Poraďte, jak naučit, že kalhotky nejsou plena =D
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Poradte jak naučit, že kalhotky nejsou plena =D
Ahoj všem, chci se zeptat zda se to taky někomu stalo. Malá mi chodí v pohodě sama na nočník cca 3.týdny a nebo si řekne, že chce čůrat nebo kakat- je doma s nahou prdelkou. Na spaní a když někam jedeme jí plínu rači ještě dávám- protože máme problém! A to je: že když má na sobě kalhotky nebo kratásky bez pleny, tak si neřekne a počůrá nebo pokaká se!!! Myslí si, že má plenu a pustí to!! Tak nevím co s tím =( poradte prosím, když je s nahou prdelkou tak se nikdy žádné nehoda nestane a jakmile dostane kalhotky už je to v háji!!! Díky moc za odpovědi ~3~
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
řeším to samé. Měsíc a půl s nahou prdkou syn neměl jedinou nehodu. V úterý jsem se rozhodla na tvrdo sebrat pleny přes den (aby ho nemátlo, že jednou je to plena, po druhé slipy). Když je „na ostro“, tak chodí na nočník cca po hodině a půl a dvou hodinách a jak měl v úterý celý den slipy, tak čůral jak vesnický oříšek co deset minut. Ani jsem nestačila sušit slipy, tak pak už měl jen tepláčky. První úspěch přišel včera, když si venku řekl a stihli jsme většinu mimo gatě. Dnes zatím žádná veliká nehoda (2× si lehce cvrnkl do gatí, ale stihl zarazit a hlásit. Takže rada asi jediná…sebrat plínu a několik dní zatnout zuby a hlavně nevyčítat a nekřičet. Prostě převléknout (ven chodíme s patery tepláčky, ponožkami a slipečkami), v autosedačce máme savou podložku, aby nepročůral komplet všechno. Zatím jsme omezili velké nákupy, tam ho nebereme a vypadá to, že jsme na dobré cestě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my to měli taky tak,nakonec jsem jí pleny vzala a nechala jen na noc,ono je to dítě strašně zmatené a neví jestli má či nemá čůrat,jednou plínu má pak zase ne, prostě budeš týden nebo 14 dní hoooodně prát
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak máš starou cácorku?Já myslím, že by stačilo vysvětlit, že kalhotky nejsou plena a popřípadě jí ten rozdíl ukázat.A zkusila bych ji v tom nechat, jestli jí to bude vadit.My s tím problémy neměli.Prostě jsme sundali plínu a buď si malá řekla a nebo zapoměla a počůrala se.Ale přes den měla kalhotky a punčochy.Začali jsme v lednu.Sama začala chodit na nočník bez řikání před druhým rokem, ale samozřejmně se mockrát stalo, že se zapoměla a bylo to.Teď jsou jí tři a bez problémů chodí sama bez řikání na záchod.Na noc máme plínu pořád.Má tvrdý spaní, tak jí plný močák nevzbudí.Možná je problém v tom, že si zvykla chodit nahá a teď si myslí, že když má něco na zadečku, tak je to plína
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s Kakika, hlavně nekřičet a nevyčítat.Ale je fakt, že mě několikrát ruply nervy a malá dostala vyhubováno, ale v pohodě jsme to zvládly.Prostě jsem často sušila a prala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, tak teď jsme to taky dořešily. Na nočník v pohodě jsme chodily už přes půl roku a sama si i říkala. Pak chodila doma nahatá a šla sama si sednout na nočník. Když jsem jí dala kalhotky, sedla si na nočník taky, ale i s nima. Asi tak měsíc nám to trvalo, ale už vše pochopila, že do kalhotek ne. Tady mi jedna holka poradila, že to chce čas. A měla pravdu, zatneš zuby, párkrát se počůrá do kalhotek, ale za chvíli to pochopí, uvidíš
hodně úspěchů,
A teď, když si počůrá kalhotky nebo kalhoty, tak je sama naštvaná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kakika píše: řeším to samé. Měsíc a půl s nahou prdkou syn neměl jedinou nehodu. V úterý jsem se rozhodla na tvrdo sebrat pleny přes den (aby ho nemátlo, že jednou je to plena, po druhé slipy). Když je „na ostro“, tak chodí na nočník cca po hodině a půl a dvou hodinách a jak měl v úterý celý den slipy, tak čůral jak vesnický oříšek co deset minut. Ani jsem nestačila sušit slipy, tak pak už měl jen tepláčky. První úspěch přišel včera, když si venku řekl a stihli jsme většinu mimo gatě. Dnes zatím žádná veliká nehoda (2× si lehce cvrnkl do gatí, ale stihl zarazit a hlásit. Takže rada asi jediná…sebrat plínu a několik dní zatnout zuby a hlavně nevyčítat a nekřičet. Prostě převléknout (ven chodíme s patery tepláčky, ponožkami a slipečkami), v autosedačce máme savou podložku, aby nepročůral komplet všechno. Zatím jsme omezili velké nákupy, tam ho nebereme a vypadá to, že jsme na dobré cestě.
Děkuji
asi to tak budeme muset zkusit, zrušit plenu úplně, jen na spaní jí nechat protože ona odpoledne spí 3.hodiny a to nevydrží nečůrat a v noci by se taky nevzbudila kvůly čůrání! Už mi to párkrát udělala, že nechtěla plenu na odpolední spaní a sundala si jí- pak byla počůraní postel
Takže říkáš na ven sebou velkou tašku s náhradním oblečením jo
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lucik.Kop píše:
Jak máš starou cácorku?Já myslím, že by stačilo vysvětlit, že kalhotky nejsou plena a popřípadě jí ten rozdíl ukázat.A zkusila bych ji v tom nechat, jestli jí to bude vadit.My s tím problémy neměli.Prostě jsme sundali plínu a buď si malá řekla a nebo zapoměla a počůrala se.Ale přes den měla kalhotky a punčochy.Začali jsme v lednu.Sama začala chodit na nočník bez řikání před druhým rokem, ale samozřejmně se mockrát stalo, že se zapoměla a bylo to.Teď jsou jí tři a bez problémů chodí sama bez řikání na záchod.Na noc máme plínu pořád.Má tvrdý spaní, tak jí plný močák nevzbudí.Možná je problém v tom, že si zvykla chodit nahá a teď si myslí, že když má něco na zadečku, tak je to plína.
Ahoj, malé budou v říjnu 2.roky, to jsem zkoušela prostě vysvětlit, že to není plenka a že si musí říct bez výsledku! Bude to tak bude problém v tom, že je zvyklá s nahou prdelkou a jakmile má kalhotky myslí si, že je to plena! Ale to mě opravdu nenapadlo, že by v tom mohl být problém a navíc chodí na nočník sama, když chce tak na něj jde a pak mi řekne, že čůrala nebo kakala tak nevím jak by zvládala si sundávat kalhotky! Ale bude muset se to ted naučit no a když tak mi bude muset říct, abych jí je sundala!! Taky by nezvládla se kvůly čůrání budit v noci vůbec a ani před den nevydrží, když spí odpo. 3.hodiny! Ač už by sama plenu nechtěla vůbec a kolikrát jí sundává! Tak na to spaní to nevadí, hlavně doufám že si nějak zvládne zvyknout na ty kalhotky!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
emmily6 píše:Kakika píše: řeším to samé. Měsíc a půl s nahou prdkou syn neměl jedinou nehodu. V úterý jsem se rozhodla na tvrdo sebrat pleny přes den (aby ho nemátlo, že jednou je to plena, po druhé slipy). Když je „na ostro“, tak chodí na nočník cca po hodině a půl a dvou hodinách a jak měl v úterý celý den slipy, tak čůral jak vesnický oříšek co deset minut. Ani jsem nestačila sušit slipy, tak pak už měl jen tepláčky. První úspěch přišel včera, když si venku řekl a stihli jsme většinu mimo gatě. Dnes zatím žádná veliká nehoda (2× si lehce cvrnkl do gatí, ale stihl zarazit a hlásit. Takže rada asi jediná…sebrat plínu a několik dní zatnout zuby a hlavně nevyčítat a nekřičet. Prostě převléknout (ven chodíme s patery tepláčky, ponožkami a slipečkami), v autosedačce máme savou podložku, aby nepročůral komplet všechno. Zatím jsme omezili velké nákupy, tam ho nebereme a vypadá to, že jsme na dobré cestě.Děkujiasi to tak budeme muset zkusit, zrušit plenu úplně, jen na spaní jí nechat protože ona odpoledne spí 3.hodiny a to nevydrží nečůrat a v noci by se taky nevzbudila kvůly čůrání! Už mi to párkrát udělala, že nechtěla plenu na odpolední spaní a sundala si jí- pak byla počůraní postel
![]()
100% vždy náhradní oblečení s sebou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
emmily6 píše:
Děkujiasi to tak budeme muset zkusit, zrušit plenu úplně, jen na spaní jí nechat protože ona odpoledne spí 3.hodiny a to nevydrží nečůrat a v noci by se taky nevzbudila kvůly čůrání! Už mi to párkrát udělala, že nechtěla plenu na odpolední spaní a sundala si jí- pak byla počůraní postel
![]()
Na odpo a noční spaní taky plínu má. Odpoledne mi tedy spí max. 2 hodiny, ale čůrá hned po probuzení a to je zároveň dost často protivný a ubrečený, takže zmínka o nočníku by vyvolala hysterii, tak to ani nezkouším ![]()
No a na ven pytel oblečení sebou (hlavně nezapomenout igelitku na to počůrané jako já prvně
) a počkat, až si sama všimne, že to studí. Nebo po chvilce lehce upozornit. My tedy „pomlouváme“ pinďu, že Lukáškovi zapomněl říct, že potřebuje čůrat a počůral Lukáškovi slipy i tepláčky, ale ať se nebojí, že to spolu pinďu naučíme
Ale zabírá to. Proběhne vysvětlení a přitom to nebere jako vlastní zklamání, ale může za to pinďa ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já říkám, dej tomu čas. Řeším teď to samé. Posledních 14 dní teda slavíme menší či větší úspěchy se slipama. Vydrží je mít třeba celý dopoledne suchý a odpoledne je počůrá. Většinou si teda jenom cvrnke, načež letí na nočník a tam dokoná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc všem za rady
zrušíme plínku úplně a budeme jí dávat jen na spinkání a kalhotky bude nosit pořád i doma, at si zvyká že mají být na prdelce pořád, ale čůrat se do nich nesmí- pak je asi chudák zmatená, když doma je holá, venku plínku a občas kalhotky! Tak snad to půjde a uvědomí si, že kalhotky opravdu nejsou plínka!! Držte pěsti
i já těm co mají stejný problém držím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit