Učení na nočník - oblečený se počůrá
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Učení na nočník
Ahoj maminky,zhruba před měsícem jsem začala Deniska (2 roky) učit na nočník.Už to krásně zvládá,ale jen když má holou prdku.Dám mu slipečky nebo cokoli jiného na nočník za žádnou cenu nejde a počůrá se.Už nevím jak ho to mám naučit.Když je oblečený ptám se ho každou půl hodinu jestli nechce čurat,zkouším posazovat na nočník a nikdy nic a jen co ho oblíknu a nebo se nedívám udělá to do slipečků.Přitom když je nahatý tak si na nočník dojde sám a má radost,že se vyčůral.Poradíte jak na to?Nemáte nějaký fígl?Děkuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,máme něco podobného,jen ještě dávám plíny,když sedí na nočníku,tak se občas vyčurá,ale někdy neudělá nic,a jen mu dám plenu,tak se pokadí.
Taky nevím,co s tím
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás zabraly tepláky naostro nebo něco volného - slipy vnímal jako plenku. A teď bych ho nechala klidně s holým zadkem, Samík tak chodil i v únoru, je vedro. A za pár dní, až si to víc zažije, tak to půjde aj se slipama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no my máme za necelé dva měsíce dva roky a už to doma zvládáme, musím ale hlídat a posazovat, a je taky nahatý, jak je oblečený, hlásí, ale sem tam už čůrá…venku to teda ještě nehrozí, jsme vyšli ven a za 10 minut byl pocrbaný a ani nehlásil, měl jiné starosti
takže si taky počkám na rady…
mám druhé mimi 4m, a jak kojím, nestíhám reagovat, takže o to je to těžší…ale pokroky máme, tak ať to brzy jde samo bez nehod
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:
U nás zabraly tepláky naostro nebo něco volného - slipy vnímal jako plenku. A teď bych ho nechala klidně s holým zadkem, Samík tak chodil i v únoru, je vedro. A za pár dní, až si to víc zažije, tak to půjde aj se slipama
Angu,já se ale bojim,že to tu budeme mít všechno počůraný a pokaděný ![]()
On je pořád v pohybu,a já nestíhám sledovat,jestli nečůrá.Jednou jsem ho chtěla hnedka dát na nočník,a čůrání se mu zarazilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nám už bobek taky vypadl teplákama
s čůráním oká, to já sleduju kolik je hodin a podle toho, jak pije posadím, jak se nevyčůrá, tak dám za pět minut zase
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.s. píše:
nám už bobek taky vypadl teplákama![]()
s čůráním oká, to já sleduju kolik je hodin a podle toho, jak pije posadím, jak se nevyčůrá, tak dám za pět minut zase
![]()
jo,já se taky snažím,ale předevčírem se mi nevyčůral ani jednou
a to posazuju dost často-snad ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Járovi byly dva pryč a byl na plíně. Já bych to neřešila, ale tlak okolí - „on je pořád na plíně?“ Tak jsem mu plínu sundala, a nestíhala prát tepláky. Už nosil i ty od pyžámek, protože na sklonku dne už jsem mu neměla co oblíct (všechno počůraný) a byt byl jak od pejska - všude loužičky. Resp. všechno očůraný (loužičky jsem pochopitelně vytírala.) Nepochopil. Prostě „ee“ ve chvíli, kdy se to už dělo. A až v létě, kdy lítal nahatej a mohl okamžitě kontrolovat močák a pindíka, tak mu to secvaklo. Snad během týdne. Jo, a na nočník začal chodit prakticky až ve třech letech. (Do tý doby jen a pouze na velký záchod.) Má ho u postele a když se chce vyčůrat a nechce se mu jít až na záchod, tak se vyčůrá. Třeba v noci.
Prostě vydrž. Nekontroluj, co umí sousedovic Pepíček, nepročítej tabulky, co by měl umět Denisek … on se to naučí, neboj. Dej mu čas. Na prvním rande se do slipů nepočůrá! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Momi, to jsme taky pár dnů měli. On totiž hysterčil, když se počural na podlahu - tak jsme mu furt říkali, že to nevadí, utřeme - a ho to nějak chytlo, takže jsem pak vždycky slyšela „tekoucí vodu“ a komentář „nevadí, utřeme to“ a cákání
Ale máme plovoučku, nevadilo to. Stačilo vysvětlit a do dvou dnů říkal na nočník - asi fakt dozrál, měl 22 měsíců ![]()
Pak právě chodil jenom s holým zadkem a do slipů čural, tak dostával návleky nebo tepláky naostro a pak jednoho dne zahlásil i v plence, zkusili jsme dát slipy a dobré . to trvalo týden, max. dva.
Pak prolomil odpor „co to zase ta matka vymyslela za blbost“, zkusil se vyčurat s babičkou venku a od té doby paráda. Až na to spaní teda, to furt nedává zatím… Kadění příšlo nějak samo, taky to musel prolomit, zjistit, že to jde a od té doby dobré, bobek v plence nebyl.
Ještě nutno dodat, že do té doby měl při posazení na nočník hysterák a byl to nepřítel č. 1
Tam zase pomohl tatínek, od něho se tam nechal dát (nechtěl totiž už nosit plenku, že ho škrábe) - protože matka na něho asi furt zkouší nějaké blbosti nebo co
![]()
To jsem se zase rozepsala, to jsem ani neměla v úmyslu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Emilie za pozitivní příspěvek ![]()
hlavně,aby mi ho vzali do školky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my jsme učili malého rovnou na záchod, vyptávání a posazování bylo k ničemu, spíš jsme mu to pořád vysvětlovali, k čemu ten záchod je, kdy tam chodíme atd… čůrat se naučil poměrně rychle, s bobíkem to šlo pomaleji, ale možnost splachování ho lákala.. ![]()
Prostě až se sami rozhodnou, tak to tam budou dělat, lámat ho nám moc nepomohlo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mě teda pomohla rada od holek z březňátek, naší diskuze, že to fakt chce důslednost, a opravdu, dávala jsem si pozor, čuměla na hodiny a ono to najednou šlo…dříve seděl na nočníku třeba 10 minut a nic, teď už pochopil, sedne a crbe…
jen bobek dělá večer po nutrilonu a to jako sedí sedí na nočníku, čtu pohádku a stejně pak jak odejdu, tak se vytentuje do plíny
![]()
jojo, přesně, ještě máte plíny, hm, to máte dvoje, co a furt ty kecy, ale já si z toho nic nedělám…moje známá děcko bije vařechou a už chodí…ale to mi příjde docela divoké, nechápou to, neumí to, tak se to musí učit a ne dávat vařechou
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo že se vykadil na zem a nebo vyčůral, jsem hleděla a to je tak starý jak náš toník
ale už mu to jde asi lépe, mají zahradu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit