Učení na nočník - rada
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Učení na nočník-rada
Ahoj všem. Ráda bych požádala o radu zkušenější maminky. Mám doma 20ti měsíčního klučinu a od minulého týdne začal sám chodit na nočník. Nikdy jsem to nelámala přes koleno, občas jsem ho posadila, ale nikdy nic neudělal, tak jsem si řekla, že asi není připravený. Minulý týden mi tu chvilku lítal bez plínky a sám si zašel vyčůrat na nočník a donesl mi ho. Za chvíli to udělal znovu a od té doby to dělá pořád. Ale jakmile mu dám něco na dupku, nějaké kraťásky, tak nechápe že plínku nemá a vyčůrá se. Jak mu to vysvětlit, že musí volat? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zuzo měli jsme stejný problém. 3 měsíce doma běhal s nahatým zadečkem, poslední 3 dny musím zaklepat najednou z ničehonic vydrží mít slipečky suchý. Já říkám dej tomu čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, chtělo to čas… Teď je teplo, tak ho nech nahatého a občas zkus oblíknout, jednou mu to dojde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej to tak taky dělal, jakmile měl slipy nebo tepláky, tak se počural, ale po nějaké době jsme to vypilovali, ale třeba jeden čas jsem ho třeba 6× za den převlíkala včetně ponožek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuzi, jsme úplně ve stejné situaci
malá bude mít 2 roky a už taky zhruba měsíc chodí doma s holým zadkem, jakmile vstane, sundává plínu … dojde si sama, sama nočník vyleje, vrátí na místo
ale jakmile nasadím kalhotky, kraťasy, sukni (cokoliv), tak se prohrčí úplně durch
zatím to neřeším, nechávám na nahato, když je venku teplo, taky si myslím, že to chce čas (ze začátku se počůrávala i nahatá), snad to všichni zvládneme rychle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky si počkám na radu, malá má 2 roky a kousek..když je nahá, tak si sama sedne na nočník, venku to má ještě raději, přičupne a čurá..i kadí,ale jakmile má plínu nebo kalhotky, tak čurá tam..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mame to uplne stejne, nahata cura krasne do nocniku, staci dat kalhotky a pocura se..
ale horsi je kakani, pul dne hlasi, ze bude kakat, ale na nocniku se nevykaka, pak dostane plenku a hned udela bobek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To chce čas já si taky myslela,že dcera bude mít plínky ještě v 1.třídě
Já pořád vysazovala, manžel už mi říkal už mně bolí hlava každou minutu se jí ptáš chceš čůrat
No a ve 2,5 letech najednou ráno po snídani přišla a chci čůrat od té doby z minuty na minutu
plínku nechtěla ani na noc. V noci se posadí a křičí z plných plic chci čůrattttttttttttttt
![]()
Sama si v noci nedojde, nehoda nebyla ani jedna
Tak měsíc před tím než si začala říkat, jsem jí začala dávat ty natahovací jednorázovky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka řeší problém, kerý už trvá cca 2 měsíce, 2 letá holčička už si říká na čůrání a je přes den bez plen, ale nejde jí si říct na velkou.. Pokaždé se pokadí do oblečení.. Když jí pak bobek vysypává před ní do záchodu a povídá si s ní, že bobek se dělá do záchodu tak odpovídá nene.. co s tím, chce to taky čas?
- Citovat
- Upravit
Taky tak. Postupně si řikal i s volnými tepláky. Teď i s trenýrkama, ale to si většinou ještě cvrnkne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mareček taky nechtěl jen u velké, teď taky říká ne, neci, ale nakonec ho přidržím, posloucháme jak udělá žbluňk, lepíme na nočník nálepky za odměnu apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Kamarádka řeší problém, kerý už trvá cca 2 měsíce, 2 letá holčička už si říká na čůrání a je přes den bez plen, ale nejde jí si říct na velkou.. Pokaždé se pokadí do oblečení.. Když jí pak bobek vysypává před ní do záchodu a povídá si s ní, že bobek se dělá do záchodu tak odpovídá nene.. co s tím, chce to taky čas?
Rozhodně, kamarádka takhle zadělala synovi na psychickou zácpu. Kluk se nevykaká klidně i týden, jen aby nemusel na nočník.
Vítek jinam než do plínky taky nekaká. Většinou to stihne ráno ještě do noční plíny, eventuelně počká na plenu na odpolední spaní, nebo na večerní spaní a nebo klidně i do druhýho dne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za odpovědi a za reakce
Ahoj holky, děkuji za odpovědi, jsem ráda, že nás je víc. Snad to teda zvládneme. Jsem ráda, že to aspoň zvládá takhle, a dám tomu čas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, mohu se trochu přifařit s dotazem ?
Mám 19m syna, ale já ho ani na nočníku neudržím. Tak 4 sekundy a slízá..pohádky, hračky..nic nepomáhá. Kdzž lítá nahatý, normálně čurá všude možně, pak to rozdupe..absolutně nějaký pocit, že to se nemá neeee. Kadění to samý..je schopnej kadit za chůze a bobek upadne na zem a frčí dál ![]()
Už se cítím jak blázen..kolem slyším, že vrstevnící minimálně. občas čurají na nočník nebo někteří šikovnější iž zvládaji den bez plíny, ale ten náš rarach nic ![]()
Mám ještě čekat ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Jak jsem psala v záhlaví diskuse, náš malý má 20 měsíců a ze dne na den se rozhodl chodit na nočník. Do toho minulého týdne chodil bez plíny a stejně, jak píšeš ty, vůbec mu nevadilo že se počůral a bych celý mokrý. Asi jen počkat. Oni si k tomu asi musí dozrát. Máme taky kolem samé děti, co čůrali už od roku na nočník…Ale zase potom přišlo období, kdy když nočník viděli, tak byl kravál. Neřeš to, jednou to přijde. U nás žádná změna, když je oblečený, tak se počůrá, hodl pořád peru. Snad mu to brzy dojde… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit