Výhody kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17327
26.11.19 11:49

Hele, já na kojení nedám dopustit… a „nežádoucí účinky“, které tu popisuješ, o těch jsem tedy nikdy neslyšela… možná spíš než tady se poraď s někým, kdo tomu fakt rozumí - laktační poradkyně (nemyslím to zle!) ale tady, jak vidíš, co žena, to názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.19 11:54

Mam dě děti a první byl na UM a druhá do roka plně kojené. Co jsem s prvním nemusela řešit-žloutenku z kojení, do teď v 16m mi nejí skoro nic, takže jsem leda z kojení přešla na UM. Při každé změně řešíme zácpu, dnes jsem 2 hodiny držela plačící malou než se povedlo a to vím už co a jak…podle mě to dlouhodobé kojení aspoň u nás způsobilo pozdější problémy s trávením. Nesní víc jak 200g skleničku nebo 210ml mléka, moje máma tvrdí, že nemá roztažený žaludek kvůli častému kojení. Závislost-staršího hlídala už ve 4m babička a v roce u ní přespával, s mladší se můžu hnout z baráku na hodinu jedině když hlídá tatínek.

• Citovat
  • Upravit
15995
26.11.19 11:56

Tak me prijde, ze dostavas divne rady :think: Na zloutenku je kojeni vyborne, u kycli netusim souvislost a zelezo bral muj prvni nedonosenec, ale rozhodne ne kvuli kojeni…za me vyhody presne jak psane, jidlo/piti pro mimino zadarmo a kdykoliv po ruce, stejne tak prostredek k utiseni revu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
26.11.19 11:57
@dickys píše: Žloutenku jsme měli taky a rada byla právě kojit co nejčastěji :) U jadérek vím jenom že je důležité dávat vigantol, což se dává u kojení i nekojeni. Jinak hlavní výhodu MM vidím v tom, že nemusím nic připravovat, vyvařovat flašky, dudlíky a pod, nemusím na nic myslet, než vyjdu z baráku, protože jídlo/pití mám stále s sebou. V noci nemusím ke vzbuzenemu dítěti vstávat, stačí vytáhnout prso a spíme dál. A velká výhoda pro mě je, že můžu žrát jak zjednana a postavu mám jak kdybych byla jenom na zelenině :mrgreen:

Hlavni vyhodu UM vidim v tom, ze mam jasnou kontrolu, kolik dite vypilo, nemusim po kojeni dite vazit, intervaly mezi krmenim jsou az 3h a nemusim davat prso co hodinu nebo casteji. Krmeni ditete muze prevzit i nekdo jiny nez ja, takze v noci se muzeme stridat, nemam ozuzlane bradavky do krve, nehrozi mi zanety prsa a hlavne, nepripadam si jako dojna krava s vydojenymi cecniky a bradavkami jako spacky od doutniku.

Co je proti domu vyvareni lahvi, ktere si clovek odbyde jednou za den a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148699
26.11.19 11:57
@Anonymní píše:
@Klopotkova ted nevim, jestli to myslis vazne nebo ironicky… mozna ten muj prispevek vyznel jinak nez jsem chtela…

Radim tento příspěvek nebrat vážně. Uzivatelka sama děti nemá a razí názor že na „koze“ smí viset jen milenec a ještě lépe milenka.

Kojení je důležité, je to dobré na imunitu dítěte, tvoření vztahu mezi matkou a dítětem atd atd.To snad všichni víme. Žádné sebekvalitnější UM kojení nenahradí. Ale zase na druhou stranu, když to nejde z různých důvodů, tak to nejde a nemá cenu se tím týrat a trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
26.11.19 11:58

Prvorozený syn plně na UM, je mu 6 a ATB měl naposledy asi ve dvou letech. To, že musím mít s sebou jídlo jsem si úplně zvykla, taky byl velice brzo na hlídání u našich. Do druhého jsem šla, když kojení nepůjde, nepo.seru se z toho. Malá se už krásně přisála na sále a díky ní, mi jde kojení samo. Tak i tak dostává již cca měsíc UM večer před spaním. A i díky tomu, můžu mít své aktivity. Rozhodně nebudu kojit dýl jak do 12m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
26.11.19 11:59

Bohužel není jenom novorozenecká žloutenka, ale i ta z kojení-taky jsem netušila, že něco takového je, dokud se nám to nestalo.

• Citovat
  • Upravit
15995
26.11.19 11:59
@Anonymní píše:
Mam dě děti a první byl na UM a druhá do roka plně kojené. Co jsem s prvním nemusela řešit-žloutenku z kojení, do teď v 16m mi nejí skoro nic, takže jsem leda z kojení přešla na UM. Při každé změně řešíme zácpu, dnes jsem 2 hodiny držela plačící malou než se povedlo a to vím už co a jak…podle mě to dlouhodobé kojení aspoň u nás způsobilo pozdější problémy s trávením. Nesní víc jak 200g skleničku nebo 210ml mléka, moje máma tvrdí, že nemá roztažený žaludek kvůli častému kojení. Závislost-staršího hlídala už ve 4m babička a v roce u ní přespával, s mladší se můžu hnout z baráku na hodinu jedině když hlídá tatínek.

