Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, co si budem, každá si myslím, že řešíme to své bříško a postavu celkově. Já jsem 7tt+1 a už teda pomalu od 5tt mám vypouklé břicho, ale říkám si, že je to asi tím, že lepím náplasti Climara 5× po čtyřech dnech, takže jsem plná estrogenu a mimo jiné beru ještě utrogestan 2-2-2, ale to s tím nemá asi nic společného. Váhu doma radši nemáme
Jak jste na tom vy? ![]()
@kofolkal ja jsem teda o „trochu“ napřed dnes 20+5 a vypadam asi takhle ![]()
Jinak měřím 158cm a poslední váha v poradně byla 75.9 kg - začínala jsem na 76.4 a zhubla jsem na 74.5 a teď to všechno dohanim..
A buď v klidu v těhle zacatcich jsem taky měla bříško nafouklé okolo 10-12tt se to zlepší mě teď bříško vyskočilo během týdne ![]()
@Kristyna.Vechtova To si o dost napřed!
Bříško máš krásné na ty týdny, co už máš za sebou! A moc ti to sluší
No jsem zvědavá, jak to ještě bude, ale hlavně, ať už máme za sebou ty kritické týdny a pak mi to bude asi vše jedno ![]()
@kofolkal Noo hrozně to letí hruuuuza, ale užívám si to
Děkuji, no mám v bříšku kluka a s těmi to prý maminkám sluší, holčičky prý berou krásu - ale pleť mam zblizka nic moc tak nevím jsou to jen takové babské povídačky ![]()
Joo to znám já byla na první kontrole v 6tt (5+4) pak v 8tt a pak až ve 12tt a taky jsem se bála každého píchnutí, ale zároveň jsem si říkala, že se stane co se má stát, všechno bude dobrý neboj se, nestresuj se a užívej si to. Hlavně nemysli na co by kdyby ![]()
@SáraW tak to já se do oblečení před těhu furt vejdu zatím nepociťuju přibírání někde jinde krome bříška, ale vadí mi na kalhotech knoflíky takže já jedině legíny, kalhoty na gumu nebo už těhu gatě..
Hold je to jiný stav a musíme mu trochu podřídit na těch pár měsíců i svůj šatník ![]()
@Kristyna.Vechtova No mě se díky těm náplastím a tomu všemu zhoršila pleť teda o dost, ale co nadělám. Jj, je to hrozný, jak má člověk strach, říkám, že nikdy není vyhráno, dokud neporodíš
Ale přesně, nemyslet na co by kdyby a snad to bude vše v pořádku… ![]()
Já mám břicho snad od pozitivního testu
v 5tt jsem byla na dovolené a normálně už jsem měla vyklenuté břicho a to mám normálně ploché. Ptala jsem se na to mojí dr., proč některá má břicho hned a některá ne, jestli je to třeba stavbou těla, pánve…a řekla mi, že na to nemá nic vliv, že to je asi tak, proč jedna je blonďatá a druhá bruneta ![]()
@SáraW Já měla bříško právě taky docela ploché, nedávno jsme měli svatbu a na té jsem vážila tolik kolik snad nikdy
A chtěla jsem to tajit dokud nepřeklenem to nejhorší období, jenže takto to moc neutajím
Ráno je to ještě dobrý, ale jakmile se nasnídám, tak to roste a roste.
Ahoj holky mohu se přidat?
@Kristyna.Vechtova v jakém týdnu zjistí co to bude zda holka či kluk? jinak fotka bříška je hezká, vypadáš hodně mlaďounce
Jinak holky to je vaše první mimčo?
@mimi2017 Jasně, přidat se může každá, i já se občas někde „vtěrknu“
Taky si říkám, že Kristýnka je krásná mladá maminka. A naše to bude první mimi ![]()
@Meera no mě to taky tak přišlo, co byl test, tak břicho
Ale asi fakt díky těm nadbytečným estrogenům nebo nevím, že bych se jako přejídala, nebo spíš špatně jedla, to zas nějak extra ne. Apetit ale je, to jo ![]()
@kofolkal no já to mám s pletí pomalu každej den jinak
Jednou hladká jak dětská prdelka a další den pupínky ![]()
No tohle jsem měla těsně před utz ve 20tt přečetla jsem si tu jeden deníček jak slečně přišli na tomto utz že se miminko udusilo na pupeční šňůře tak mi to moc nepřidalo, protože pohyby jsem ještě necítila, ale na utz vše v pořádku a jako bonus i pohlaví miminka, teď co už pohyby pociťuju výrazněji jsem klidnější i když jak píšeš do porodu a ani po něm ještě není vyhráno, ale na to se nesmí myslet, já si vždy říkám, že to jsou mizivá po procenta u spousty vad a tak a věřím že náš chlapeček je a bude zdraví ![]()
@kofolkal Moje to budu také první, dlouho jsem na něj čekala a konečně se podařilo, tak mám rodast. A v jakém jsi týdnu? Kolik tě je?
@mimi2017 ahoj, no nám to řekli ve 20tt (19+4) ale znám i holky kterým to bylo řečeno už ve 12tt asi záleží na miminku a šikovnosti dr. ![]()
Děkuji, no je mi 23 a manželovi bude v prosinci 30
Ale já chtěla miminko už tak ve 20 ale chtěla jsem v klidu dodělat školu, začít pracovat, přestěhovala se k manželovi takže proto Mimi „až teď“ ![]()