Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj asi blbej dotaz, ale furt tomu nejak nerozumim tehotenstvi trva 40 tejdnu to je 10 mecicu tak proc se rika ze je zena tehotna 9 mesicu??? Ja jsem ted v 19 tydnu v kolikatem mesici tedy jsem?? 4 nebo 5???
![]()
A měsíc má 28 dní? Nebo víc?
Těhotenství trvá 9 kalendářních měsíců a 10 lunárnách měsíců (=40 týdnů).
https://www.google.cz/search?…
Jinak mi stačilo 30 vteřin tohle vygooglit.
@haxnicka Ahojky-tehotenstvi trva 9 kalendarnich mesicu (ja treba byla tehotna od pulky brezna, do pulky prosince) a 10 lunarnich (ty maji 28 dni=4 tydny)…v porodnictvi se „hraje“ na lunarni-v tom pripade jsi na konci pateho mesice ![]()
chci se zeptat, když sem poslední ms měla 12.3 a jsem těhotná, v kolikátém jsem teď týdnů? 24.4 sem si dělala test a ukázal 2-3
Na kontrolu mám prijitk lékaři 20?5 až.
@LucaVo727 těhotenství se počítá od prvního dne poslední menstruace, pokud tedy tvoje na zacla 12.3 jsi teď 6+3 tedy 7.tyden ![]()
@moncicak123456 píše:
@LucaVo727 těhotenství se počítá od prvního dne poslední menstruace, pokud tedy tvoje na zacla 12.3 jsi teď 6+3 tedy 7.tyden
Děkuji 😎 ale doktor nic neviděl jen mám prý zvětsenou sliznici a dělohu, ale těhotná jsem i podle krve. Je možné že ještě nejde nic vidět? ![]()
@LucaVo727 Možné je vše
těhotenství může být mladší, myslím si že říkají až o dva týdny. Nám mimčo přesně podle cyklu a v 5+4 byla vidět srdeční akce. Většina maminek ti ale řekne že až kolem 8tt ![]()
@moncicak123456 píše:
@LucaVo727 Možné je všetěhotenství může být mladší, myslím si že říkají až o dva týdny. Nám mimčo přesně podle cyklu a v 5+4 byla vidět srdeční akce. Většina maminek ti ale řekne že až kolem 8tt :
Příspěvek upraven 26.04.19 v 16:02
Tak myslíš, že toho 20.5 už by mohl něco vidět a to budu v kolikátém týdnů? ![]()
Těžko říct takhle. Asi to bude mladší takže týden bych jen tipovala.
uvidís toho 20 ![]()