Hele to jsou takove teorie…ja mam dve kojene deti a jeden je nejedlik a druhy zrout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
26.11.19 12:01
@Anonymní píše:

Plné kojení do 1 roka? Pro to byl nějaký důvod? Toto jsou dva extrémy. Já kojila plně do 5.-6. měsíce, pak pomalu příkrmy a další jídlo, do 1,5 roka jsem kojila už jen doplňkově. Každá přechod na jídlo zvládla jinak, ale žádná extrémně. UM neměla ani jedna, neviděla jsem důvod dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
26.11.19 12:01
@Anna766 píše:
Radim tento příspěvek nebrat vážně. Uzivatelka sama děti nemá a razí názor že na „koze“ smí viset jen milenec a ještě lépe milenka.Kojení je důležité, je to dobré na imunitu dítěte, tvoření vztahu mezi matkou a dítětem atd atd.To snad všichni víme. Žádné sebekvalitnější UM kojení nenahradí. Ale zase na druhou stranu, když to nejde z různých důvodů, tak to nejde a nemá cenu se tím týrat a trápit.

Ano, přesně, jak píšeš, dítě nemám a kojení považuji za nechutné, žiji ve svobodné zemi a mám právo na to vyjádřit svůj názor, prsa jsou pro mě projevem ženskosti a sexuální symbol tak, jak jsi napsala, já jsem napsala svůj jeden příspěvek- svůj názor, kterým tímto v této diskusi končím, takže se o můj život a moje názory nestarej a neplevel diskusi.

• Citovat
  • Upravit
148699
26.11.19 12:06
@Klopotkova píše:
Ano, přesně, jak píšeš, dítě nemám a kojení považuji za nechutné, žiji ve svobodné zemi a mám právo na to vyjádřit svůj názor, prsa jsou pro mě projevem ženskosti a sexuální symbol tak, jak jsi napsala, já jsem napsala svůj jeden příspěvek- svůj názor, kterým tímto v této diskusi končím, takže se o můj život a moje názory nestarej a neplevel diskusi.
Žiju ve svobodné zemi a mám právo napsat, aby tě nebraly vážně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
26.11.19 12:06

Kazdy at si to udela, jak mu to vyhovuje a jak si usmysli, bude to tve rozhodnuti, ty musis zvazit vsechna pro a proti a rozhodnout se, co je pro tebe a tve dite nejlepsi. :palec: :kytka: :mavam:
Moje deti byly pouze kojene, od cca 1 roka do cca 2 let jsem davala pokracovaci mleko jen u nejstarsiho, mladsi to nechteli, tam jsem zacala uz v cca 1,5 roce davat kravske, protoze umele proste nechteli. ;)
Za me, zlate kojeni, zadny cavyky s flaskama a vyvarovanim, mam vse s optimalni teplotou po ruce (a to jsem si to kojeni u kazdeho taky tak trochu vybojovala :kytka: ), decka netrpely na koliky, bylo to proste fajn. Zelezo jsem nedavala u zadneho (a nejmladsi dite jsem kojila cca 20m), jadra byly vyvinute taky v norme, zloutenku melo jen jedno dite, ale pod lampou bylo jen jeden den a vsechno v pohode. Ja treba UM ochutnala a tak nejak se nasim detem nedivim, mne teda moc nejelo, my jsme to zkusili jednou (kdyz jsem potrebovala jedno krmeni vynechat), ale deti to nechtely a pockaly proste na MM a na me. :lol: :mrgreen: ;)
Jinak nase decka nejsou skoro nemocne, ale jestli je to vliv MM nebo dobre imunity a sportovani a toho, ze jsme porad venku, tezko rict. ;)

Stastne rozhodnuti a at zadneho rozhodnuti nelitujes! :palec: :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
26.11.19 12:08
@Klopotkova píše:

Diskuzi plevelíš ty, protože na to, co ty odpovídáš, se nikdo neptal. Neodpověděla jsi ani na jednu z otázek, co píše zakladatelka. A nemáš sebemenší zkušenosti, takže co sem vůbec píšeš.
Názor je jedna věc a zkušenost druhá - tvé jsou v diskuzi o kojení zcela mimo mísu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
26.11.19 12:09
@Klopotkova píše:

Klopotkova? Toto je nejaka (dost nemistna) provokace? Nebo to co pises myslis opravdu vazne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148699
26.11.19 12:11
@azaleila píše:
Klopotkova? Toto je nejaka (dost nemistna) provokace? Nebo to co pises myslis opravdu vazne?

Myslí to vážně. A protože ji zakladatelka diskuze evidentně nezná, uvedla jsem ji do situace, aby nepřemýšlela cože to. Timto se zakladatelce omlouvám za údajné pleveleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí