Jak se s dítětem domluvit na nočník?

Anonymní
6.7.11 14:33

Plinky

Ahoj holky memu synovi je 2,5 roku a stale ma plinky protoze pokousim se ho ucit na nocnik ale on jeste neumi mluvit a proste mi nerekne mami curat.....
mam pockat nebo co poradite???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
699
6.7.11 14:38

no ale nějak spolu komunikujete ne?tak ho nauč nějaké gesto nebo at má nočník na viditelném místě aby tě k nemu třeba zavedl a vyčural,nepíšeš jestli on už chápe co po něm chceš
já osobně bych ho vysazovala na nočník bez ohledu na to jestli mluví nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
6.7.11 14:40

jakekoliv gesto napriklad cii,aaa,a jine.
2,5lete dite urcite davat na nocnik.
U emho brachy pokud by se cekalo s nocnikem az zacne mluvit tak mel plinky do 4,5let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.7.11 15:06

Tak většinou se děti učí říkat „ee“.. Malé bude rok a půl,na nočník vysazujeme,už chápe k čemu ho má ale sama si říct neumí.. Jen jednou volala „e-ee“-posadila jsem a vykakala se,budto to byla náhoda a nebo si opravdu řekla..Ale od té doby zas nic.Chce to vysvětlovat a vysvětlovat..Ted jak je teplo začínám nechávat bez plíny-když se počůrá tak se toho lekne-hned posadim na nočník a říkám že „ee“ se dělá tam a že si musí říct.. Děti už v tomhle věku moc dobře některé věci chápou..takže doufám že i tohle během léta pochopí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
6.7.11 18:39

ahoj,mám tedy mladšího klučinu než ty,ale taky si neřekne,posazuji ho v průběhu dne na nočník,aby si zvykl,a snad pochopil,co po něm chci.¨
Apropo,proč anonym,co je na tom citlivého nebo choulostivého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
6.7.11 21:06

2,5 roku to už je velký kluk a i když nemluví tak moc dobře chápe co po něm chceš,naučit nějaké gesto,signal nebo tak něco.Moje malá je už bez plíny jen na spaní jí ještě má,ale je pravda že ona už mluví ve větách takže když chce na záchod tak řekne mamo honem cíkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
12.7.11 13:59

Nemluvení není překážkou. Kristýnka toho taky moc nenakecá. Na nočník si říká slůvkem „ee“ a úprkem směrem k němu. Léto je ideální na zkoušení, když se chytne, může to jít hodně rychle. Nám to od prvních úspěšných pokusů trvalo asi týden, teď už je od víkendu bez jediné nehody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
8.1.12 15:16

Ahoj holky, mám stejný problém.Syn má 2 roky, řekne maximálně máma, ne a když má hlad tak mamam a když potřebuje čůrat tak ani náhodou. Pořád mu opakuju že ee má udělat do nočníku, ale je to k ničemu. :roll: Nevím mám ještě počkat nebo to zkoušet dál? Nejhorší je že on je hrozně živý někdy nemá ani čas mě poslouchat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
8.1.12 15:19

Ahoj,podle mé zkušenosti musí dítko nejdříve pochopit,co po něm chceš.
A pak si sám uvědomit,že má potřebu na nočník,a dojít si.
Nevím,v jaké jste fázi odplenkování :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
8.1.12 15:27

Začala jsem to zkoušet když mu bylo asi 1.5 roku občas jsem ho posadila na nočník ale ze začátku byl jen řev, tak jsem zase vždycky na nějakou dobu nočník odložila.Teď se nočníku už nebojí, dokonce si i sám na něj sedne ale prostě mu nemůžu vysvětlit k čemu ten nočník je. :( Dyž ho nechám běhat nahýho tak se mi to málokdy povede odchytit abych ho tam honem posadila :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.12 16:02
pemi9 píše:
Ahoj holky, mám stejný problém.Syn má 2 roky, řekne maximálně máma, ne a když má hlad tak mamam a když potřebuje čůrat tak ani náhodou. Pořád mu opakuju že ee má udělat do nočníku, ale je to k ničemu. :roll: Nevím mám ještě počkat nebo to zkoušet dál? Nejhorší je že on je hrozně živý někdy nemá ani čas mě poslouchat :zed:

ahoj mýmu jsou taky dva roky a maximálně řekne máma,táta,teta,děda a občas bába ale aby,řekl že má hlad nebo čůrat tak to se mu nechce :lol: :lol: Ale posazuji ho na nočník během dne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
8.1.12 16:07

Ahoj,tak ja ho taky od 1,5 roku zkousela vysazovat na nocnik,nechat ho chodit pres leto bez plen,ale bez upechu.Jo obcas se tam sice vycural,ale to bylo tak 1× za tyden.Casteji cural pak mimo.
pak jsem toho tak na mesic uplne nechala,davala jen pleny a pote zkusila znova v jeho 2 letech a slo to :) Ze zacatku sice byli nehody,protoze on se sel vycurat jen kdyz jsem mu rekla ja,sam proste nesel,tak se radsi pocural.
ted uz to je 2 mesice,co na nocnik nebo zachod chodi curat uplne sam,sice si obcas predtim ucurne,ale neni to nic hrozneho.
A ted uz i tyden chodi na nocnik kakat,coz byl taky problem,vzdy kadil jen do pliny,kdyz ji dostal na spani.
Ja myslim,ze oni proste potrebujou cas na dozrani a kazde dite to ma hlavne jinak.Sama vim,ze kdyz se na to bude tlacit,tim min to pujde.
Podle me muzes zkouset dal,uz je dost velikej,aby to pochopil,ale hlavne lehce a nenasilne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
8.1.12 16:09

Jo a kdyz jsme doma,tak prcek me vubec nehlasi,ze jde curat,proste se sebere a jde :) svlikne se sam,pak obcas chce jen pomoct obliknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
8.1.12 16:10

Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
8.1.12 16:16

Tak malímu budou ted dva roky. Na nočník jsem ho dala poprví asi před tydnem (došly pleny) a celej den byl bez.Měl jí jen na noc. Ted je to týden a chodí už sám.Nic teda neřekne ale sedne si na něj a vyčůrá se sám. Dnes se i vykakal. Je už přes den bez plen. Mám z něj fakt radost. Nic jsem ho neučila . Tak nějak to pochopil hned sám a hlavně ho to baví. Já myslim že jestli malej nechce nic s tim neuděláš. Musíš počkat až bude sám chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze