Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jeste ze te manžel ma. ![]()
Tak skakej okolo tchyně sama. Budeš to mít aspoň pod kontrolou. ![]()
Já jsem to nějak celé nepochopila. Nechce se mi už taky přemýšlet nad detailama. Tak se přestěhujte do Prahy, když tam manžel platí nájemné a je to navíc v domě jeho matky. Víkendové (montážní) manželství je naprd. Svoje obydlí můžeš pronajímat (zhodnocení investic). A aspoň budeš mít přehled.
Tak švagrová si to posichrovala na všech stranách včetně plných mocí a přístupu k matčině účtu..Matka na ni tyto úkony převedla dobrovolně. Ty s tím nic nenaděláš…Jediný, kdo to může zkusit je tvůj manžel. Tím, že si promluví se svou matkou…
Jak praví staré a pravdivé přísloví: voják se stará, voják má.
@vilda1 píše:
Jak praví staré a pravdivé přísloví: voják se stará, voják má.
No, ale tohle není tak úplně její rota ![]()
Do dneska jsi nemela o majetku tuseni? Jak dlouho jsi s manzelem, ze nevis, ze jeho matka vlastni nekolik bytovych domu? ![]()
Vezmu všechny odpovědi dohromady, nemá smysl to kouskovat.
Nečekám tady žádný rady, jen jsem to ze sebe potřebovala dostat. Nejsem ani první ani poslední co tu ventiluje svoje pocity. Bohužel jsou okolnosti kvůli kterým se já za manželem zatím přestěhovat nemůžu. Je zbytečné to vysvětlovat. Ano voják se stará a voják má. Dělá to švagrová chytře a ani já ani manžel nenaděláme nic. Nějak to zkrátka dopadne.
Ne opravdu jsem o majetku neměla tušení a kdyby se dnes nedělo to co se dělo, tak jsem o tom nevěděla dál a nijak mě to netrápí. Jsme spolu už pár let a nikdy jsem neměla potřebu si lustrovat co jeho rodině patří nebo nepatří.
To mas tezky, v kazde rodine je neco. U nas zase bracha jezdi jen na navstevu, ale kdyz se ma neco delat pro nase, tak to delame ja s manzelem. Ma pocit, ze nasi mi hlidaji dite a ja mam nohy na stole. Jeste se citi ublizene. To ze kdyz je potreba, makame jak sroubci, na to neslysi. Ma proste takovou povahu a neprijde mu na tom nic divnyho…
Je mi jasný že to může vypadat jako lež v dnešní době kdy se každej žene za penězma a majetkem, ale u mě to tak není. Je mi jedno, jestli někdo má malinkej domeček, nebo barák za miliony. Já mám co mám a jsem s tím spokojená. Já to ale nepsala kvůli tomu abych se ve výsledku obhajovala o čem jsem nevěděla
Jediné co můžete teď udělat je, že si tvůj manžel promluví s maminkou.
Ano, vypadá to, že švagrová chce minimálně vycucat peníze z účtů. Možná se snaží i o převod majetků na ni… ![]()
Švagrová si připravuje všechno proto aby vás oškubala jak slepice…Takže pokud manžel má zájem na nějakém podílu tak musí za matkou a na rovinu se zeptat co všechno podpsala a tak dále..Pokud už s tím souhlasila u švagrové tak to bude boj…Takže nejdříve s matkou a pak se svoji vyčuránou sestričkou..hamty hamty ať mám víc než tam tí…no jo klasika…raději nemít než pak takhle bojovat a až ještě z vlastní krví…hrozné prachy dokážou ukázat charakter člověka…
Pokud tchýně nic prodávat nechce, tak co řešit. A zbavit někoho svéprávnosti není jen tak, tady bych také byla v klidu.
Horší by bylo, kdyby si třeba na tu občanku vzala půjčku, ale to se všechno dá zjistit. A taky si pohlídat aby plná moc vždycky byla sepsaná jen na konkrétní věc a s ověřeným podpisem, teoreticky by tak totiž dům mohla prodat za zády matky.
No tak do toho, jak naložili tchynini sourozenci se svým majetkem nemá nikdo co mluv it, a prakticky do toho nikomu nic není. Ani tobě, ani tvé tchyni. A co bude dělat tchyně se svým, to si musí probrat leda tak s tvým manželem, ty do toho taky mluvit nemůžeš. Ovšem zbavit někoho svéprávnosti není tak jednoduché. A když se tak bojíš, že vás odrbe (mimochodem to jsi s chlapem kvůli majetku?), tak jedině se nastěhovat do Prah y, starat se o tchyni celý den, nejlíp si nastěhovat k sobě, a máš po starostech, ne?
Ona není s chlapem kvůli majetku má svoje bydlení jenom ji to žere což je normální taky by mě nakrklo kdyby to někdo dělal… I když jsou to jenom peníze ale tak asi se nejedná o malé částky ale když už peníze nechceš pro sebe tak aspoň pro děti neee? Já to celkem chápu..a proč by všechno měla mít ona nebo tak…Nejde o to jestli je s manželem kvůli penězum spíše o princíp..ne…
Prosím omluvte anonym, ale po přečtení to snad pochopíte. Jsem vytočená, rozzuřená, zoufalá a bezmocná. Vždycky jsem si myslela že tchýně je dáreček, ale to jak se začíná ukazovat švagrová, to už překračuje všechno.
Nebo aby jí o všechno připravila, shrábla prachy, nebo já už nevím. Jsou to všechno nemovitosti v Praze. Manžel má v jednom z domů svůj byt, kde řádně platí nájem, energie a vše ostatní. Já sama mám svůj dům, ale je to daleko od prahy a manžel jezdí za náma jen na víkend. Finančně je to výhodnější než kdyby dojížděl a tady tak dobře placenou práci nenajde. Manželovi z toho nepatří nic, mě osobně to nevadí, ale je mi líto manžela. Pro tchýni dělá první poslední, bojí se aby na ně švagrová nešila boudu. Údajně by toho byla schopná. V podstatě pokud by jí to vyšlo, tak připraví svoji mámu, tetu i bratra o všechno. Je mi z toho smutno.
Je mi jasný že se na 100% najde někdo kdo mě označí za zlatokopku, ani mě to nepřekvapí, ale není to tak. Až do dneška jsem o nějakým majetku neměla ani tušení. Asi jsem to jen potřebovala nějak pustit ven. Hrozně moc bych manželovi chtěla pomoct. Vím že ho to trápí, ale nemám jak nedá se dělat nic.
Tak se to ve mě pere, že nevím odkud začít. Tchýně měla 2 sestry a bratra. Bratr zemřel a jeho podíl na rodinném majetku přešel na švagrovou. Loni zemřela jedna z tchýniných sester. Jak byl rozdělen její majetek neví ani druhá sestra, ani tchýně, ani manžel. Nikdo z nich neví o žádném dědickém řízení. Pohřeb zařizovala švagrová.
To je asi základ a teť k tomu horšímu. Švagrová má od tchýně a od žijící tety plnou moc ke správě veškerého majetku. Jedná se o 3 bytové domy a pak má podíl na domě a pozemku kde bydlí tchýně. Tchýně na začátku prázdnin chytla nějakou infekci do nohy a pak byla propuštěna do domácího ošetřování s tím, že švagrová ji přesunula z domu do jednoho volného bytu. Od té doby kolem ní běhá maminko sem, maminko tam, přitom nikdy dřív o ni neměla zájem. Je to už starší paní a vždy jí všechno zařizoval manžel. Nákupy, doprovod k lékařům a vše kolem domu. Minulý týden si švagrová vzala od tchýně občanku že potřebuje něco zařídit, druhý den jí občanku vrátila. Pak do ní hučela, že je potřeba aby si tchýně založila účet který bude spravovaný přes internet a o vše se bude starat švagrová. Dnes tchýni přišel dopis od nějakého člověka, že je domluvený se švagrovou a že by měl zájem odkoupit její dům. Tchýně o tom ale nechce ani slyšet. Celé to působí dojmem, jako by si švagrová připravovala půdu pro to aby tchýni nechala zbavit svéprávnosti. Nevím