Výlet za nadpřirozenými jevy :)

sophinka1
1.8.13 17:29

Výlet za nadpřirozenými jevy :)

:mrgreen: Syn by si rád prázdniny zpříjemnil výlety za tajemnými- nadpřirozenými jevy…apod. Prosím o pomoc kam vyrazit :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
1.8.13 17:40

Oblíbený je nocleh pod hradem Houska. Pak také Neutonický hřbitov. www.esoterikweb.cz - lidé se tam společně vydávají po takových místech, i je tam kategorie s tipy :-)

• Citovat
  • Upravit
5635
1.8.13 17:53

Časopisu Enigma vyšel speciál s názvem: 99 nejtajemnějších míst Česka. Vyšlo to sice koncem dubna, ale na stáncích bývají tyhle speciály hodně dlouho :mavam:
 http://enigma-special.rf-hobby.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
1.8.13 18:08

Já nejsem nijak ezotericky citlivý člověk a na nadpřirozeno moc nedám, ale souhlasím, že hrad Houska je nějakej divnej. :mrgreen:
A taky ve mě zanechala dojem návštěva Panenského Týnce a blízkého Kamenného pastýře .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6248
1.8.13 18:18

V týhle knížce jsou snad všechna tajemná místa u nás ;)

http://www.kosmas.cz/…ist-klatych/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.8.13 18:18

@Bersaba V Panenském Týnci se mně 8.2.1992 zabil kamarád - v té vojenské Tatře, cotam tehdy havarovala. Takové změny počasí jsem v životě neviděl… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
1.8.13 18:21

@Sariele
Máš ji? Píšou tam něco o Chomutovsku? ;-)

• Citovat
  • Upravit
6248
1.8.13 18:32

@ncc1701 Mám 8) Chomutov: Blatno, Černovice, Červený Hrádek, Felixburk, Hasištejn, Chomutov, Kadaň, Klášterec n. Ohří, Kovářská, Lestkov, Málkov, Měděnec, Nový Žeberk, Perštejn, Strupčice, Šumburk, Vejprty, Vilémov, Všestudy, Výsluní

Most: Brandov, Jezeří, Most, Nová Ves v Horách, Žeberk

Louny: Blatno, Březno, Břvany, Domoušice, Drahomyšl, Hřivice, Jimlín, Kaštice, Kluček, Lenešice, Libočany, Louny, Lubenec, Mnichovský Týnec, Nečemice, Panenský Týnec, Pátek, Peruc, Petrohrad, Počedělice, Postoloprty, Pravda, Selibice, Slavětín, Vršovice, Žatec

U některých míst je třeba jen nějaká pověst o bílé paní, nebo o pokladu, ale někde je toho víc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.8.13 18:52

@Sariele A co takhle Cimburk a Svatý Kliment u Koryčan, obojí okres Kroměříž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6248
1.8.13 19:17

@Jura007 Cimburk tam je a jsou tam Koryčany, Svatý Kliment u Koryčan ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.8.13 19:46

@Sariele Hm, škoda… To by teprv bylo tóčo… :roll: O Tatarech a zvonu ve studni. Osm bezhlavých mnichů… Jak Cyril s Metodějem udeřili holí do země - a objevila se Gorazdova studánka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
1.8.13 19:54

@Jura007 Co je na Cimburku? Máme to kousek, dost často jezdíme okolo, tak že bych rodinku trochu postrašila? :lol:

Jinak @Timinka třeba Buchlov, tam mají Černou paní. A je to kousek od toho Cimburku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.8.13 19:57

@Z.jev Já už si to nepamatuju přesně, ale byla tam nějaká pověst, že jedna děvečka v noci šla přes les, přišla k té zřícenině - a objevil se rytíř a poručil jí, aby mu tam pouklízela. A že si listí a smetí může vzít domů. A když listí doma vysypala - tak bylo ze zlata… Ale detaily si nepamatuju.
Ale bezpečně vím, že vyšla knížka „Pověsti z cimburského podhradí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26246
1.8.13 19:59

Houska je super a kastelán je naprosto úžasný :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
1.8.13 20:01

@Jura007 Díky ;) Tu pověst znám, jenom jsem teda netušila, že se váže k Cimburku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat