Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte maminky malých ďáblíků
Poradíte, jaké vychytávky používáte pro hyperaktivní děti?
Děláme všechno -ale všechno jen chviličku - ségry holky si 20 minut modelují a my za těch 20 minut stihneme věcííí
taky venku pohyb - to je nejlepší! ted ve sněhu to jde, plavání je dobré, můj kluk hraje na kytaru - to je také dobré a ráda si přečtu další příspěvky ![]()
Vymášlím pořád a pořád nové věci, vechno jí baví chvilku akorát u zvířatek vydrží déle, zvířatky jsou umělé jenom poznámka. Venku je ráda, ale nechodí normálně, musím s ní běhat nebo dělat kejkle.
Mám 4 děti, a trošku hyperaktivní - jak, kdy, podle toho, jak moc se jim to v tu chvíli hodí a jak moc se to nehodí mě ![]()
Zabaví se samy, takže většinu času jítají po domě, hrají na schovku, na babu, nebo nějak jinak soutěží, hrají stolní hry nebo koukají na pohádky, staví něco z kostek atd.
Nejlepší je to venku, to se vyblbnou, jinak bazén a v létě se ještě osvěčila trampolína a doma stan s balónky a klouzačka (balónky jsou všude, jen ne v bazénku
).
Nejlepší věc pro mě, když naše holky měly tři a čtyři ročky, byl bezpečnostní systém Walkodile. Dostala jsem to od našich jako dárek a moc mi to pomohlo venku s dětmi. Už to nepotřebuju, nabídla jsem to přes inzerát za symbolickou cenu a ovzalo se mi hafo lidí. Určitě měli doma taky hyperaktivní děti ![]()
Trampolína je taky super. Holky se vždycky vyblbly a pak byly jak andílci.
Nechat si samotné mýt ruce v umyvadle a dát jim i kartáček a mýdlo
, akorát je to pak na převlečení a vysušení půlky koupelny
Ta moje mytí rukou úplně miluje. Zatím jsem jí vždycky asistovala, myje si je pokaždé aspoň dvacetkrát. Ale možná jí to fakt nechám dělat samotnou. Akorát se bojím ročního vyúčtování vody, aby mě netrefila pepka ![]()
Naše nejstarší j tyky hyperaktiv, nejvíc jí zabaví, jakákoli dospělácká práce, teď posledně sama pekla perníčky, válela i vykrajovala i sama předávala na plech, travalo to samozřejmě déle, ale po dloooouhé době byla jako andílek a dokonce to vydržela i dlouho. Jinak by pořád hrála jakékoli hry. Ideální je být někde venku, hlavně hodně kamarádek, trampolínu sice máme, ale samotnou jí to tam nebaví ![]()
@Petulka II a jak ho „nutíte“cvičit? Taky od letoška chodí na kytaru, ale donutit jí cvičit aspoň 5 minut je nadlidský výkon, úplně u toho kvetu, přitom je dobrá, má i hudební nadání a na tu kytaru jí to jde ale nedokáž se vůbec soustředit, největší dřina je to pro mě
![]()
@Baruska666 píše:
Ta moje mytí rukou úplně miluje. Zatím jsem jí vždycky asistovala, myje si je pokaždé aspoň dvacetkrát. Ale možná jí to fakt nechám dělat samotnou. Akorát se bojím ročního vyúčtování vody, aby mě netrefila pepka
já jí napustím umyvadlo
(ale bohužel už si to umí i sama pustit…)
@Bella29 píše:
Naše nejstarší j tyky hyperaktiv, nejvíc jí zabaví, jakákoli dospělácká práce, teď posledně sama pekla perníčky, válela i vykrajovala i sama předávala na plech, travalo to samozřejmě déle, ale po dloooouhé době byla jako andílek a dokonce to vydržela i dlouho. Jinak by pořád hrála jakékoli hry. Ideální je být někde venku, hlavně hodně kamarádek, trampolínu sice máme, ale samotnou jí to tam nebaví
@Petulka II a jak ho „nutíte“cvičit? Taky od letoška chodí na kytaru, ale donutit jí cvičit aspoň 5 minut je nadlidský výkon, úplně u toho kvetu, přitom je dobrá, má i hudební nadání a na tu kytaru jí to jde ale nedokáž se vůbec soustředit, největší dřina je to pro mě![]()
jééé donutit - to by se nedal! - jeho to baví a cvičí každý den už máme tři „songy“ to je zlaté posvícení, ovčáci a halí belí - zkus to holce pustit na youtube - já to klukovi pustila, jak ostatní hrají a jelikož je děsně ambiciozní, tak šel hned hrát ![]()
@Petulka II Tak to je těžká závist
Ona hrát chce, ale myslela si, že vezme kytaru a hned bude hrát, takže je teď zklamaná, že musí něco drnkat, hlavně se dloooouho učily jen rytmus, teď už začínají aspoň podle not, ale i tak je to pokaždé s vyhrožováním
Slibuju hory doly, novou barevnou kytaru, to se vždycky nadchne, dva dny cvičí, a pak zase nutím ![]()
@Bella29 píše:
@Petulka II Tak to je těžká závistOna hrát chce, ale myslela si, že vezme kytaru a hned bude hrát, takže je teď zklamaná, že musí něco drnkat, hlavně se dloooouho učily jen rytmus, teď už začínají aspoň podle not, ale i tak je to pokaždé s vyhrožováním
Slibuju hory doly, novou barevnou kytaru, to se vždycky nadchne, dva dny cvičí, a pak zase nutím