Výklad karet - učení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
82
31.5.11 16:37

Výklad karet - učení

Ahoj holky, chtěla bych Vás poprosit o Vaše zkušenosti.Vždycky mě fascinovalo tajemno a výklad karet a ráda bych se tomu také přiučila. Zajímalo by mne, jak vy jste s výkladem karet začínali, zda máte nějaké oblíbené knížky, web stránky…Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
755
31.5.11 16:43

Ahojky, já jsem jeden čas docela „ujížděla“ na stránkách www.vestirna.com :palec: Jinak já mám doma cikánské karty i s knížkou, jak vykládat, ale samozřejmě to neumím podle svých představ… potřebovala bych někoho, kdo tomu opravdu rozumí… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminkaa
13.10.11 09:43
Jako sama pro sebe?? :lol: …nikdy se nemůže napojit sama na svou duši a vykládat sobě,pokud tak učiní,mohou být informace zcela jiné,leda by jí vyložil někdo jiný,ale sobě to nikdy nedokáže jako jinému.V to mají kartářky smůlu,že sama sobě nemůže vyložit a pak musí kartářka ke kartářce.I zde jsou meze které nelze překročit :cry: .
donaga píše:
Ono myslím záleží na tom, jak hluboce se tomu chceš věnovat. Jestli by ses vykládáním chtěla „živit“, tak by to chtělo asi nějakého učitele. Jestli si chceš vykládat jen tak pro sebe, tak stačí karty a nějaká učebnice výkladu. Ale nejde to hned, je to dost o vytrvalosti a cviku.
  • Citovat
  • Upravit
14.10.11 11:20

ahoj, záleží i na tom, jaké si vybereš karty (a tím jsem začínala já)- ke kartám je obvykle kniha, nějaká úplně nejzákladnější příručka na úvod, moc Ti toho většinou nedá (ale nějak se začít musí, že jo), nejvíce pramenů (jak knih, tak na netu) je asi na Rider-Waite tarot, na druhém místě na Crowleyho tarot, ale těch karet je nepřeberné množství, každý si musí vybrat sám, jaké se mu líbí a vyhovují mu. Ale ten RW tarot bych docela doporučila, má docela jasnou a ne tak složitou symboliku a obecně je hodně používaný. Pěkné stránky o kartách jsou třeba i tyto:

http://www.spimajim.nazory.eu/

(ráda a již déle tam chodím a dost mi daly…a přes úvodní stranu se dostaneš i na kartářské fórum, kde můžeš zkonzultovat vše s ostatními…určitě si tam pěkně počteš i rady, jak postupovat v začátcích apod.)

Přeji hodně příjemných chvil s kartami, je to studium na celý život… :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
22.10.11 09:33

Na naučení se významům tarotových karet je perfektní Mytický tarot - autorka ho celý postavila na řecké mytologii, která je mnoha z nás z povinné školní četby celkem blízká. Vzhledem k tomu, že každá řada (hole, meče, poháry, pentakly) celá vypráví postupně od karty ke kartě jeden příběh, velice dobře se to pamatuje.

Obecně se člověk význam karet učí postupně a i po delší době dokáže karta odkrýt některý ze svých dalších významů.

Často doporučovanou začátečnickou metodou je vytáhnout si kartu na den, přečíst si její význam a čekat, co se v daném dni stane a jak to s kartou koresponduje. Osobně mám dobrou zkušenost s aplikací této metody na delší období (tedy ne karta jen na den, ale třeba na měsíc), hodně to pomáhá pochopit hlubší významy té které karty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kejla
13.2.13 21:10

Ahoj lidicky, ze sve zkusenosti musim rict, ze jsem stale spokojena se svou kartarkou Isabel – Isabelinytaroty, jeji stranky. Vyklada sny a tarotove karty na internetu a ma zajimavou aplikaci, ze si kazdy muze vytahnout sve vlastni karty na svoje otazky. Je to pro me prijemna relaxace a vzdy mi to od ni vyslo! Mam ji rada a nedam na ni dopustit. Vrele Isabel doporucuji! :palec:

• Citovat
  • Upravit
85
13.11.14 14:10

Zdravím všechny kartářky,

řeším teď jednu životní situaci a chtěla bych si zkusit nechat poradit přes výklad karet. Byla by tady nějaká holčina, která by v rámci procvičení/učení udělala výklad přes net?

díky za odpovědi, napište prosím do zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.15 10:59
@Kejla píše:
Ahoj lidicky, ze sve zkusenosti musim rict, ze jsem stale spokojena se svou kartarkou Isabel – Isabelinytaroty, jeji stranky. Vyklada sny a tarotove karty na internetu a ma zajimavou aplikaci, ze si kazdy muze vytahnout sve vlastni karty na svoje otazky. Je to pro me prijemna relaxace a vzdy mi to od ni vyslo! Mam ji rada a nedam na ni dopustit. Vrele Isabel doporucuji! :palec:

Jako reklama dobrý… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.15 11:01
@monla píše:
Ahoj holky, chtěla bych Vás poprosit o Vaše zkušenosti.Vždycky mě fascinovalo tajemno a výklad karet a ráda bych se tomu také přiučila. Zajímalo by mne, jak vy jste s výkladem karet začínali, zda máte nějaké oblíbené knížky, web stránky…Děkuji za rady

Chtěl bych všechny varovat. Jakékoliv věštění, okultismus, magie a pod.,je Bibli zakázané. Začínáte si se špatným duchovním světem a může se vám to vymstít.

• Citovat
  • Upravit
182
23.11.19 00:12

Přečetla jsem pár příkladů vykládání karet tady v diskuzi a přidám se :-)
Sama karty vykládám a dělám to pro zábavu a při tom se ještě učím zdokonalovat, protože každá otázka nebo jedna pořád ta stejná a položená několika jinými lidmi je vždy jiný odpověď a hlavně dané situace tazatele. Tarotové karty jsem dostala před několika lety a cca 4 roky jsem na ně nesáhla, nešlo mi to až jednou mi to kamarádka ukázala jeden ze systému a vzala jsem je a od té doby se ptám hlavně nich :-)
Pokud jde tady o morální očistu kdy tady se někdo opírá o bibli tak je to každého věc jestli navštíví kartářku a nechápu jakého hříchu se dopouští. Pokud to Bible je těžká kniha a kdo ji chce číst musí se naučit pochopit každý žalm který je v ní napsán. Pokud se opírate o křesťanství tak raději pomlčet bo ti se dopustili více hříchu než si myslíte a to čteme i do dnes tak raději pomlčíme. Neházíme všechny věrné do jednoho pytle, ale…Nemluvím o dalších náboženstvích, každé ma něco. Já věřím, ale mám svého Boha a své Anděly a to je mé náboženství v uvozovkách a nikomu nemyju mozek :-)
Tak že pro ty co chcou začít s kartami doporučuji lenormand karty jsou lehké a jejich lepší význam najdete na internetu rada je vykládám. Pak jsou Andělské od Dorien, ty jsou také lehké, a pak cigánky karty taky lehké na výklad. Pro ty co se cítí tak taroty.

Ještě malá informace pokud chcete vykládat sobě tak musíte příjmout i tu karta která není dobrá a spíše v tom hledat co potřebujete vědět.

A ještě jedno info karty Vám ukazují budoucnost ale hlavně dobrá kartářka Vám ukazuje cestu a pokud to varuje že takto nepůjde. Zaleží na výkladu a na tom co chcete vědět a přijmout a a zkusit to třeba jinak.

Tak pokud se do toho pustíte lehké učení přeji :-)

:mavam: :mavam: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.1.21 16:51

Já jsem se o výklad karet snažila, ale absolutně mi to nejde. Sice postupuji podle návodu, ale vůbec to nevychází a to jsem už zkoušela několik typů karet. Raději si nechám karty vyložit od někoho jiného, než abych si vyložila něco, co nebude pravda a zbytečně z toho budu vystrašená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
13.5.21 08:46

Holky já vykládám. Používám teda cikánské karty. Kdyby jste někdo potřeboval se na něco zeptat nebo udělat výklad, napište mi do zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat