Vykadí se do nočníku a pak do pleny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vykadí se do nočníku,a pak do pleny
Ahojky mamči,potřebovala bych radu:
Malého učím na nočník,máme docela úspěchy,ale několikrát za den se mi stane,že se vykadí nebo vyčůrá do nočníku,pak vstane,a nechce na něm dál sedět.Dám mu plenku,a zachvilku ani ne do minuty je počůraný či pokakaný znova.
Nevíte,co s tím?
Ještě nemluví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mě syn kadí téměř vždy na 3×. Vždy se vykadí, vstane, za minutku chce znovu naštěstí si řekne i na další pokusy.
Tobě si na to první kadšní „řekne“? Nebo ho posadíš?
Pokud má problém s mluvením, tak zkuste nějaký znak. AMě si syn na kadění znakoval už někdy od 15ti měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedávat pak plenku? Mně jenom napadlo, zkušenost ještě nemám..Kdybys ho vysadila znova po chvilce, třeba by to šlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alpaka píše:
Mě syn kadí téměř vždy na 3×. Vždy se vykadí, vstane, za minutku chce znovu naštěstí si řekne i na další pokusy.
Tobě si na to první kadšní „řekne“? Nebo ho posadíš?
Pokud má problém s mluvením, tak zkuste nějaký znak. AMě si syn na kadění znakoval už někdy od 15ti měsíců.
posadím ho,ještě si neřekne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzouš píše:
Nedávat pak plenku? Mně jenom napadlo, zkušenost ještě nemám..Kdybys ho vysadila znova po chvilce, třeba by to šlo
to už pak většinou na nočník znovu nechce
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Momi, a není prostě jenom ještě malý…? Holt v tomhle věku se nehody stávají, v různých podobách a různé intenzitě.
Buď ráda aspoň za ten první pokus, u nás nehrozí ani to… Za měsíc dva se to srovná samo, uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak pokud je to fakt pravidelně, že ještě něco dotlačí, tak zkusit na nočníku ještě nějak zabavit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
BohunkaP píše:
Momi, a není prostě jenom ještě malý…? Holt v tomhle věku se nehody stávají, v různých podobách a různé intenzitě.Buď ráda aspoň za ten první pokus, u nás nehrozí ani to… Za měsíc dva se to srovná samo, uvidíš.
Bohunko,bude mu 23m ![]()
vím,že někdo má třebas větší problémy a dítko starší,snažím se nenaléhat,on si na nočníku vyhraje,knížky prohlíží.
Jak se začne zvedat,tak ho zkusím jemně přesvědčit,jestli by ještě zůstal,někdy se to povede,jako dnes dopoledne,to si ještě sedl,a k bobku,co tam byl přidal ještě další.
ale většinou mu pak dám plenu,a jde si hrát.
Mám velký strach,aby to zvládl,než půjde do školky,jde sice až za rok,ale mám pocit,že to běh na dlouhou trať
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
momi33 píše:
Mám velký strach,aby to zvládl,než půjde do školky,jde sice až za rok,ale mám pocit,že to běh na dlouhou trať![]()
Jéje, vždyť rok je polovina jeho dosavadního života.
A co všechno se za tu dobu stihnul naučit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alpaka píše:momi33 píše:Jéje, vždyť rok je polovina jeho dosavadního života.
Mám velký strach,aby to zvládl,než půjde do školky,jde sice až za rok,ale mám pocit,že to běh na dlouhou trať![]()
A co všechno se za tu dobu stihnul naučit.
tím se taky uklidňuju
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych mu tu plenu pak vůbec nedávala, nechala bych ho naostro a nočník blízko. A zabavovala bych velmi intenzivně, připravila bych si třeba nějakou krabici, ve které by byly nějaké i zakázané předměty.
Moje dítě je přes den bez plín a kadí výhradně do spací plíny
Kdybych tušila, že to tak dopadne, řešení v nedohlednu, tak bych byla asi trochu zarputilejší ve vysedávání na nočníku, nechtěla jsem, aby tam seděl dlouho, ale asi to byla chyba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Momi, než půjde do školky?
Co blbneš… ![]()
Moje Helenka byla přes den plně na plínách do dvou let. Sabotovala jakýkoli pokus o sundání, počurávala se, pokakávala, dostávala hysterické záchvaty, kdykoli jen viděla nočník, děs a hrůza… Pak, najednou, sám od sebe přišel zlom - rozhodla se, že plínku už nechce a prostě ji neměla. Od té doby byla bez jediné nehody… Neznáme počurané kalhoty venku, počuranou postýlku, nic. Hlavička k tomu sama dospěla - bylo jí 29 měsíců…
Tyhle věci nemá cenu řešit a lámat - Tvůj prcek má dost času, nech ho, ať k tomu dojde sám a buď ráda, že se aspoň takto pokouší. Příští týden to může být úplně o něčem jiném - nebo třeba za měsíc, za dva, to je přece fuk. Do školky půjde ZA ROK, to přece bude úplně „jiné dítě“, to je strašně daleko.
Příspěvek upraven 11.08.11 v 23:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a co mu tu plínu zkusit nedat,on se párkrát pokadí do kalhot ,já malou na nočník neposazovala v 17 měsících začala mít o nočník zájem,chtěla do něj čůrat,tak byla doma nahatá a venku měla plínu,14 dní učůrávala ale říkala si,pak jsem jí dala kalhotky,tak týden nestíhala ale pak se to doladilo,problem byl z chozením ven to si apsolutně neříkala,nakonec mi sousedka řekla ať jí plínku vezmu uplně i na ven a do auta, párkrát se venku počurala a ted už je to v pohodě zvládne vydržet i dlouhé cesty autem a 2 hodinový nákup,co se týče toho kakání,tak to taky trvalo asi 14 dní,kadíla když byla nahatá na zem a strašně se divila co že to je,pak jí to docvaklo kam se ta potřeba má dělat,jinak je tedy od 19 měsíců bez pleny má ju jen na noc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gladys,to by možná taky bylo řešení,nachvilku mu tu plenu nedat ![]()
i když jednou jsme mu jí taky hned nedali a počůral nám gauč-jen vylezl na gauč,a počůral se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohunko,ty mě pokaždé tak uklidníš,až mě to vyžene slzy do očí
![]()
je fakt,že člověk neví,nemá srovnání.A tak je to se vším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit