Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, nemáte nějký typ na výlet s ročním miminem (golfky a auto máme) na severní moravě. (moravskoslezký kraj…)
Kamkoli chceš, já mám ráda třeba Hukvaldy - pěkná procházečka, trošku dokopečka a nahoře krásná zříceninka - s golfkama paráda - asfaltová cesta, procházečka pod bukovým stromovím.
Jinak nedaleko je Nový Jičín se zámečkem přímo na náměstí.
A kousek dále Frenštát pod Radhoštěm (konají se krajové radovánky - stačí najít na netu program) a ještě kousek dále Rožnov pod Radhoštěm - kde je krásný skanzen a procházečka min. na celý den.
No a v Ostravě je například ZOO.
Kopřivnice - technické muzeum Tatrovek a hezká prochajda na rozhlednu Bílá hora.
A hned vedle Štramberk - známá Trúba a perníkové štramberské uši…
Atd. atd. atd.
Budeš-li mít nějaké otázky, napiš (třeba sz)
hezký výběr přeje Alča
Ahoj,
a co takhle výlet rovnou na Radhošť? Lanovka vás vyveze na malebné Pustevny a pak procházkou kolem Radegastu na Radhošť. Když to zvládnu já, zvládne to i roční dítko. ![]()
Nebo Opavské arboretum, lázeňské Luhačovice či Teplice?
Mimochodem Ostravský hrad je prý moc hezky opraven. Nevím, nebyla jsem.
A já osobně miluji hrad Bouzov na Hané!!! ( O princezně Jasněnce a létajícím ševci).
Je toho hodně.
.. Jestli mě něco napadne, písnu.
Lucie
Severni Morava je nadherna…
Co Ostravska nebo Olomoucka ZOO? Nebo park u zamku Hradec nad Moravici, Hukvaldy a spousta dalsich nadhernych mist, na ktery si ted samosebou nevzpomenu
Jooo, treba arboretum u Opavy - to je fakt nadhera!
Je toho spousta, s kocarkem je toho sjizdno dost, dalsi trasy jsou prima se satkem - chce to jen odvahu vyjet.
Preju kasne vyletovani!!!!)
Lesina
a co takhle Lešná - Zoo v Kostelci u Zlína, krásně přebudovaná, otevřené nové výběhy pro lvy, dá se zde procházet expozicemi, jsou zde sloni, žirafy a jiná zvířátka ( odkazy jsou i na internetu), hezký zámeček v areálu. Pak jsou krásné Luhačovice, procházka po kolonádě, návštěva pramenů. Zkus se podívat na nějaké odkazy na internetu
Bára
Díky moc za typy. Byli jsme minulý týden v Ostravě v Zoo a bylo to super, malý koukal jako blázen, co je na světě divných věcí a zvířat. Na Hukvaldech a na Bouzově jsem kdysi byla, ale to arboretum mě vůbec nenapadlo.
přidala bych snad ještě hrad Helfštýn nedaleko Hranic na Moravě , a tam potom poblíž v Teplicích nad Bečvou jsou i krásné Aragonitové jeskyně , ale nevím jestli by zrovna zajímaly prcka. No a co hrad ve Starém Jičíně, kdybyste už měli cestu směrem na Nový Jičín? A pak taky je krásný Hradec nad Moravicí.Jinak si myslím, že s ročním prckem a spíš asi nosítkem se dá dobře vyrazit i na hory,ne? Já to tak aspoň plánuju:-). Zatím máme jen 4 měsíce.Gabka a Matýsek