Vykřikuje nesmysly

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35735
27.5.19 12:43

Napadl mě Touretteův syndrom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27.5.19 12:49

@pikola Mně taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13742

Tak měla problémy, má různé poruchy, tak se prostě nechová jako ostatní deti. Mozek ji funguje jinak, nebude poslouchat jako pejsek. Musíš ji tak brát a spíš se snažit do ní vcítit a zjistit, jak se s ní v klidu domluvit. Když z ní budeš na nervy a budeš neustále ve stresu, co zase vyvádí, tak to asi ani jedné z vás nepomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141

Nevim diagnozu.Ale napadlo me nemysli pikaču? Nevim jak se to pise, ale bylo to v pokemonech.Jsem asi mimo :oops: Ale nas 3,5 lety.Vzdy zacne neco rikat z pohadky. A my nevime oco jde.Ted treba rikal porad,,to je myska vec''pak sme videli Micky mouse a on tam tohle rika :lol:

Příspěvek upraven 27.05.19 v 12:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1387
27.5.19 12:50
@pikola píše:
Napadl mě Touretteův syndrom

Take me to napadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
27.5.19 12:53

@pikola @padesátikoruna teď jsem načetla a i by to sedělo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
27.5.19 12:58

@AnastazieB však já vím, i se snažím…no taky jsem jen člověk. Navíc vím, že spousty věcí dělá jen když jsem na blízku, jakoby vypla, však maminka se o všechno postará. Takže určité vzorce chování chápe, jen je nechce dodržovat se mnou.
A s více dětmi je to pak někdy na palici :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10243
27.5.19 13:00

@aleaa Mám pro tebe dbrou zprávu. Totiž - na chování dcery mi nepřijd enic mimořádného :-). Podobné věci si v určitém věku zažiješ skoro s kadým dítětem.
Patří to k vývoji, u některých dětí je to silnější, protože je to i jejich způsob volání po sourozenci. Odhaduji, že se to více projevilo po příchodu mladšího dítěte.
Co s tím? Čím méně na to budeš reagovat, tím lépe. Pak to pro dítě ztratí ten smysl upozorňování. Jo, je to o nervech, a sám se tím 100% řídit u vlastního dítěte neumím, ale je to asi jediný, co s tím lze dělat.
Dobrý zpráva je, že buď z toho vyroste, a jestli ne, v dospělosti si ji někdo odvede a PIKAVU budeš moci vykřikovat ty :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
27.5.19 13:05

No ty nepotřebuješ odstraňovat ony zlozvyky, ale učit ji konstruktivně ze sebe dostat to napětí, kterým je přeplněná a učit ji kompenzovat její odlišnou neurologii.

Bohužel potřebuješ na to trpělivost a laskavost - jinak se ti k tomu přidá ještě její úzkost a z ní plynoucí neurotické potíže, které to celé zhoršují.

Jsou na to soubory civčení, relaxační techny, úprava režimu a tak. Nemáte někde v okolí sdružení, které se věnuje dětem s poruchami pozornosti či jinými lehčími neurologickými problémy? Jednak právě nejrůznější kompenzační cvičení pro děti nabízí. A hlavně tam bývá možnost se potkat s rodiči ve stejné situaci a ulevit si tím, že ostatní řeší to samé.

Pokud nic takového v dosahu není, tak nějaký klinický psycholog - spíš hlasuju za rodinného. Tady je adresář.

http://www.soft-zs.cz/…ce/terapeuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.19 13:06

Dobrý den,

a nedívá se někdy na tablet? PIKAVU by mohlo znamenat PEEKABOO - což znamená kuk (našla jsem tě). Pokud to viděla na tabletu, tak to možná odkoukala odtud (syn mi to taky dělá - 3 roky, ale jen někdy doma a u toho si odkrývá oči)….

• Citovat
  • Upravit
2450

Nase mala taky opakuje a,,,rika,, veci z pohadek…ma rok a pul. Treba ted se porad drzela zatoho hlavu a my. mysleli ze ji boli hlava…ne predvadela jak krtecek sedi a drzi se za hlavu a breci :lol: ale to trhani vlasu atd..mozna bych navstivila nejakeho detskeho psychologa nebo tak neco, oni uz vi jak s detma pracovat co by mohlo neco odhalit :nevim: kazdopadne si myslim ze z toho beztak vyroste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621

@aleaa
Můj starší syn je podobný, buď si kousal nehty, teď zase pokašlává a na vykřikování nesmyslů je taky expert. Teď se to utlumuje, většinou to bylo v rámci nějaké změny, žijeme v zahraničí, tak třeba jsme přijeli zpátky na dovolenou do Čech a prvních pár dní to bylo peklo.

Ale fakt to téměř ustalo. Ještě před rokem to bylo na denním pořádku. A teď myslím, že už to nedělá vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
27.5.19 13:22

@Premek_Orac :D díky, to jsem potřebovala slyšet :palec:.

A díky všem za reakci a doporučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4455
27.5.19 13:24

Chápu tvé vyčerpání… Také máme nějaký ten zdravotní handicap i když to není nic hrozné, vyčerpává to a občas jsem také už zlá i když vím, že dcera za to nemůže. I maminky jsou jen lidi.
S tím výkřikem mě také napadl Pikaču z Pokemonů, ale napadl mě teda i ten Tourett… :(
Pokud tě můžu uklidnit, tak mladší dcera dělá při naštvání podobné věci - jednu chvíli si také trhala vlasy, pak shazovala věci ze stolu - klidně sklenky, plné talíře, dokonce si chvíli bouchala hlavu o zeď… A je teda neurologicky naprosto v pořádku :hug: Jen je prostě nerv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
27.5.19 13:31

Syn (6 let) je taky expert na zlozvyky. Např: cucání trička ve výstřihu, že tam měl flek až na prsa, dlouhý rukávy nenosil proto vůbec, bunda taky ocucana, pak bylo období, že si olizoval zápěstí, vykřikování nesmyslů taky proběhlo. Přesně jako u vás, jeden zlozvyk přešel, začal jinej. Momentálně je bez zlozvyku, hurá :) teď cuca trička mladší (3 roky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí