Výhřez plotýnky - zkušenosti

Anonymní
13.5.24 19:58

Výhřez plotýnky - zkušenosti

Hezký večer,
Chtěla bych poprosit o vaše zkušenosti a více informací.
Již rok mám velké bolesti nohy a pravé ruky, 3* navštívená pohotovost…nic vám není.
2 * ortoped, jste mladá!
Před třemi týdny se bolest zhoršila natolik, že jsem nohu táhla za sebou a ruka úplně zamrzlá…návštěva obvodní, následně poslání k fyzio. Vyhrez plotýnky, 70%vahy mi padá na levou stranu, mám při chůzi pocit jako bych byla „napita“. Pořád mě to bere do levá…nemohu moc dlouho stát, často si musím od bolesti sednout.
Avšak pracovat musím, tak beru léky na bolest a trpím :,(
Máte někdo prosím zkušenost jak si ulevit? Čeká mě teď ještě neurolog, jaký bude jeho další postup?
Jsem už nešťastná…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ariadne
13.5.24 20:24

Mám zkušenosti několik let. Tohle je stav na neurologii na statim zadanku, což znamená, že vás vezmou přednostně. Může se totiž klidně stát, že se už nepostavíte. Mně se to jednou stalo, že jsem si doma lehla a už jsem se nezvedla. Tahali mě hasiči a jela jsem do nemocnice na neurologii.

Každopádně, kdo mě pomohl je europainclinics.cz. Je to hrazené z pojištění a dělají i obstriky páteře na dočasnou úlevu. Mě i 2× operovali výhřez a paráda. Funguju a odešla jsem po svých.

U Dr se nenechte odbýt, ptz záda bolí každého. Ale tahle bolest dokáže rozebrat duši. Peklo. Držím palce

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
13.5.24 20:26

Úplně si pamatuju, jak jsem dojela z práce, lehla si a přestala cítit nohy a už jsem se nepohnula. Hasiči mě nesli ve 4 a já brečela bolestí. Taky mě nejdřív odevšad vyháněli, ale pak už to svistelo

• Citovat
  • Upravit
1142
13.5.24 20:42

Určitě návštěva neurologa…Ten pošle na rentgen, CT..aby věděl jak moc ten výhřez je velký. Začíná se injekcema, pak kapačky, opich pod CT. A když nic nepomůže, tak operace. Mám za sebou, obrovská úleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.24 20:51
@Ariadne píše: Více

To je strasne :(
To si ani nedovedu představit…já každý den se modlím ať dojdu do práce, někdy mám pocit, že z pravé rozhodně to nezvládnu…doma si lehnu a už nejsem schopná fungovat. Štve mě, že už jsem tolikrát prosila o pomoc a všude jsem slyšela, že jsem mladá nebo tlustá :zed:

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
13.5.24 21:26

Podívejte se na stránky té kliniky. Je tam nejprve ekonzultace. Mají pracoviště po republice, tak netuším, kam to máte blízko. mně na CT nic moc vidět nebylo. Až pak mě poslali na rezonanci.

• Citovat
  • Upravit
167
13.5.24 21:26

Snad narazíte na dobrého neurologa. Moje doktorka je jako počasí. Jednou je to “ale prosím vás, to je malý vyhrez” a podruhé “jejda to už máme jen kousicek do operace”.. :nevim: :lol:
Každopádně mám podobne zkušenosti. Začala jsem po škole dělat v přímé péči, tahala jsem lidi.. a evidentně blbě. Po par měsících mě začala bolet kyčel. Strašně. Nemohla jsem chodit. Šla jsem k lékaři, dal mi PN a ať jdu na rtg. Kyčle v pořádku, nechce se vám dělat. Škoda, že panu doktorovi tenkrát nikdo neřekl, že bolest z vyhrezle plotenky v bedrech jde do kyčle, následně dal. Dopracovala jsem se až k tomu, že mi holky píchaly injekce od bolesti a já cestou z práce tahala nohu za sebou. Do teď si pamatuju jak mě pálilo až u kotníku. :roll: taky jsem byla moc mladá na to, aby mě boleli zada :think:
Edit: každopádně nejvíc mi pak pomohlo cíleně cvičit na tu oblast, já se operace bojím.. dělala jsem u vozíčkářů se získaným hendikepem a jejich story mi stačili :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639
13.5.24 21:36

Rozhodně se nenech odbít.
Moje maminka takhle trpěla rok a v březnu si lehla a už se nepostavila.
Aktuálně je ráda, že dojde na záchod a ke stolu na jídlo.
Nohy přestala úplně cítit a bolest velká. Čeká se, až bude schopna dojít sama na nějaké vyšetření.
Zatím to řeší injekce a léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
13.5.24 21:39

Bohužel Dr to moc neřeší. Problém je, že pak to může trvale poškodit nervy. Trochu to mám, občas malinko něco zacitim, ale chodím na jógu, akupunktura a další cvičení, abych držela pohromadě a musela jsem něco zhubnout, abych se nějak udržovala.

Za mě pak už vlastně bylo nejlepší skončit v té nemocnici, ptz se konečně něco dělo. Dokud člověk chodí a tahá nohu, tak chodí a tahá nohu. Mě to poprvé chytlo, když nejmladšímu byly 3 měsíce a podruhé, když jsem už byla v práci. Od té operace mám klid. Ale byla jsme na endoskopické operaci a mám malou jizvu. Žádné řezy, šrouby v zádech

• Citovat
  • Upravit
8004
13.5.24 21:47

No a za ten rok co máš potíže jsi nebyla nikde jinde než na té pohotovosti? Tam dají léky na bolest a víc neřeší. Měl by tě vidět neurolog. Tu ploténku máš dle fyzioterapeuta vyhřezlou kterou? Ono ploténka ti neudělá potíže s rukou i nohou. Resp. musela bys mít výhřez v krční i bederní páteři. A tedy pokud máš slabou pravou horní i dolní končetinu, tak by tě měl vidět neurolog vidět co nejdřív. A ten podle potíží rozhodne zda je to ploténka, nebo ty potíže jsou třeba centrální a podle toho tě pošle na CT páteře, nebo mozku, případně na rezonanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7141
13.5.24 22:53

Okamžitě neurolog a CT. Tohle trestuhodné!
Sama jsem si s tím zkusila svoje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
13.5.24 23:29
@Anonymní píše: Více

Mám kontakt na dobrého chiropraktika. Již hodně lidí zachránil před operací a ještě když jste mladá. Jak se jednou operují záda, už to nikdy není ono

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7141
14.5.24 01:25
@NormálníMuž píše: Více

To je pravda, jakmile se jednou sáhne do zad, už to není ono… Přesně tohle mi řekli po výhřezu ploténky ve 27 letech, potvrzeno na CT. Primář by operoval - padal mi palec u nohy, necítila jsem ho, mladší dr. to chtěla zkusit konzervativně. Odcházela jsem náležitě poučena, kdy se musím okamžitě vrátit. Naštěstí nebylo potřeba. Zachránilo mě cvičení na hluboký stabilizační systém podle Koláře. Držím palce :srdce: Jednej, nenech se odbýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.24 06:16
@Lojzísek píše: Více

Objednal mě až na 3.6. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.24 06:19
@Lucka1111 píše: Více

Mám výhřez krční i bederní, byla jsem i u o ortopeda 2*, nebo jsem táhla tu nohu, já nevěděla, že to může být od páteře…tam mě poslal do, že jsem mladá co chci. Po druhé mi dal injekci na bolest.
Taky jsem byla na sonu žil, nebo mysleli že je to od žil…(Natéká mi noha a inta ruka).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex