Výlet za nadpřirozenými jevy :)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výlet za nadpřirozenými jevy :)
Syn by si rád prázdniny zpříjemnil výlety za tajemnými- nadpřirozenými jevy…apod. Prosím o pomoc kam vyrazit ![]()
- Citovat
- Upravit
Reakce:
Oblíbený je nocleh pod hradem Houska. Pak také Neutonický hřbitov. www.esoterikweb.cz - lidé se tam společně vydávají po takových místech, i je tam kategorie s tipy ![]()
- Citovat
- Upravit
Časopisu Enigma vyšel speciál s názvem: 99 nejtajemnějších míst Česka. Vyšlo to sice koncem dubna, ale na stáncích bývají tyhle speciály hodně dlouho ![]()
http://enigma-special.rf-hobby.cz/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nejsem nijak ezotericky citlivý člověk a na nadpřirozeno moc nedám, ale souhlasím, že hrad Houska je nějakej divnej. ![]()
A taky ve mě zanechala dojem návštěva Panenského Týnce a blízkého Kamenného pastýře .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bersaba V Panenském Týnci se mně 8.2.1992 zabil kamarád - v té vojenské Tatře, cotam tehdy havarovala. Takové změny počasí jsem v životě neviděl… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ncc1701 Mám
Chomutov: Blatno, Černovice, Červený Hrádek, Felixburk, Hasištejn, Chomutov, Kadaň, Klášterec n. Ohří, Kovářská, Lestkov, Málkov, Měděnec, Nový Žeberk, Perštejn, Strupčice, Šumburk, Vejprty, Vilémov, Všestudy, Výsluní
Most: Brandov, Jezeří, Most, Nová Ves v Horách, Žeberk
Louny: Blatno, Březno, Břvany, Domoušice, Drahomyšl, Hřivice, Jimlín, Kaštice, Kluček, Lenešice, Libočany, Louny, Lubenec, Mnichovský Týnec, Nečemice, Panenský Týnec, Pátek, Peruc, Petrohrad, Počedělice, Postoloprty, Pravda, Selibice, Slavětín, Vršovice, Žatec
U některých míst je třeba jen nějaká pověst o bílé paní, nebo o pokladu, ale někde je toho víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sariele A co takhle Cimburk a Svatý Kliment u Koryčan, obojí okres Kroměříž?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jura007 Cimburk tam je a jsou tam Koryčany, Svatý Kliment u Koryčan ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sariele Hm, škoda… To by teprv bylo tóčo…
O Tatarech a zvonu ve studni. Osm bezhlavých mnichů… Jak Cyril s Metodějem udeřili holí do země - a objevila se Gorazdova studánka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jura007 Co je na Cimburku? Máme to kousek, dost často jezdíme okolo, tak že bych rodinku trochu postrašila? ![]()
Jinak @Timinka třeba Buchlov, tam mají Černou paní. A je to kousek od toho Cimburku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Z.jev Já už si to nepamatuju přesně, ale byla tam nějaká pověst, že jedna děvečka v noci šla přes les, přišla k té zřícenině - a objevil se rytíř a poručil jí, aby mu tam pouklízela. A že si listí a smetí může vzít domů. A když listí doma vysypala - tak bylo ze zlata… Ale detaily si nepamatuju.
Ale bezpečně vím, že vyšla knížka „Pověsti z cimburského podhradí“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jura007 Díky
Tu pověst znám, jenom jsem teda netušila, že se váže k Cimburku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit