Vykřikuje nesmysly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1240
27.5.19 13:31

Syn (6 let) je taky expert na zlozvyky. Např: cucání trička ve výstřihu, že tam měl flek až na prsa, dlouhý rukávy nenosil proto vůbec, bunda taky ocucana, pak bylo období, že si olizoval zápěstí, vykřikování nesmyslů taky proběhlo. Přesně jako u vás, jeden zlozvyk přešel, začal jinej. Momentálně je bez zlozvyku, hurá :) teď cuca trička mladší (3 roky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.19 13:43

Docela se stydim za to, ze me casto dohaneji k silenstvi 2 zdrave deti. Mate muj obdiv, kdyz mate vice malych deti, z toho jedno se zdravotnimi problemy.
Ty predchozi zlozvyky mi take pripadaji o dost horsi. Co si zkusit rikat, ze vykrikovani je v pohode, hlavne kdyz si netrha vlasy? Casto se mi stane, ze pokud neco prestanu povazovat za problem, ten problem se ti tak ze 2/3 vyresi.

• Citovat
  • Upravit
5696
27.5.19 13:59
@Premek_Orac píše:
@aleaa Mám pro tebe dbrou zprávu. Totiž - na chování dcery mi nepřijd enic mimořádného :-). Podobné věci si v určitém věku zažiješ skoro s kadým dítětem.
Patří to k vývoji, u některých dětí je to silnější, protože je to i jejich způsob volání po sourozenci. Odhaduji, že se to více projevilo po příchodu mladšího dítěte.
Co s tím? Čím méně na to budeš reagovat, tím lépe. Pak to pro dítě ztratí ten smysl upozorňování. Jo, je to o nervech, a sám se tím 100% řídit u vlastního dítěte neumím, ale je to asi jediný, co s tím lze dělat.
Dobrý zpráva je, že buď z toho vyroste, a jestli ne, v dospělosti si ji někdo odvede a PIKAVU budeš moci vykřikovat ty :-).

Fakt Ti to přijde normální? :think: Já jsem něco podobného nezažila u žádného ze svých dětí, úplně nejvíc nenormální je cucání vlasů. :nevim: Myslím, že dcerka zakladatelky má nějaký problém a určitě by bylo vhodné to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10260
27.5.19 14:03

@Zabatko Normální..... Nepřijde mi to nenormální, pokud za normální považujeme tpické chování veliké skupiny populace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.19 14:16

Za me dnes anonymne. Syn take zlozvyky, vlastne uz skoro ritualy, kdyz pominu diagnostikovane adhd, ruzne dys, pravolevy, a dalsi, tak denne nekolik ritualu neustale se opakujicich. Sermovani cimkoliv v ruce, vykrikovani, zvuky, po sobe jdouci presne vety (nedej boze, kdyz vypadne nejake slovo, hned se seka, plac…), kdyz jeden „odbourame“ prijde novy. Mel to takhle uz od mala a muzu rict, ze skolkove obdobi je proti skole prochazka ruzovym sadem… cim starsi, tim vetsi naroky a emocionalni zatez a tim take vetsi nutkavost utect do sveho sveta. Chapu vas a bude to narocne. Ted mame i leky, ale zlepseni je za me tak 10%… chodime do poradny, ale vlastne to neni zadny velky objev, musite hlavne v sobe a rodine najit klic k tomu, aby vse nejak fungovalo. Pro vnejsi svet se syn jevi jako „je proste trochu svuj“ ale kazdodeni boj o to se nezblaznit stoji za to :-) kazdopadne ho stale povazuji za zdrave dite (zadne postizeni, celodenni pece, jine zdravotni problemy - kdyz si clovek uvedomi s cim vsim se musi potykat jini…). Take vim, ze prace se skolou a samostatnosti bude jeste beh na hodne dlouho trat, ale tesim se, a doufam, ze ho pro zivot pripravime dobre a nejaka nastavajici nam ho pak nevrati domu :D

• Citovat
  • Upravit
766
27.5.19 14:20

@Zabatko samozřejmě vím, že se něco děje, docházíme má kontroly do speciálního pedagogického centra, ve školce má asistenta (i když ten byl původně kvůli jinému, fyzickému problému, každopádně jsem za něj ráda i nyní). Taková větší prověrka ji čeká příští školní rok, kvůli odkladu.

Jen bych potřebovala slyšet, že si tím prochází i jiné děti… Protože kolikrát to vypadá, že to neskončí. Zvládla toho už strašně moc a jsem na ní pyšná. Je to tvrďák. Jen už nepoznám co je naschvál a co ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
27.5.19 14:22
@Anonymní píše:
Za me dnes anonymne. Syn take zlozvyky, vlastne uz skoro ritualy, kdyz pominu diagnostikovane adhd, ruzne dys, pravolevy, a dalsi, tak denne nekolik ritualu neustale se opakujicich. Sermovani cimkoliv v ruce, vykrikovani, zvuky, po sobe jdouci presne vety (nedej boze, kdyz vypadne nejake slovo, hned se seka, plac…), kdyz jeden „odbourame“ prijde novy. Mel to takhle uz od mala a muzu rict, ze skolkove obdobi je proti skole prochazka ruzovym sadem… cim starsi, tim vetsi naroky a emocionalni zatez a tim take vetsi nutkavost utect do sveho sveta. Chapu vas a bude to narocne. Ted mame i leky, ale zlepseni je za me tak 10%… chodime do poradny, ale vlastne to neni zadny velky objev, musite hlavne v sobe a rodine najit klic k tomu, aby vse nejak fungovalo. Pro vnejsi svet se syn jevi jako „je proste trochu svuj“ ale kazdodeni boj o to se nezblaznit stoji za to :-) kazdopadne ho stale povazuji za zdrave dite (zadne postizeni, celodenni pece, jine zdravotni problemy - kdyz si clovek uvedomi s cim vsim se musi potykat jini…). Take vim, ze prace se skolou a samostatnosti bude jeste beh na hodne dlouho trat, ale tesim se, a doufam, ze ho pro zivot pripravime dobre a nejaka nastavajici nam ho pak nevrati domu :D

Ano, ano, to je ono. Takhle se také projevuje!!! Neumí zpracovat emoce a jakoby se nedokázala ovládnout. I ty rituály sedí.. Děkuji za příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.19 14:49
@xammy píše:
Syn (6 let) je taky expert na zlozvyky. Např: cucání trička ve výstřihu, že tam měl flek až na prsa, dlouhý rukávy nenosil proto vůbec, bunda taky ocucana, pak bylo období, že si olizoval zápěstí, vykřikování nesmyslů taky proběhlo. Přesně jako u vás, jeden zlozvyk přešel, začal jinej. Momentálně je bez zlozvyku, hurá :) teď cuca trička mladší (3 roky)

Píšete o mém synovi? :D Podobnost čistě náhodná :) 6 let a taky cucá trička, rukávy. Občas i vykouše díru :zed: Skončil před cca 2 měsíci, teď si často cucá palec.
Nevím, proč se to děje, citově není nevyrovnaný a lásky má dostatek, ale má určité problémy, vývojovou dysfázii a problémy s grafomotorikou (psaní, kreslení je velký problém), plus problémy s řečí.
Tak možná určitá skrytá flustrace..?

V každém případě, maminky, nepřijde vám divné, že je čím dál víc takto postižených dětí? Naše generace jich tolik nezažila, jen zcela ojedinělé případy. Ale tahle generace je plná postižených dětí s různými vývojovými poruchami, různými stupni PAS atd. Něco je špatně. Nechci ukazovat, nemám důkazy, ale jen lepšími diagnostickými metodami to opravdu není, protože ty děti se projevují velmi výrazně, takže poruchy jsou skutečně viditelné, nic skrytého, co by odhalila až lepší diagnostika.

• Citovat
  • Upravit
4470
27.5.19 14:50
@Zabatko píše:
Fakt Ti to přijde normální? :think: Já jsem něco podobného nezažila u žádného ze svých dětí, úplně nejvíc nenormální je cucání vlasů. :nevim: Myslím, že dcerka zakladatelky má nějaký problém a určitě by bylo vhodné to řešit.

Mně to
také nepřijde nějak zvlášť nenormální… Jako dítě jsem si také cucala vlasy a i bez odborné pomoci jsem se v psychickém zdraví dožila dospělosti a jsem docela normální člověk. :mrgreen: Kolik znáš dětí? Já s nimi dělám a řeknu ti, že vlasy si cucá spousta děcek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77008
27.5.19 14:55
@Anonymní píše:
Píšete o mém synovi? :D Podobnost čistě náhodná :) 6 let a taky cucá trička, rukávy. Občas i vykouše díru :zed: Skončil před cca 2 měsíci, teď si často cucá palec.
Nevím, proč se to děje, citově není nevyrovnaný a lásky má dostatek, ale má určité problémy, vývojovou dysfázii a problémy s grafomotorikou (psaní, kreslení je velký problém), plus problémy s řečí.
Tak možná určitá skrytá flustrace..?V každém případě, maminky, nepřijde vám divné, že je čím dál víc takto postižených dětí? Naše generace jich tolik nezažila, jen zcela ojedinělé případy. Ale tahle generace je plná postižených dětí s různými vývojovými poruchami, různými stupni PAS atd. Něco je špatně. Nechci ukazovat, nemám důkazy, ale jen lepšími diagnostickými metodami to opravdu není, protože ty děti se projevují velmi výrazně, takže poruchy jsou skutečně viditelné, nic skrytého, co by odhalila až lepší diagnostika.

mhm, taky nad tímto problémem přemýšlím, ono vždy byli nějací „postižení“ lidé, ale většinou byli postiženi hodně a vlastně vyřazeni z normálního života, což dle mně bylo dobře
já v tom vidím více vlivů, bylo by to na dlouhé diskuse, ale hlavní bude to, že se dnes narodí děti, které by se dřív vůbec nenarodily, ať už je za tím ivf a jiné metody anebo zachráněné těhotenství, které by dřív prostě nedopadly
je to kruté, ale ona příroda ví, co dělá, ale člověk ji čím dál tím víc obelstívá, a za to jsou zas nějaké dopady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.19 15:25

@stinga
Tak zrovna mé těhotenství bylo v podstatě ukázkové, přirozené, žádné problémy a porod v termínu.
Nicméně reakce ve 4m na očkování byla katastrofická, přesto jsme byli donuceni (!) pokračovat, takže do roka dostal vše, co bylo v očkovacím schématu. MMR ale již nedostal a nedostane, v té době jsem se již silně vzbouřila. Mrzí mě, že jsem to neudělala dřív, po první těžké reakci, bohužel tehdy se se mnou o tom nikdo příliš nebavil (vlastně vůbec, jsem přeci „jenom“ matka a oni odborníci a „oni ví“, co je pro mé dítě nejlepší) a reakce, kterou měl, je prý častá a normální (ikdyž tedy nevím, jestli neuro křeče, záchvaty a skoro dvoutýdenní 39-40C horečka někomu přijde normální, mně určitě ne).
To by ale bylo na další debatu a o tom tohle vlákno není.

• Citovat
  • Upravit
77008
27.5.19 15:42
@Anonymní píše:
@stinga
Tak zrovna mé těhotenství bylo v podstatě ukázkové, přirozené, žádné problémy a porod v termínu.
Nicméně reakce ve 4m na očkování byla katastrofická, přesto jsme byli donuceni (!) pokračovat, takže do roka dostal vše, co bylo v očkovacím schématu. MMR ale již nedostal a nedostane, v té době jsem se již silně vzbouřila. Mrzí mě, že jsem to neudělala dřív, po první těžké reakci, bohužel tehdy se se mnou o tom nikdo příliš nebavil (vlastně vůbec, jsem přeci „jenom“ matka a oni odborníci a „oni ví“, co je pro mé dítě nejlepší) a reakce, kterou měl, je prý častá a normální (ikdyž tedy nevím, jestli neuro křeče, záchvaty a skoro dvoutýdenní 39-40C horečka někomu přijde normální, mně určitě ne).
To by ale bylo na další debatu a o tom tohle vlákno není.

no taky další možnost, já jsem mírně pro očkování, ale vůbec nesouhlasím s nynějšími vakcínami, ale to by bylo na dlouhou a sem nepatřící debatu
já teda mám ve svém okolí matku, která nenaočkovala vůbec nic a nedonutili ji, je to naše lektorka Fitmami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.19 15:59

Co se tyka vyskytu tech poruch, asi to ma nejakou stoupajici tendenci, ale z velke casti (nerikam vse) to prikladam proinformovanosti a vetsimu sledovani deti… ve skole proste deti propadaly (neumely, neslo jim to, nesoustredily se, byly zive, divoke), nebo chodily do zvlastni skoly, vic se to nerozebiralo, spousta jich delala ucnaky, remeslne obory, manualni prace, bez maturit (v dnesni dobe tyto obory zejou prazdnotou), vychova byla take jina. Jen kdyz si vezmu kolik dospelych chlapu neumi psat psace :D nerikam ze jsou vsichni dysgrafici, ale cast se jich pod to schova. Znam i pani, co ma maleho s ocividnou poruchou, kterou ma jeho otec, ktery ma super praci a funguje, i ucitelstvo se ji ptalo, jak se takovy clovek dokaze uplatnit… dnes je ten pristup jiny.
Ja sama se adhd muzu s klidem nazvat, ale souvislosti mi zacaly dochazet az kdyz se resil muj syn…

A jak rekla pani v ppp: driv s tim kazdy nejak zabojoval, papiry se nedavaly. Ted jsme autista po ranu kazdy.

Neco pravdy na tom bude. Tim ale nevysvetluji pripady tezce postizenych deti, zavaznych poruch atd., s temi jsem se drive nesetkavala v beznem zivote… jen davam v dnesni dobe mozna pro nekoho trochu neradikalni pohled na vec…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML