Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím maminky,
jsou nějaké výhody pro budoucí maminky? Něco jako je balíček prenatal box nebo babybonus od DM?
Výhodou je, že když v MHD požádáš, aby tě pustili sednout, tak by tě měli nechat sednout. Svýho času u nás v tescu byla přednostní pokladna pro těhotné a invalidy…
Já třeba prenatal box ani nic jného nedostala, ani u jednoho těhotenství, pouze u prvního box v porodnici, kde stejně nic moc kromě pár vzorků a hromady letáků nebylo nic a na pojišťovně kufřík, kde teda byla tetraosuška s potiskem a nějaký hrníček pro batole plus další hromada letáků ![]()
Ahojky, tak prenatal box apod jsem měla pouze u nejstaršího kluka - 2009, jeden od gyn a druhý v porodce… U dalších dětí už nic. Tehdy v boxu (už nevím přesně ve kterém co) byl WC Domestos, nějaké vzorky krémů a mastí, dudlík NUK, hafo časopisů, letáků, holítko od Wilkinson a ta nejmenší plena od Pampers. Pak na VZP akorát malá taška s pár vzorky a nějaké poučné dvd od Huggies, jak koupat, chovat atd atd plus hafo letáků stejně jako v boxu… V DM mám regist na babybonus - knížky se sleva kupony. Teď jsem na pokladně za nasbírané body dostala dřevěné kostky na skládání obrázků. Jinak mě tak nějak nic moc nenapadá.
@ka2ka Mno jo jenže to už je taky 7 let zpátky, to byla jiná doba
Upřímně v prenatal boxu byla sklenička příkrmů od 8. měsíce, která procházela v době, kdy klukovi byly měsíce 2 a nějaký hotový mlíko od roka, který procházelo, taktéž v době, kdy byl kluk ještě plně kojený. Jo a teda kelímek sudocremu, ten jedinýjsem využila. Jinak fakt jen letáky, letáky a letáky.
Příspěvek pro těhotné dává zdravotní pojišťovna. Na cvičení, poplatek za otce u porodu atd.
Jooo a vlastně ještě si vzpomínám.., že jsem se registrovala na stránkách Nestle, Hipp apod a chodily pak vzorky… Malé skleničky příkrmů, přesnídávky, kaše, vzorky UM apod… K narození něco, a pak vždy po půl roce…
Napiš si do bupi. Přišla mi docela velká krabice vzorků. Bylo to tělové mléko pro miminko, asi 3 mýdla, myslím, že ubrousky… Jé, já už nevím, každopádně toho bylo hafo. Jsem fakt zírala…
![]()
@Salvaje píše:
Napiš si do bupi. Přišla mi docela velká krabice vzorků. Bylo to tělové mléko pro miminko, asi 3 mýdla, myslím, že ubrousky… Jé, já už nevím, každopádně toho bylo hafo. Jsem fakt zírala…![]()
Jj, šampon, tělové mléko, sprcháč, tři klasika mýdla, dvoje malé ubrousky, dvoje velké ubrousky, lehátko pod mýdlo na umyvadlo (žabák, mám ho i teď v koupelně
), krém na opruzeniny a krém na tělo…
@Xiraxinek píše:
Jj, šampon, tělové mléko, sprcháč, tři klasika mýdla, dvoje malé ubrousky, dvoje velké ubrousky, lehátko pod mýdlo na umyvadlo (žabák, mám ho i teď v koupelně), krém na opruzeniny a krém na tělo…
Ty jo, tak tolik jsem tam toho teda neměla
![]()
@Salvaje píše:
Ty jo, tak tolik jsem tam toho teda neměla![]()
![]()
![]()
Jo, když mi pošťačka dávala tu krabici, tak jsem čuměla
Po otevření jsem zjistila, že mám už vše a nemusim nakupovat nic
![]()
@Xiraxinek píše:
Jo, když mi pošťačka dávala tu krabici, tak jsem čumělaPo otevření jsem zjistila, že mám už vše a nemusim nakupovat nic
![]()
![]()