluk hrát hodně na PC, to je celkem normální, mám stejně starého syna a seděl by tam pořád, to samé jeho kamarádi. Taky umí pěkně vylítnout, je cholerik po manželovi, ale chce to mít ty pevné hranice. Děda je měkký a babička je asi hodně přísná. Jako když nemá brácha problémy ve škole a je tam oblíbený, tak nevěřím, že to je na nějaký pasťák. Jinak něco jako převýchovný tábor existuje, není to žádný pasťák nebo diagnosťák, syn má právě problémovou spolužačku - kouří, mamce kradla peníze, ve škole byla agresivní na spolužáky. A ta tam byla, je to někde na Šumavě, bohužel podrobnosti nevím. Byla tam minimálně půl roku, někdy jezdila domů. Ale ve škole se všem ulevilo, že tam byla, syn i jeho spolužáci nebyli nadšení, že se zase vrátila. Ty píšeš, že brácha ve škole problémy nemá. Nešlo by, aby si ho do péče vzala teta?

Na to jsem se jeho tety ptala, ale ona sama ho nechce. Když ty problémy nastaly řekla babičce, že si ho k sobě vezme přes týden a na víkendy bude normálně doma, ale babička řekla, že ne. Že to v žádném případě.
Ona by si ho i možná vzala kdyby šlo do nejhoršího, ale babi to nedovolí a taky se teta boji jak by to vypadalo teď s tou výchovou. Její manžel sice má nad bratrem navrch. U něj si brácha nedovolí nic, ale co, když jednou přestane poslouchat i jeho a celou jejich rodinu namočí do problémů

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.20 12:26

@_.Emilyyy

Samozřejmě, že je mám ráda, ale pokud jde v naší rodině o nějaké vyjadřování citů tak to se nikdy nestalo. Nepamatuji si kdyby nam doma někdy řekli, že nás mají rádi. U dědy tuplem ne. Jsem si jistá, že nás rádi mají, ale jak říkám. Snad nikdy to neřekli.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
10.4.20 12:44
@Anonymní píše:
@LalelaleByli jsme u psychologa a o něčem takovém se nikdo nezmínil. A ano je nevychovaný. Proto babička vidí jako nejlepší řešení ho poslat pryč. Konkrétně do nějakého střediska kam se posílají děti jako je on. Navštěvoval by tam i školu. Vysvětlila bych to tak, že to něco jako dětský domov se školou, jídelnou apod. Až na to, že nebudou mít přístup k žádné elektronice a za dobré chování mohou jet domu na víkend.

Nemám zkušenost, takže možná je moje obava lichá, ale trochu bych se bála, že se od ostatních problémových kluků ještě naučí třeba krást… Třeba jsem úplně mimo, ale pro jistotu bych konzultovala s někým, kdo zkušenost má, třeba psycholog se zaměřením na pomoc problémovým dětem.

• Citovat
  • Upravit
10.4.20 12:57

Jako prarodiče to nezvládli, ale… Je to jejich vnouče a ne dítě. Prostě k jeho výchově přišli nechtěně. A je spousta rodičů, kteří nezvládají své děti, tak se nelze divit, že zrovna tihle prarodiče mají přístup jaký mají. Vztahy tam dobré nejsou, takže by to nebylo ani tak, že by chlapec byl vytržen z milující rodiny. Jediné co mu může pomoci je změna prostředí jinak se z toho nevyhrabe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.4.20 10:12
@Anonymní píše:
@lucynka25Byl u psychologa, ale nějak ho nezajímá, co ten pán říká, protože je mu nesympatický. Pan psycholog navrhl ať se tedy zbavíme toho, co způsobuje tu agresi a uděláme mu program, aby se nenudil. Jenže doma se nehlo ani prstem, aby se s tím něco udělalo.
Učí se jako průměrný žák řekla bych. Jedničkář ani dvojkař to není. Občas ano občas ne. Když už mu ve škole teče do bot kvůli známkám tak mu nedělá problém si je vylepšit.
Toho se také bojím. Proto nechci, aby šel do toho ústavu. Co, když se tam chytí špatných lidí a bude to horší? Kvůli tomu, co dělala naše matka máme sklony k drogám a on má ještě další sklony k alkoholismu a oné agresi, kterou má po svém otci.
A ano, nemá nastavené hranice. Nikdy neměl. Doma šlo hlavně o to, aby byl spokojenej a dostal vše, co chtěl. Děda mu vždycky všechno dovolil a koupil. Teď to není výjimkou.

Nemá nastavené hranice a děda ho vedl pevnou rukou. To si trochu protiřečí. Hádám, že se sešla nevýchova a geny. Kdyby to bxl flink ve škole a doma nehnul prstem, tak bych řekla, že z toho možná vyroste a pomůže ho pořádně zapřáhnout. Ale jelikož se mu vzdy ustoupí a babička hned po tom, co ji napadl, nekonala, bude se to opakovat. S takovým grázlem nejde jednat po dobrém. Pevný program a žádné ústupky. Ideální místo je teda pasťák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
12.4.20 22:11
@Russet píše:
Nemá nastavené hranice a děda ho vedl pevnou rukou. To si trochu protiřečí. Hádám, že se sešla nevýchova a geny. Kdyby to bxl flink ve škole a doma nehnul prstem, tak bych řekla, že z toho možná vyroste a pomůže ho pořádně zapřáhnout. Ale jelikož se mu vzdy ustoupí a babička hned po tom, co ji napadl, nekonala, bude se to opakovat. S takovým grázlem nejde jednat po dobrém. Pevný program a žádné ústupky. Ideální místo je teda pasťák.

Do pasťáku by ho nevzali a ideální místo to rozhodně není. Ta děcka jsou tam fakt v drtivé většině za trestné činy i ty nejhorší jaký si dokážeš představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
13.4.20 10:17
@Sexynohy píše:
Do pasťáku by ho nevzali a ideální místo to rozhodně není. Ta děcka jsou tam fakt v drtivé většině za trestné činy i ty nejhorší jaký si dokážeš představit.

blbost, děcka jsou v VÚ nejvíc pro útěky, záškoláctví a drobné krádeže (většinou vše dohromady ). Já si teda dokážu představit i horší trestné činy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.4.20 10:42
@Sexynohy píše:

Já si teda nedovedu představit něco horšího, než že mi vnuk bude vyhrožovat smrtí :nevim: Asi není ideální „rodič“, ale tohle se teda lidem, co se starají, nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.20 11:05

Myslíš si, že prarodiče schválně vychovávají vnuka, aby byl co nejhorší? Vychovávají ho tak, jak umí.
Ty jsi zakladatelko už dospělá? Vypadá to tak. Nemůžeš se s bratrem někam odstěhovat a vzít si ho do péče? Zbavíte se neschopných prarodičů a protože ty víš, co je pro něj nejlepší, určitě bude tvoje výchova pro něj přínosnější. Popřemýšlej o tom.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix