Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nebylo by lepší spíš klasická swingrs party, než konkrétní manželský pár? Tam už by se ty citové vazby po čase mohly vytvořit.
@lísteček1
Takhle jsem to i myslela, jen jsem to asi špatně specifikovala. Myslela jsem v ten konkrétní den, že člověk skončí u jednoho páru (a ne u 10 za noc). Ne ale opakovaně nebo pravidelně jen s jedním konkrétním párem
.
Tak osobně si myslím, že vám ten společný život do smrti právě končí
![]()
No vaše věc, o hodnocení přece nestojíš ![]()
Pokud měl tvůj manžel sex jen s tebou a s nikým jiným, tak si opravdu nemůžeš být ani trochu jistá, že on by tě nikdy nepovedl a neopustil atd. Jakmile zjistí, že s jinou je ten sex ještě jiný, neutne to a bude v objevování sexuality pokračovat dál, ať už o tom budeš vědět nebo ne. Pokud mu to „dovolíš“, otevřeš Pandořinu skříňku a zpátky už to vzít nepůjde. Nicméně pokud má chuť zkusit sex s někým jiným, udělá to tak jako tak. To jsou ty nevýhody nevybouřených chlapů.
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za toto téma, ale párkrát jsem na podobné téma tady narazila, tak nevím kde jinde se zeptat na zkušenosti.
S manželem jsme spolu skoro 8 let, máme spolu teď malého syna. Jsme mladý pár, začali jsme spolu chodit ještě v pubertě. Nikdy předtím jsme vážný vztah neměli a co se týče sexu, tak sice jsme nebyli oba zcela nevinní, ale pořádný sex jsme objevovali až spolu.
Oba jsme šťastní, spokojení ve všech ohledech a máme v plánu prožít spolu zbytek života, bezmezně si věříme, plánujeme do budoucna i další děti a náš vztah stojí na pevných základech.
Tak nějak jednou za čas probíráme, coa bychom mohli změnit v posteli a nedávno přišla debata na čtyřku. Manžel se hrozně styděl mi to říct a bál se mé reakce. Nebudu lhát, že mě to nepřekvapilo
. Nicméně jsme se bavili dál, já se ptala na pohnutky a jak by si co konkrétně představoval a tak nějak ho dokážu pochopit. Jeho touha je vyzkoušet a prožít sex i s jiným partnerem za život než jen se mnou. Nechce na našem vztahu ani sexu nic měnit, nechce mě podvádět, lhát mi, jen by rád měl i jinou zkušenost a jelikož nám bylo 16-17, co jsme se dali dohromady, tak prostě jiné zkušenosti moc nemáme. A tak ho napadla výměna partnerů. Samozřejmě to po mně nevyžaduje, pídím se z vlastní vůle. Abych pravdu řekla, tak svým způsobem to bylo takové uvolňující se o tom v klidu pobavit
. Moje reakce ho dost uklidnila a řekla bych, že to naší důvěru posunulo zase o kus dál. Jen je pro mě zvláštní po skoro 8 letech teď začít myslet i na jiné chlapy a třeba o tom říct manželovi, že tohohle chci
, ale asi bych se tomu nebránila, když se jedná čistě jen o sex a ne o nic dalšího z obou stran. A tak nějak uvažujeme o swingers, kde se s někým takovým setkat. Ale jsme tímhle úplně nepolíbení, vůbec nevím co může člověk čekat. Taky jsme se bavili o tom, že se může stát, že představa to může být pěkná, ale realita nám být příjemná nemusí a může to skončit jednou návštěvou. Ale hlavně nemáme v plánu mít orgie s celým klubem, rádi bychom prostě našli jeden pár a u něho taky skončili. Poprvé ani bychom výměnu neplánovali a byli hlavně spolu. Že to místo by pro nás znamenalo odhodit předsudky, soudy, výčitky druhému a prostě užili si čas tam a pak prostě zase fungovali normálně jako do teď
. Ale to může být představa, nevím jak může probíhat realita. Já si jsem naším vztahem jistá a vím, že manžel mě miluje a žádná jiná ženská mě nedokáže zastoupit v jeho životě.
Co si o tom myslíte vy? Máte někdo zkušenost nebo nějaké rady?
Prosím ty, které jsou chorobně žárlivé, pobouřené nebo typ „zkušenost nemám, ale já bych to nezvládla“ ať se zdrží komentáře. Vím, že tohle nemusí být pro všechny.
Tak to jsi hodně naivní. Nikdy, nevíš…
Za mě něco takovýho do vztahu nepatří a položilo to už kde jaký partnerství či manželství. A to nemyslím tim že by se jim zalíbil někdo jiný, jen třeba nesnesli ten pohled na jinýho chlapa se svou partnerkou.
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za toto téma, ale párkrát jsem na podobné téma tady narazila, tak nevím kde jinde se zeptat na zkušenosti.
S manželem jsme spolu skoro 8 let, máme spolu teď malého syna. Jsme mladý pár, začali jsme spolu chodit ještě v pubertě. Nikdy předtím jsme vážný vztah neměli a co se týče sexu, tak sice jsme nebyli oba zcela nevinní, ale pořádný sex jsme objevovali až spolu.
Oba jsme šťastní, spokojení ve všech ohledech a máme v plánu prožít spolu zbytek života, bezmezně si věříme, plánujeme do budoucna i další děti a náš vztah stojí na pevných základech.
Tak nějak jednou za čas probíráme, coa bychom mohli změnit v posteli a nedávno přišla debata na čtyřku. Manžel se hrozně styděl mi to říct a bál se mé reakce. Nebudu lhát, že mě to nepřekvapilo
. Nicméně jsme se bavili dál, já se ptala na pohnutky a jak by si co konkrétně představoval a tak nějak ho dokážu pochopit. Jeho touha je vyzkoušet a prožít sex i s jiným partnerem za život než jen se mnou. Nechce na našem vztahu ani sexu nic měnit, nechce mě podvádět, lhát mi, jen by rád měl i jinou zkušenost a jelikož nám bylo 16-17, co jsme se dali dohromady, tak prostě jiné zkušenosti moc nemáme. A tak ho napadla výměna partnerů. Samozřejmě to po mně nevyžaduje, pídím se z vlastní vůle. Abych pravdu řekla, tak svým způsobem to bylo takové uvolňující se o tom v klidu pobavit
. Moje reakce ho dost uklidnila a řekla bych, že to naší důvěru posunulo zase o kus dál. Jen je pro mě zvláštní po skoro 8 letech teď začít myslet i na jiné chlapy a třeba o tom říct manželovi, že tohohle chci
, ale asi bych se tomu nebránila, když se jedná čistě jen o sex a ne o nic dalšího z obou stran. A tak nějak uvažujeme o swingers, kde se s někým takovým setkat. Ale jsme tímhle úplně nepolíbení, vůbec nevím co může člověk čekat. Taky jsme se bavili o tom, že se může stát, že představa to může být pěkná, ale realita nám být příjemná nemusí a může to skončit jednou návštěvou. Ale hlavně nemáme v plánu mít orgie s celým klubem, rádi bychom prostě našli jeden pár a u něho taky skončili. Poprvé ani bychom výměnu neplánovali a byli hlavně spolu. Že to místo by pro nás znamenalo odhodit předsudky, soudy, výčitky druhému a prostě užili si čas tam a pak prostě zase fungovali normálně jako do teď
. Ale to může být představa, nevím jak může probíhat realita. Já si jsem naším vztahem jistá a vím, že manžel mě miluje a žádná jiná ženská mě nedokáže zastoupit v jeho životě.
Prosím ty, které jsou chorobně žárlivé, pobouřené nebo typ „zkušenost nemám, ale já bych to nezvládla“ ať se zdrží komentáře. Vím, že tohle nemusí být pro všechny.
No radeji bych dala swingers klasicky klub a anonymni partnery nez nejake na doma, tam si myslim, ze si ty sympatie muzou zvrhnout a nekdo muze pak chtit neco vic..
@Lil Kitkatt plně souhlasím!!! Stalo se mi to. Byla jsem blbá, naivní… Myslela jsem si jak to nebude super když příteli dopřeju trojku, swingers a podobně. Myslela jsem si jak nejsem žena snů
že tohle chlapovi dopřeju. Mluvili jsme spolu o všem… Po čase jsem zjistila že filtruje kde může a podvádí mě, šok jak blázen. Už jsem to v dalších vztazích nikdy ani nenavrhla..
Dodám ještě, že když jsem s ním pak o tom mluvila říkal, že mu vlastně ani nedocházelo, že dělá něco špatně když jsem mu to „jakoby povolila“.
Ideální je kombinace obého - jednoho vzít do masomlejnu z Emimina a jednoho z Amatérů. Určitě doporučuji masky kvůli soukromí. Já se s dovolením nezúčastním, při minulé seanci to byla takové jízda, že mám po zádech škrábance a ztratil jsem svou shrečí masku…
Možná nemám náhled a posuzuji to jen ze své konzervativní bubliny, ale nechápu, jak může žena dobrovolně přistoupit na partnerovu „dobře míněnou“ nevěru.
Jsi si jistá, že to váš vztah nezlomí a že city budete držet na uzdě? Že se jeden z vás nezamiluje, že nebudete chtít zkoušet i jiné, lákavější věci, když půjdete „jenom“ do čtyřky? A co potom? Nepřijdou výčitky, žárlivost? Nemůžete si být jistí, co tímto, na první pohled neškodným, experimentováním otevřete. Mám jiné představy o harmonickém soužití a výměna partnerů mezi ně nepatří. Proč nezkusíte změnu jen v rámci vašeho manželství? V dnešní době je přece tolik možností.
Vrtá mi hlavou, jestli má k tobě manžel úctu a opravdu tě miluje, když se ti svěří a chce realizovat takové přání ![]()
No nejste spolu zas tak dlouho
, aby jste pomyšlení na sex s jinými( to je ale jen můj názor) … jinak směle do toho, ale opravdu zvaž jestli vam to nakonec ten vztah nezničí a jestli oba ustojite pohled na sebe s někým jiným. Představa a realita jsou naprosto odlišné věci.
Věk cca 25 až 28 let, jen 8 let spolu a malé děti - priority by měly být jinde - v rodině. Výměnu partnerů bych nechala až děti dospějí.
. Manžel se hrozně styděl mi to říct a bál se mé reakce. Nebudu lhát, že mě to nepřekvapilo
. Vím, že tohle nemusí být pro všechny.
Tak nějak jednou za čas probíráme, coa bychom mohli změnit v posteli a nedávno přišla debata na čtyřku
Prosím ty, které jsou chorobně žárlivé, pobouřené nebo typ „zkušenost nemám, ale já bych to nezvládla“ ať se zdrží komentáře