Vyléčený výhřez ploténky / 2r.

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30.11.23 09:35

Vyléčený výhřez ploténky / 2r.

Ahoj,

mám výhřez L4L5 - 10mm a L5S1 - 2mm léčím se bez operace už 2hý rok. Plotenka mi vytekla, měsíc jsem nechodil, 2 týdny kapačky, 9mesicu prášky (tramadol, novalgin, aescin, milgama, dyclofenac, aulin)
Začal jsem klasickou rehabilitací, pak dornova metoda, sm system, posilovací cviky dýchaní atd. Nic mne nevyléčilo.
Nejvíce mi pomáhá senzomotorika. Před týdnem jsem narazil na knihu,,Mechanika Zad,, od Stuarta McGilla (úplný opak co radí terapeuti, neprotahovat zadá atd). Po přečtení a dodržovaní určitých zásad se mi povedlo zažít krásné 4dny bez bolesti zad a střílení bolesti do nohy. Pak jsem se vrátil zpět k zlozvykům přetáhnul cvičení a problémy se vrátili. Momentálně se snažím dodržet zásady knihy a pomalu se mi to lepší.

Stav TEĎ:
Nemůžu dlouho sedět, protože po 15min se objeví bolesti (jdou překonat ale…) Nemůžu ležet dlouho a jenom v určité pozici. Můžu chodit, ale jenom cca hodinu a pak 10min pauza. Už neberu prášky na bolest, ale k operaci to není, protože nohu netahnu.

Je tady někdo kdo to vyléčil bez operace po tak dlouhé době? Nebo to má stejné?

PS: Rad jsem přidám příspěvky jak se mi nemoc bude vyvíjet (zlepšení i zhoršení).

Příspěvek upraven 30.11.23 v 09:53

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30.11.23 09:42

Foto