Vyhazov ze školky :-(

259
6.11.12 16:53

vyhazov ze školky :-(

Ahojky. Chtěla bych se svěřit s naším případem, už je to 2 měsíce, co se to stalo, ale pořád mě to trápí.
Můj syn Honzík (3 a čtvrt roku) je velmi aktivní dítě, ale od jeho 2 let se nám na něm něco nezdálo. Hlavně díky jeho řeči. Na svůj věk hodně málo mluvil. Absolvovali jsme od té doby spousta vyšetření - psychologické, neurologické, foniatrické, psychiatrické.. Paní psycholožka nás vyděsila s podezřením na autismus. Ale na neurologii a pedopsychiatrii mě ujišťují, že autismus nemá. Je mírně hyperaktivní, nedokáže se dlouho soustředit a mluva stále vázne, i do teď. Už se s námi dorozumí, hlavně se mnou, ale ostatní mu převážně nerozumí. Má problém s vyjadřováním, skládá hodně holé věty, nebo spíš věty ani moc neskládá. A je srozumitelnost je špatná. Je vidět, že s námi chce mluvit, ale prostě mu to moc nejde - nevím proč. Spousta lidí mě utěšuje, že to bude ok, že se hodně za poslední dobu zlepšil. Ano, zlepšil se. A já hlavně spoléhala na školku, že tam se Honzík rozjede. Do školky nás vzali, vše jsem před nástupem paní ředitelce řekla, jaké máme s ním problémy a vzala to v potaz. V září v pohodě nastoupil a moc rád tam chodil, je mu moc dobře mezi dětma a kolektiv zbožňuje. Opravdu tam byl spokojenej, ale učitelky se snažili na něm vidět každou chybu. Paní ředitelka si vyžádala zprávu od psycholožky - která Honzíka stále bere za autistu, a v té zprávě bylo, že má speciální vzdělávací potřeby pro příznaky autistického spectra. No a to ředitelka řekla, že ho tam nemůžou mít, že to tam oni nesplňují, protože májí školku narvanou dětma a neměli by na něj čas takovej, jakej on potřebuje. 6e by to prej bylo protizákonný. No a tak jsem se zeptala, jaký s ním měli problém, a oni, že plakal v kině, že nechce moc papat ve školce a že nějaké ty prvky autismu má. Ale jinak, že byl v pohodě, že si hrál s dětma a snažil se i mluvit, a že i na procházkách byl vzornej. Tak mě to vytočila a hrozně sklamalo. Dostali jsme normálně vyhazov, že máme přijít příští rok na zápis a je možné, že bude potřebovat díky té zprávě asistentku. No řvala jsem jak alík, fakt nevěděj už kam až zajít, aby si to v té školce co nejvíc usnadnili. Všeho všudy tam byl 6dní. Ani jednou se tam nepočůral, neplakal tam (kromě toho kina), poslouchal, oblíkal se a svlíkal sám jen s malou pomocí. A já tolik na tu školku spoléhala, že mu pomůže. On dětský kolektiv potřebuje a moc mu to pomáhá. Ach jo, jsme fakt chytli snad tu nejhorší školku v celé ĆR!! jaká na to máte názor?? Honzík je svůj, ale každopádně to není tak tragický, aby jsme dostali vyhazov ze školky.. Bohužel na tuto školku neslyším žádné chváli, je tam toho víc, co se rodičům nelíbí, hlavně ten přístup je katastrofa.. Vůbec nemám chuť ho tam přihlašovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
259
6.11.12 16:57

Omlouvám se za chyby, nedívala jsem se zpětně, co píšu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
6.11.12 16:59

Nemáte možnost jít do jiné školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2948
6.11.12 17:00

Ahojky podle toho co píšeš, tak myslím, že to teda s malým ve školce přece nemohlo být tak hrozný, takže nechápu z jakého důvodu ho vyhodily 8o. A nemůžeš jít s malým k jiné psycholožce, třeba bude mít na něj jiný názor, jak ta co ho bere za autistu. A nebo ho zkusit dát do jiné školky. Myslím, že hlavně na tu řeč, by mu hodně pomohlo, kdyby byl mezi dětmi. :think:
Držím palečky. Snad vše nakonec dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
6.11.12 17:04

školka

Tak to je mi líto, a nešlo by se zeptat jinde? Chování některých učitelek je :poblion:. Tak to nemají dělat, když na to nemají :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
6.11.12 17:05

Co jiná školka? Staršího nevzali do státovky (28 dětí/1 učitelka), tak platíme jeden den týdně v soukromé - stojí nás to tícku, ale zas je jich tam na učitelku 8. Jeden den mu stačil, taky krásně rozkvétá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
6.11.12 17:08

No určitě bych šla k jiné psycholožce. bohužel školky si chtějí co nejvíce usnadnovat práci. u synovce ve školce to dělaly tak, že když přišlo nemocné dítě tak ho tam nechaly, aby nakazil co nejvíce dětí a měly pak poloviční počet. je to hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
6.11.12 17:08

Před lety jsem řešila stejný problém. Z normální školky syna vyřadili, naštěstí psycholožka doporučila speciální skolku. Je teda pravda, že syn má Adhd, spec. školka a normální školka jsou pro mě v porovnání jako nebe a peklo. Úplně jiný přístup k dětem, učitelky mají speciální vzdělání, dětem se opravdu aktivně věnují. Zeptej se psycholozky jestli tam nemáte takovou školka, víc bohužel neporadim :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
6.11.12 17:09

Ptali jsme se ve dvou okolních školkách, ale mají tam narváno :-( Prej kdyby se uvolnilo místečko, tak se nám ozvou, ale nedělám si moc velké naděje. Fakt to vidím až v září..
Jo a ještě další věc - jsem těhotná, břicho už jsem měla v té době jako buben, možná je to ta další věc, proč nás tam nechtěli. Jedna moje známá dokonce zaslechla rozhovor nějaké učitelky se školnicí, že prej se bavili o mě - prej proč dávám Honzíka do školky, když jsem doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
6.11.12 17:11

Speciální školku máme nejblíž 15km, a jelikož budu za chvíli rodit, neumím si to moc představit dojíždět. Ale prý tam mají také narváno, tam by jsme se dostali nejdřív asi tak v 5ti letech :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
6.11.12 17:12
  • prej proč dávám Honzíka do školky, když jsem doma..

no protože chce do kolektivu a ne být doma jen s mamkou a miminem.
Já bych nejraději kdyby se syn dostal do školky s panem učitelem. to je uplně něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
6.11.12 17:12
@kochaa píše:
Ptali jsme se ve dvou okolních školkách, ale mají tam narváno :-( Prej kdyby se uvolnilo místečko, tak se nám ozvou, ale nedělám si moc velké naděje. Fakt to vidím až v září..
Jo a ještě další věc - jsem těhotná, břicho už jsem měla v té době jako buben, možná je to ta další věc, proč nás tam nechtěli. Jedna moje známá dokonce zaslechla rozhovor nějaké učitelky se školnicí, že prej se bavili o mě - prej proč dávám Honzíka do školky, když jsem doma..

Tak to bude spíš ono, byla to zřejmně jen výmluva :cert: Nechala bych ho zatím doma, aby nakonec neměl ještě ze školky trauma kvůli jejich přístupu. Třeba se se zadaří v těch druhých školkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
6.11.12 17:15

To jsou teda dobrý, že si ho dovolej vyřadit 8o Mě jen pošlou z PPP papír, že je dítě takový a makový, integrace, retardace, že by mělo navštěvovat jiný typ školy, kterej ale je daleko…a starej se, účo. I ve školce to tak máme. Já se teda v legislativě neorientuju, ale můžou to vůbec udělat :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.12 17:19

@kochaa
Hele a co kdyz ty prvky autismu opravdu má?
Ja nevím, ale tak by to chtelo asi udelat nejake dalsi vysetreni… Dalsi psychologii, psychiatrii at tedy rekne co a jak.
No a to ze si tehotna je jasny, na to ucitelky slysi. Deti maji byt ale v kolektivu… To je hrozny no.

• Citovat
  • Upravit
10482
6.11.12 17:25

:srdce: přijde mi to jako hnusná šikana. hlavně to, že dítě matky na MD nepotřebuje kolektivní předškolní vzdělávání je diskriminace a spousta MČ už v podmínkách pro zápis tohle kritérium odstranila..

Já bych dodala posudek ne psychologa, ale psychiatra a neurologa, že je schopen docházky do běžné školky. a pokud by mi to hodně vadilo, proti vyloučení ze školky bych podala odvolání - s dodáním těch posudků od jiných dr. Druhá věc je, že bych šla k jinému psychologovi. (já vůbec obecně ty psychology moc nemusím, o valné většině nemám dobré mínění, spíše bych věřila psychiatrovi.. ). otázkou je, jak by se pak k němu chovaly a jestli by to nebylo naopak na škodu..
možná se poohlédnout třeba na den po nějaké soukromé školce.. nebo se pokusit o tu speciální, poptala bych se, zda není v okolí i jiná, než ta narvaná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin