Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Pokud to nemáte soudně, máte na ně nárok oba, jak ty, tak on. Takže proti němu nemůžeš. Podej si návrh, aby jsi je dostala do předběžné péče. Jo s bývalýma je pořád něco. Já jsem od otce svého syna už dva roky a stejně nemám pokoj
přeju pevné nervy a neboj, pokud nejsi notorička, nebo feťačka a o děti se staráš, pak nevidím jediný důvod, proč by neměli být v tvé péči, oni se chlapi jinak bránít neumí a vyhrožování jim jde nejlépe ![]()
A nebo se o svoje deti proste boji… kdyz se neumite dohodnout, budete muset nechat rozhodnout soud. Jestli bude chtit stridavku, nevidim duvod, proc by mela byt zamitnuta.
No já se nedivím…
Má treba6o ně strach…chvilku po rozchodu seznamování přes telefon, intimní zprávy
Teď zase nový přítel, sama ho ani pořádně neznáš, ale už si s ním seznámila děti…ty musí mít v hlavě chaos…jiný bydlení, táta jinou, máma jineho.
Deti relativně malé, prcek ještě školkovy…
A přítel s divnou minulostí…
Jste rodiče, sednete si spolu a domluvte se..ty deti si trochu klidu zaslouží.
Jinak…ne, nemáš nárok je mít jen u sebe, nez se to vyřeší
Proboha zpomal, 4 mesice jste od sebe a ty uz mas jinyho? Chudaci deti, takovej zmatek. A jeste s nejakou pofiderni minulosti. Novyho sis nasla jen jako naplast nebo k zabaveni se. Co nechapu proc jsi ho tak brzy predstavovala detem. Promin ale mas ted v zivote peknej a musis to nejak urovnat
Promin, ale ty i ex stojíte za nic. Ex je obyčejnej vyděrač a ty jsi sháněla chlapy ještě v době, když jste bydleli ve společné domácnosti? A nyní po velmi krátké době tvrdíš, že tvoje děti mají rádi nějaké individuum, o kterém ještě pořádně nemůžeš ty sama nic vědět, protože vztah je krátký? Co takhle dát dětem čas, aby se vyrovnaly se změnou situace a ne jim hned ukazovat nového chlapa.
Tohle znam
my spolu s ex teda nemame deti, ale je to blazen.. co jsme se rozesli dela ze me vsude kravu, vyhrozuje mi, lze a je to obcas neunosny. Nedavno mi volal, z noveho cisla a jen co jsem to zvedla kricel a nadaval. Kdyz jsem od nej utekla, zmlatil me jak zito. Vi ze tema vyhruzkama a nadavanim me vzdycky rozhodi. Ma pritelkyni a presne kdyz jim to neklape, tak me vzdycky vyhledava. Nevim kde vzal moje cislo, mam ho vsude v ignoraci a stejne me dokaze vyhmatnout. Trva to uz dva roky. Policajti mi vzdycky reknou ze je to jen prestupek, vsechno musim ukladat a neustale ukazovat tam. Srovnej to s nim co nejdriv, protoze je to strasne slozity a psychicky narocny neustale resit. Vim ze mezi vami je to trochu jinak nez u nas, ale princip stejnej. Chce to proste ulazat ze se nebojis ![]()
Tohle znam
my spolu s ex teda nemame deti, ale je to blazen.. co jsme se rozesli dela ze me vsude kravu, vyhrozuje mi, lze a je to obcas neunosny. Nedavno mi volal, z noveho cisla a jen co jsem to zvedla kricel a nadaval. Kdyz jsem od nej utekla, zmlatil me jak zito. Vi ze tema vyhruzkama a nadavanim me vzdycky rozhodi. Ma pritelkyni a presne kdyz jim to neklape, tak me vzdycky vyhledava. Nevim kde vzal moje cislo, mam ho vsude v ignoraci a stejne me dokaze vyhmatnout. Trva to uz dva roky. Policajti mi vzdycky reknou ze je to jen prestupek, vsechno musim ukladat a neustale ukazovat tam. Srovnej to s nim co nejdriv, protoze je to strasne slozity a psychicky narocny neustale resit. Vim ze mezi vami je to trochu jinak nez u nas, ale princip stejnej. Chce to proste ulazat ze se nebojis ![]()
Rozesli jsme se s byvalym pritelem pred 4mesici z toho 2 mesice uz ziju sama se syny a 2 mesice jsme bydleli jeste spolu jelikoz jsem nemela praci ani bydleni.Byl ochotny me tam s detma nechat bydlet dokud nezacnou prazdniny pak se mam starat kde budu bydlet.Ze kluci tam muzou klidne, zustat ale ja ze mam vypadnout. Vedela jsem, ze uz ma jinou i kdyz jsme spolu jeste normalne zili a ze si ji tam chce co nejdrive nastehovat. Mezitim co jsem u neho bydlela, ale uz jsme nemeli partnersky vztah a ja se seznamovala pres mobil a psali jsme si pres messenger ruzne zpravy obcas i intimni zpravy tak se mu povedlo se tam nejak dostat na muj ucet a cist si vsechno a dokonce si to vyfotil do mobilu a ma to ulozene.Od te doby co jsem odstehovana i s detmi tak mi porad vola co delame vyptava se na moje soukromi, a kdyz nebyl spokojeny doma se svou novou pritelkyni, tak mi posilal zpravy typu ze jestli se nechci vratit k nemu ze mu moc chybime. a kdyz se mu neco nelibi nebo neco neresim s nim ohledne kluku i kdyz to jen treba jediny den hlidani u babicky a on o tom nevi tak mi vyhrozuje ze si zazada kluky do sve pece a ze na me vytahne ty zpravy co si nafotil do mobilu, ze mu hazu klacky pod nohy a nic mu nesdeluji ze kluky hlida nekdo jiny.ze jestli se k nemu nevratim tak si o ty kluky bude zadat.Ted sem si nasla noveho pritele ktery, mel spatnou minulost a zaplatil za ni, ale vse ma vyresene a chova se slusne ke mne i ke klukum. Kluci ho maji radi. A proste do toho ten byvaly stoural az se to dovedel, a dopadlo to tak, ze si toho mladsiho vyzvedl ze skolky a ze si pro neho nemusim jezdit a starsi je uz taky u neho.Ze to zacne resit pres socialky a policajty ze si nepreje aby se nekdo se spatnou minulosti pohyboval kolem nasich deti. Prece je dulezite ted jak se chova novy pritel a ne co provedl.Deti nemame soudne urcene jen pisemnou dohodou mezi sebou. K tomu vsemu jsem ted prisla o praci.Ja se ptam ma narok mit deti u sebe nez se to vyresi soudne u koho budou? a jak velke +ma ted pro sebe? bude zajimat soudy minulost novych partneru?